De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

Hoera! Een konijnenlijn! Een terugblik

Heel lang geleden, in een sterrenstelsel hier ver, ver vandaan, bestonden er natuurlijke remedies voor paarden, honden en katten. Goede remedies, daar niet van. Een heleboel gangbare kwalen en ongemakken werden ermee worden verlicht en soms zelfs verholpen. Als je een ander huisdier had rondlopen, bijvoorbeeld een konijn, dan keek je ook naar die supplementen als een van je konijnen een probleem had. Je zocht de samenstelling op en keek of er stoffen inzaten die ongeschikt of misschien zelfs schadelijk waren voor je dier. Als dat niet zo bleek te zijn kocht je zo’n honden- of paardenmiddel en gaf dat aan je konijn. Op zich is dat niet ongebruikelijk voor konijnenmensen. Veel reguliere medicijnen zijn ook niet geregistreerd voor konijnen, dus je bent er helemaal aan gewend dat je een konijn dat erge pijn heeft ‘Metacam Hond’ als pijnstiller moet geven.

Een paardenmiddel

In die lang vervlogen tijd schreven veel konijnenmensen met elkaar via een mailinglijst, de Konijnengroep, ooit in het leven geroepen door konijnenmens pur sang, Maryo van den Berg. Konijnenmensen stelden vragen, deelden zorgen en wisselden tips uit. Steeds vaker dook daarin de naam De Groene Os op. Dat gebeurde als een van de leden van de groep weer ervaring had opgedaan met een supplement dat ook voor konijnen geschikt bleek te zijn, zoals bijvoorbeeld Darm Compositum. Daar was iedereen dan heel blij mee, de dosering werd aangepast en de grote potten van dit paardenmiddel werden met elkaar gedeeld. Dat ging allemaal best soepel, dus waarom dan toch een eigen konijnenlijn? En waarom zouden we daar dan blij mee moeten zijn?

Konijnen als volwaardig huisdier

In de eerste plaats voelt het gewoon als ‘gezien worden’. Konijnen krijgen door het hebben van hun eigen lijn een plaats die ze verdienen: een volwaardig huisdier met recht op dezelfde zorg en aandacht die honden, katten en paarden al veel langer krijgen. Eindelijk gerechtigheid!

In de tweede plaats biedt een eigen lijn de mogelijkheid om met remedies te komen die echt toegesneden zijn op konijnen en hun ziektes. Want een konijn heeft nu eenmaal geen behoefte aan een remedie tegen hoefbevangenheid, maar wel aan een mild middel dat darmregulerend werkt of dat helpt bij stress.

In de derde plaats is het gewoon handig om over supplementen te kunnen beschikken waarbij je niet zelf eerst de dosering moet omrekenen en daarbij maar moet hopen dat je het ongeveer goed doet. Gewoon een fles kunnen pakken en daaruit kunnen druppelen is erg prettig.

Voor minder ervaren konijnenmensen worden deze supplementen sowieso al een stuk toegankelijker doordat het etiket vermeldt dat dit middel specifiek bedoeld is voor konijnen.

Toekomstige wensen

De Konijnenlijn bestaat nog niet lang en er leven zeker nog wensen bij konijnenmensen over het ontwikkelen van meer remedies. Veel mensen zouden blij zijn met middelen tegen snotachtige klachten of met een tinctuur die kan ondersteunen bij langduriger stresssituaties, zoals bijvoorbeeld bij het koppelen van konijnen.

Prima om die wensen te hebben, maak ze vooral kenbaar! Maar laten we in de eerste plaats blij zijn met het feit, dat er op alle fronten steeds meer aandacht is voor de specifieke behoeftes van dat eerbiedwaardige huisdier: het konijn!

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Laat een reactie achter