• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

Deel 1 van een drieluik: de totstandkoming van een nieuw product voor honden en katten

We staan op het punt om een nieuw product voor honden en katten te introduceren dat een prominente plek in ons assortiment zal gaan innemen. In een serie van drie blogs ga ik hierover schrijven. In deze blogs neem ik je mee in onze drijfveren om dit product te ontwikkelen en geef ik je een kijkje achter de schermen van het ontwikkelingstraject. Dit traject voelt voor mij als productontwikkelaar toch wel een beetje als een zwangerschap (en bevalling😉!). Al met al zijn we ruim een jaar bezig geweest om te komen waar we nu staan: bijna gereed om dit product aan jullie te introduceren.

Er was eens….

Jaren geleden hadden we een topproduct dat Probio Forte heette, een probiotisch middel voor zowel paarden als honden en katten. Probiotica zijn goede darmbacteriën die kunnen helpen bij het herstel van de darmflora die grote invloed hebben op de algehele weerstand. En juist die algehele weerstand is bij veel dieren en mensen een probleem. Wanneer de weerstand niet optimaal is kunnen ziekten makkelijker ontstaan en verloopt herstel moeizamer. Het kan dan fijn zijn om probiotica te gebruiken die kunnen bijdragen aan herstel van de darmflora en daarmee aan het optimaliseren van de weerstand. Hiervoor werd Probio Forte dan ook voornamelijk ingezet.

De darmgezondheid

Er zijn veel factoren van invloed op de darmgezondheid zoals voeding, leefstijl en beweging. In onze adviezen nemen we deze factoren dan ook altijd mee omdat met het aanpassen daarvan de grootste winst te behalen valt. Maar het lichaam heeft vaak een eerste zetje in de goede richting nodig en daarom hebben wij ons darmprotocol ontwikkeld, een uitgebreid stappenplan dat je helpt bij het versterken van de darmgezondheid van je dier. Dieren hoeven geen zichtbare spijsverteringsklachten zoals diarree of obstipatie te hebben om tόch een verstoorde darmgezondheid te hebben. Wist je dat ongeveer 80% van de weerstand wordt bepaald in de darmen? En wist je dat klachten zoals een pollenallergie of voedingsintolerantie ook hun oorsprong vinden in de darmen? Nou, dan zul je nog beter begrijpen hoe belangrijk het is om de darmgezondheid van je dier (en zeker ook van jezelf!) op orde te hebben en te houden. Dit is dan ook dé reden dat wij ons hebben gespecialiseerd op het gebied van darmgezondheid.

Wetgeving

Maar weer even terug naar Probio Forte. Want waarom is dit topproduct uit ons assortiment verdwenen? Dat heeft alles te maken met een veranderde wetgeving. Van wetswege is het alweer flink wat jaren niet meer toegestaan dat in probiotica voor dieren gebruik wordt gemaakt van bacteriestammen die niet wettelijk zijn toegelaten voor dieren. En wij hebben ons keurig aan die wetgeving gehouden met als gevolg dat we Probio Forte uit ons assortiment hebben gehaald. Dit in tegenstelling tot vele veterinaire supplementenmerken die nu nog steeds werken met wettelijk niet toegelaten bacteriestammen in hun producten; deze producten bevatten stammen die voor mensen bedoeld zijn. Van bacteriestammen die wél zijn toegelaten bij dieren is door de bedrijven die deze stammen op de markt brengen uitgebreid onderzoek gedaan naar de werkzaamheid. En wat een gemis is het al die jaren geweest om geen eigen probiotica te hebben! Maar daar gaat verandering in komen…..

Jouw behoefte

Het ontwikkelen van een nieuw product ontstaat natuurlijk ook vanuit de behoefte van de klant. En onze klant, dat ben jij! Jullie weten ons gelukkig al jarenlang te vinden met jullie hulpvragen voor je dier. We weten dus goed wat er leeft én aan wat voor producten er behoefte is. Bij veel hulpvragen die we krijgen blijkt de rode draad vaak te zijn dat de darmgezondheid onder druk staat, zowel door fysieke als mentale oorzaken. We merken dat jullie enorm gemotiveerd zijn om je dier te willen helpen bij het versterken van de darmgezondheid. Deze motivatie ontstaat vaak omdat je al veel hebt geprobeerd om je dier te helpen, bijvoorbeeld in het geval van chronische spijsverteringsklachten, jeuk, intoleranties en allergieën. Maar niets lijkt voldoende te helpen. Je dier blijft bijvoorbeeld mager, blijft lusteloos, blijft vage klachten houden zonder duidelijke oorzaak, blijft chronische zachte ontlasting houden of blijft knallen van de jeuk. Kortom, je zit met je handen in het haar als je je dier zo ziet. En daar willen we je graag nόg beter bij kunnen helpen.

Onze wens

Door de lange afwezigheid in ons assortiment van een middel met probiotica hebben we goed kunnen nadenken over wat nou precies de waarde is van probiotica. Is een middel dat alleen probiotica bevat (en hiermee bedoelen we een product waar voornamelijk goede darmbacteriën inzitten) wel heilig? Of zijn er andere stoffen die minstens zo belangrijk zijn voor de opbouw van een gezonde darmflora? En welke stoffen vinden wij dan belangrijk? Onze wens was om een vervangend product voor Probio Forte te ontwikkelen maar dan nog beter, helemaal van deze tijd en volledig afgestemd op jouw behoefte! Een product dat uiteraard voldoet aan de wetgeving en een unieke samenstelling en werkzaamheid heeft. We hebben in eerste instantie een product ontwikkeld voor honden en katten, maar willen dit snel laten volgen door een vergelijkbaar product voor paarden. Lees meer over ons productontwikkelingstraject in ons volgende blog!

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

6 reacties

 1. George schreef:

  Waarom een totaal nieuw product terwijl Bokashi al jaren bestaat en wat geschikt is voor paarden, honden en katten?
  Of zijn er grote verschillen? (Ik zie ze niet).

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste George,

   Bedankt voor je bericht.
   Dit blog is de eerste van een drieluik, in onze komende 2 delen gaan we dieper in op de inhoud van dit product, dan zal je hopelijk meer duidelijk worden.

   Maar om alvast kort in te gaan op je vraag: we willen graag ons eigen en unieke product met een bredere werkzaamheid dan Bokashi te bieden heeft. Wij willen op het gebied van werkzaamheid en samenstelling een bijzonder product met een bijzondere werking op de markt brengen volgens de nieuwste inzichten. En dat ook nog eens mooi aansluit op onze visie over darmgezondheid en past in ons darmprotocol.

   Hopelijk lees je onze volgende blogs in dit drieluik ook, mocht je dan nog meer vragen hebben dan vernemen we dat graag!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 2. Lina Stam-Makken schreef:

  Zou graag op de hoogte gehouden worden betreft verdere ontwikkeling.
  Ben zeer benieuwd zou dan een fantastisch product zijn die goed afgepast is op het dier

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Lina,

   Bedankt voor je bericht.
   Leuk dat je hier enthousiast over bent!

   Ik wilde je net de tip geven om je te abonneren op onze nieuwsbrief maar zie dat je deze al ontvangt. Dat komt goed uit, hierin houden we je de komende weken op de hoogte van de verdere ontwikkelingen:-).

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 3. Ilse schreef:

  Hoi Claire, gaan jullie ook probiotica voor konijnen ontwikkelen?

  • Claire van 't Hul schreef:

   Hoi Ilse,

   Zou wel leuk zijn! Op dit moment hebben we nog geen plannen om een probiotica voor konijnen te ontwikkelen, we gaan eerst aan de slag met het ontwikkelen van een paardenvariant.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

Laat een reactie achter