De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

Nieuw! MSM nu ook voor Hond & Kat én prijsverlaging MSM Paard & Pony

Tweemaal goed nieuws!

MSM is een echte klassieker uit De Groene Os-stal! Het was een van de eerste producten in onze lijn en wij hadden goede redenen om dit middel te introduceren.

Toen De Groene Os met MSM halverwege de jaren ’90 met MSM op de markt kwam, stond deze grondstof volop in de belangstelling en werden veel onderzoeken met deze stof gedaan. Men zag paarden er flink van opknappen: de dieren bewogen weer soepel, de vacht ging glanzen (en kwam beter door de verhaarperiode) en de hoeven waren gezond. Maar zoals dat soms gaat kwam de stof daarna een beetje in de vergetelheid. Onterecht, want MSM kan een waardevolle aanvulling zijn op het dieet van je paard, hond of kat.

Zwavelbruggen en elastische cellen

Zwavel vormt in het lichaam zogenoemde ‘zwavelbruggen’. Dit zijn verbindingen die de kwaliteit van het bindweefsel bepalen. Ze geven de juiste mate van elasticiteit en stevigheid aan vacht, nagels en hoeven en pezen.

Alle cellen zijn omgeven door een membraan. Zwavelbruggen vormen flexibele verbindingen tussen de celwand en het omringende bindweefsel, waardoor de cellen elastisch blijven. Bij tekorten aan zwavel treedt verharding van de celwand op en verliest de cel aan elasticiteit. Door een verminderde doorlaatbaarheid kunnen voedingsstoffen minder makkelijk de cel in en afvalstoffen er moeilijker uit waardoor binnen de lichaamscellen tekorten aan zuurstof en voedingsstoffen ontstaan. Bovendien hopen zich binnen de cellen giftige afvalstoffen op. Naast een doffe vacht kun je dan een verminderde vitaliteit opmerken.

Van oorsprong bekend geworden in paardenland, maar nu ook beschikbaar voor Hond & Kat!

MSM voor honden en katten

MSM (wat staat voor methylsulfonylmethaan) is een vorm van organisch zwavel die aanwezig is in alle levende organismen. Het komt in kleine hoeveelheden in de voeding voor. De stof is echter relatief vluchtig en verdwijnt gemakkelijk wanneer het voedsel wordt bewerkt (bijvoorbeeld verhit voor verwerking in voer) of langdurig wordt opgeslagen.

Honden en katten die bewerkte voeding (brokjes of blik) krijgen, veel fysieke training krijgen, herstellende zijn of oudere dieren kunnen hier baat bij hebben.

Kwaliteit

MSM is een prachtige grondstof en eenvoudig in gebruik. Goede kwaliteit MSM, zoals die van De Groene Os is neutraal van geur. Als het puur wordt ingenomen is de smaak bitter tot zuur, door het voer eten de meeste dieren het zonder problemen.

MSM van De Groene Os is absoluut puur en zonder toevoeging van overbodige hulpstoffen, vulstoffen en ander kunst- en vliegwerk. Het is suikervrij en bevat geen aroma’s.

Leuk nieuws: MSM vast in prijs verlaagd

Onze collega’s die zich bezig houden met de inkoop van grondstoffen zitten nooit stil en daarom hebben we de prijs van ons bestaande product, MSM Paard & Pony, nu fors in prijs kunnen verlagen!

MSM Paard & Pony 500 gram
Van €45,95 nu voor €29,95!

MSM Hond & Kat 250 gram
€18,95

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Laat een reactie achter