• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen

Hoe laat je een te dik paard afvallen? Aflevering 2 met video

Een te dik paard is om veel redenen niet zo gewenst. Mijn (nieuwe) paard Emir eet graag en is dan ook snel te dik. In deze vlogserie neem ik je mee in het proces van afvallen. Want wat komen we tegen? Hoe moeilijk of gemakkelijk is het eigenlijk? Wat komt erbij kijken? Een praktische inkijk.

We zijn 3 maanden verder na de eerste video en hoe gaat het nu met het afvallen van Emir? In deze video neem ik je mee in het vervolg van het afvallen van Emir en alle hobbels die we daar weer bij tegenkwamen.

Ik ben Ingrid Langen, ik ontwikkel producten bij De Groene Os. Als diëtist heb ik een voedingsachtergrond en daar kwamen door de jaren heen orthomoleculaire voedingskunde en diervoeding bij. En naast de productontwikkeling maak ik ook video’s voor De Groene Os en voor mijn eigen praktijk ‘Healing Touch voor Dier en Mens’. Wil je weten hoe het verder gaat met Emir? Volg dan deze vlogserie!

Aflevering 1 maakte ik eind juli tijdens ons verblijf in de Eifel en daarna is er weer van alles gebeurd.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

Afvallen door stress

In 1ste instantie was hij 30 kg afgevallen gedurende die 2 weken. Een combinatie van stress van de vreemde omgeving in een vreemde groep van paarden, de weide die op een flinke helling ligt die ze de hele dag op en af lopen, het tamelijk slechte weer (ze stonden 24/7 buiten) en de arbeid die daar toch een stuk zwaarder is dan thuis.

Na thuiskomst zat er al gauw weer 10 kg aan: vlakke weide met lekker gras en weer terug in z’n eigen groepje.

Het werk

Met de arbeid ging het ook niet volgens planning. We hadden wel onze lessen grondwerk, maar van tussendoor oefenen kwam van. Geplande bosritjes werden afgezegd en gingen dus niet door. In ons eigen bosgebied rijden had ik weinig zin gezien het alom aanwezige vliegende gespuis. En een geplande trainingsrit schoof een aantal weken door vanwege m’n eigen lijf dat even niet meer wilde. Kortom, je kan van alles plannen, maar de dagelijkse werkelijkheid bleek weerbarstig.

Het voer

Toch is hij de laatste weken weer 10 kg afgevallen: hij is op een nieuwe wei gezet en ik verwachte juist dat hij aan zou komen. Maar nee, blijkbaar is het verse gras niet meer zo rijk aan voeding. Inmiddels heb ik de arbeidsintensiteit opgeschroefd en dat lukt nu ook. Zijn lijf is aan het veranderen, er komen meer spieren op. Daar houd ik rekening mee met zijn voeding. Want hij moet dan wel vet kwijtraken en spieren opbouwen. En daar is eiwit voor nodig. Na een trainingssessie geef ik hem nu een eiwitsupplement. Een nieuw product van ons dat ik aan het ontwikkelen ben dus hij is ook nog proefkonijn.

De check

We zijn ook bij de chiropractor/osteopaat geweest, want ik wilde toch wel zeker weten dat er geen dieper gelegen problemen waren die ik niet gezien had. Gelukkig was dat niet het geval: alle dingen die voorbij kwamen hadden we zelf ook opgemerkt en daar werkten we aan in de lessen. Wel fijn dat zo’n behandeling veel vastzittende spieren en gewrichten losmaakt, zodat je nog gerichter aan je training kunt werken. Nu heb ik wekelijks een trainingsrit in het bos gepland, en in de bak gaan we door op de ingeslagen weg om op die manier kracht, soepelheid en opbouw van spieren te bevorderen.

Samengevat: het gaat niet alleen om gewichtsverlies, het gaat om een hele grote verandering in het werken en leven van Emir. Hoe hij daar zelf mee omgaat en hoe die veranderingen uitpakken mentaal en fysiek, daar gaat de volgende video over.

Wordt vervolgd!

Heb jij ook een dier dat te dik (of te mager) is en wil je advies over de aanpak? Neem dan contact via de knop hieronder.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!