• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

De blogs die je dit jaar gelezen moet hebben

De Groene Ossers zitten nooit lang stil en we hebben altijd wat te vertellen over diergezondheid! Ook in 2017 hebben we flink wat artikelen geschreven.

Dit zijn de best gelezen blogs

7 kruiden voor natuurlijke pijnstilling

Bijna alle dieren krijgen in hun leven wel eens te maken met pijn. Meestal worden hier NSAID’s (zoals Rimadyl en Novacam) tegen gegeven. Deze hebben vaak een goed effect. Voor langdurig gebruik zijn ze echter niet altijd geschikt, omdat ze dan vervelende bijwerkingen.

Kruiden kunnen dan uitkomst bieden als aanvullende of vervangende natuurlijke pijnstilling. Lees hier welke kruiden je hiervoor kunt gebruiken.

Vlooien!

Helaas zijn vlooien een terugkerend probleem waar veel diereneigenaren mee worstelen. Het is belangrijk om er íets mee te doen, want vlooien zorgen voor jeuk en kunnen parasieten overbrengen. Veel mensen willen wel graag een meer natuurlijke oplossing. Deze 2 blogs werden beide dan ook vaak gelezen:
Waarom chemische vlooienbestrijding een slecht idee is 
Het ultieme artikel over natuurlijke vlooienbestrijding

5 subtiele manieren waarop dieren spierpijn laten zien

Als je bedenkt dat (afhankelijk van de diersoort en conditie) zo’n 45% van het lichaam uit spieren bestaat, dan is het niet zo gek dat ook je hond, kat of paard wel eens spierpijn heeft. Als je zelf spierpijn hebt, kun je besluiten om extra goed voor jezelf te zorgen, bijvoorbeeld met wat rustig bewegen en een warm bad. Voor dieren ligt dit uiteraard anders, ze kunnen niet zelf een warm kruikje maken en daarom is het goed om de signalen van spierpijn bij je dier te leren herkennen. Lees het hier.

6 kruiden om te plukken en te voeren aan je dier

Verse kruiden zijn een waar superfood voor je dier! Zeker in de lente groeit er van alles wat je als gezond extraatje kunt voeren. Lees hier onze tips!

Simpele manieren om je demente kat te ondersteunen

Katten worden tegenwoordig gelukkig steeds ouder. Met dit ouder worden komen ook meer ouderdomsklachten voor. Zo krijgen veel eigenaren te maken met een demente kat. Onderzoekers van de universiteit van Edinburgh hebben onlangs bevestigd dat katten, net als mensen, Alzheimer kunnen krijgen. Een demente kat zo goed mogelijk verzorgen blijkt best een uitdaging. Wij hebben advies!

Zo ruïneer je de darmflora van je dier

De darmflora. Er wordt veel over geschreven. De meeste van onze lezers zullen inmiddels ook wel weten dat een gezonde darmflora belangrijk is voor een goed functionerend immuunsysteem. Bij de meeste mensen is ook wel bekend dat antibiotica deze zo belangrijke flora kunnen verstoren. Maar er zijn meer oorzaken.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!