• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

Gember – Zingiber officinalis

Historie
In China en India wordt gember al 5000 jaar gebruikt tegen allerlei verschillende aandoeningen en natuurlijk ook als specerij. In onze westerse samenleving staan deze twee elementen los van elkaar. In de Ayurvedische keuken, afkomstig uit India, wordt voeding gebruikt als medicijn en op die manier worden specerijen verwerkt in specifieke gerechten voor verschillende type mensen.
Gember wordt verbouwd in grote delen van Azië, maar typisch genoeg is de exacte herkomst van de plant niet bekend; het kruid komt niet meer in het wild voor.

Culinair
Gember wordt gebruikt in verschillende wereldkeukens en is een zeer verwarmend kruid. In Japan wordt het ingemaakt en geserveerd bij sushi om het smaakpalet op te frissen. Het wordt verwerkt in specerijenmengsels en combineert uitstekend met paddenstoelen en sojasaus. In Engeland kent men de bekende gingerbreadmannetjes en -huisjes.

Gebruik
Gember is een uitstekend kruid voor de maag. Het heeft een versterkende invloed en een krampwerende werking op de spijsvertering. Er is veel onderzoek gedaan naar het gebruik van gember om misselijkheid tegen te gaan. Het kruid werkt tevens als sterke antioxidant en wordt mogelijk hierom ook gebruikt tegen ontstekingen.

Dieren
Ook onze dieren kunnen goed geholpen worden met gember. Veel honden zijn gek op de essentiële olie ervan. Samen met pepermunt kan het worden toegepast tegen reisziekte. Veel paarden kampen met problemen met de maag. Het is hierbij van groot belang dat ruwvoer verreweg het grootste deel uitmaakt van het rantsoen, maar om te ondersteunen kunnen producten met gember worden ingezet.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op.
Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!