De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

2 toppers voor revalidatie bij de hond

Zoals je de afgelopen tijd misschien wel hebt opgemerkt (bijvoorbeeld door de bloggen Operatie bij je hond? Zo kun je helpen bij het voorbereiden en het herstel en Een gebroken poot bij mijn hond – het verhaal van Ivy) leeft momenteel het onderwerp ‘herstel’ nogal bij ons. Wij zien – vooral bij honden – dat je bij een blessure veel meer kunt doen dan enkel (lijn)rust geven.

In dit miniblog willen we onze gedachten achter twee producten laten zien die (naast bijvoorbeeld fysiotherapie) hier uitstekend bij kunnen helpen: Spier Herstel en Multi Milk.

 

 

 

 

Spier Herstel

Spier Herstel is een van onze nieuwere middelen en we zijn heel blij met de resultaten! Het is een uitgekiende mix van verschillende soorten algen in combinatie met meidoorn, fenegriek, duindoorn, magnesiumcitraat, gember en natuurlijke vitamine E. Dit product kan met de meeste medicijnen gecombineerd worden.

Spier Herstel is hét aangewezen middel om je hond opnieuw fit te laten worden!

Meidoorn en waarom circulatie zo belangrijk is
Het belang van een goede bloedcirculatie wordt nog wel eens over het hoofd gezien en dat is zo zonde! Bloed kan gezien worden als het meest aanwezige bindweefsel in het lichaam en is verantwoordelijk voor de afvoer van afvalstoffen en aanvoer van nutriënten. Gezonde bloedvaten, bloeddruk en circulatie zijn essentieel. Bloed wordt ook wel ‘the glue of life’ genoemd.

In de samenstelling van Spier Herstel lijkt meidoorn misschien een vreemde eend in de bijt, maar het is bij uitstek een kruid om hart en bloedvaten gezond te houden.

Antioxidanten: fitness zonder training
Spier Herstel zit ook nog eens vol antioxidanten uit algen, duindoorn en de vitamine E. Antioxidanten helpen vrije radicalen weg te vangen.

De laatste tijd worden er hele interessante onderzoeken gedaan naar het concept ‘fitness without training’. Daarmee wordt bedoeld dat de energiefabriekjes in het lichaam – de mitochondria – zodanig gestimuleerd worden dat de stofwisseling een boost krijgt. Antioxidanten kunnen deze lichaamseigen energievoorziening helpen. Het lichaam kan net dat beetje extra goed gebruiken omdat het de energie en de wil om te herstellen nodig heeft!

Multi Milk

Multi Milk heeft recent een receptuurverandering ondergaan en is terug van weggeweest! Vroeger was dit product alleen voor paarden beschikbaar, maar nu is er ook in een speciale verpakking voor honden en katten. Dit is een kleiner formaat van 100 ml en heeft een handig tuitje.

Multi Milk is een lotion die je aanbrengt óp de hond. Door het tuitje kun je de lotion handig tussen de vacht door op de huid aanbrengen en vanaf daar inmasseren.

Veilig bij oplikken
Bij het samenstellen van Multi Milk is de grootste zorg besteed aan een veilige receptuur zodat het geen kwaad kan als dieren het per ongeluk oplikken. Voor de werkzaamheid is het natuurlijk beter als het even blijft zitten, daarom raden we aan om dit middel voorafgaand aan het wandelen en/of het voeren te gebruiken. De meeste honden zijn dan genoeg afgeleid.

Kruiden in Multi Milk
Multi Milk zit bomvol kruidenextracten om uitwendig te helpen bij het herstel na een (sport)blessure:

Gember geeft een weldadige warmte in de gewrichten en is goed voor de lokale bloedcirculatie.
Goudsbloem ondersteunt het herstel van collageen in de bindweefsels en helpt om bloedvaatjes gezond te houden.
Jeneverbes helpt bij het herstel van een blessure en bij het soepel bewegen van gewrichten.
Rozemarijn is een fijn kruid om de bloedsomloop te stimuleren. Het werkt vitaliserend voor stijve, vastzittende spieren, bijvoorbeeld bij ochtendstijfheid of na training.
Sint Janskruid bevat de kracht van de zon en is weldadig voor de spieren en het zenuwstelsel.

Fitdog Program
Fysiotherapie of een revalidatieprogramma kunnen – naast de adviezen van de dierenarts en ondersteunende middelen – ook helpen om je hond op rit te krijgen. Er bestaat tegenwoordig ook een online revalidatieprogramma: Fitdog Program. Hierbij is eerst een diagnose nodig van de dierenarts of therapeut, maar het volgen van de oefeningen gebeurt online met video’s. Er wordt veel aandacht besteed aan de zogenoemde core stability omdat deze spieren rondom de wervelkolom zo belangrijk zijn voor een goed bewegingspatroon en de preventie van verdere problemen.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Laat een reactie achter