• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Ingrid Langen

Monnikspeper en de vachtkwaliteit – helpt het? Video

Mijn paard Amorin is inmiddels 30 jaar en komt sinds een paar seizoenen bijna niet meer door zijn wintervacht heen. Met name vorig jaar, toen had hij een hele rare, borstelige vacht. Normaal is hij een vliegenschimmel, maar de vliegjes zag je bijna niet meer.

Nou hadden we vorig jaar een gebruikerstest gedaan met monnikspeper bij PPID. En ik wilde wel eens onderzoeken wat het zou doen met de verharing van Amorin dit seizoen. Wil je weten hoe dat is gegaan? Bekijk dan de video of lees hieronder verder.

Voorstellen

Ik ben Ingrid Langen, ik ontwikkel producten voor De Groene Os vanuit een natuurgeneeskundige visie. Verder geef ik webinars, schrijf ik artikelen en maak dit soort informatieve video’s. Voor zowel De Groene Os als voor mijn eigen praktijk Healing Touch voor Dier en Mens.

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

monnikspeper vachtkwaliteit

Monnikspeper of Vitex agnus castus, wordt vaak ingezet bij lastig gedrag van hengstige merries en van hengsten. Het heeft dan een wat dempend effect op de heftigheid van dat gedrag. In de Angelsaksische literatuur wordt vaak verwezen naar monnikspeper als hulp bij de verschijnselen van PPID. Denk daarbij aan het energieniveau en het humeur, de vachtkwaliteit, de spiertonus en ook wel hoefbevangenheid.

Omdat we daar wel nieuwsgierig naar waren, deden we vorig jaar een gebruikerstest op deze criteria en we concludeerden dat paarden met PPID-achtige klachten voordeel kunnen hebben van het toedienen van monnikspeper in hun dagelijkse voer. Vooral op het gebied van het energieniveau, stress, vachtkwaliteit en spiertonus kan verbetering optreden.

Vanwege Amorin z’n rare vacht vorig jaar, ben ik dit voorjaar begonnen met monnikspeper door zijn voer. Hij krijgt geweekte grasbrok omdat hij het hooi niet meer weg krijgt, dus dat was gemakkelijk doseren. Hij eet het probleemloos en dat zagen we in de gebruikerstest ook.

Hij krijgt het nu zo’n 4 maanden en wat ik zie is dat hij beter beweegt (hij was nogal stijf geworden), hij is opgewekter en hij komt nu wel door z’n haar heen. De vliegjes zijn weer zichtbaar en hij verhaart nog wel maar die dikke grijze vacht is er vanaf. Ik maak deze pot leeg en dan lassen we een stop maand in. In het najaar bekijken we dan opnieuw of hij het weer nodig heeft. Voor nu doet hij het er prima op.

Ingrid Amorin

Wil jij je senior dier ook ondersteunen met natuurlijke kruidenmiddelen? Bezoek onze webshop!

En heb je behoefte aan advies? Ook daar helpen we je graag mee.

Voor korte vragen stuur je een email, voor complexe hulpvragen maken we graag alle tijd voor je in het Groene Kennis Consult!

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!