• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling

Onze medewerkers aan het woord: onze beste tips voor het natuurlijk gezond houden van je dier

Dit jaar bestaat De Groene Os alweer 25 jaar! Daar zijn we ongelofelijk trots op. Dit jubileum willen we dan ook zeker niet ongemerkt voorbij laten gaan. Het lijkt ons dan ook leuk om je nader te laten kennismaken met een aantal van onze medewerkers die hun beste tip geven voor het op een natuurlijke manier gezond houden van hun dier(en).

Wij hebben binnen De Groene Os natuurlijk allemaal een groot hart voor dieren en daarbij ook nog een passie voor natuurlijke gezondheidszorg. Maar hoe we daar invulling aan geven is natuurlijk voor iedereen anders. Deze tips kunnen je in ieder geval tot nadenken stemmen en wellicht ook inspireren. Maar wij kunnen natuurlijk ook door jou geïnspireerd raken. Laat ons daarom vooral ook weten wat jouw beste tip is!

Blijf bewust kijken naar je dier

Melody Eveleens, brandmanager en veterinair natuurgeneeskundig therapeut

Mijn beste tip die iedereen zou moeten kennen is om bewust te kijken naar je dier. Wat voor invloed hebben de keuzes die jij maakt over leefomstandigheden en voeding? Dat klinkt misschien heel voor de hand liggend, maar ik denk dat het daar regelmatig misgaat. Maar al te vaak hebben wij mensen iets in ons hoofd over hoe het voor het dier zou moeten gaan: we hebben een bepaalde dagplanning in ons hoofd, we willen een specifieke sport (zoals agility of dressuur) beoefenen of we willen graag weten wat het állerbeste voer voor honden, katten, paarden of knagers is.

Als we onze eigen wensen opleggen aan dieren of te zwart-wit denken, verliezen we ons dier als individu uit het oog. Dat kan tot klachten leiden omdat je dan tegen de aard van je dier ingaat, die vervolgens met gedrag reageert wat wij als problematisch zien. Of in het geval van voeding die niet past, je dier daarop reageert met gezondheidsklachten.

Ook naarmate je dier ouder wordt, kunnen voorkeuren veranderen. Blijf dus niet dingen doen omdat je het altijd zo hebt gedaan, maar blijf bewust kijken naar je dier om te zien waar hij of zij behoefte aan heeft. Net zoals er niet één specifiek voer is dat voor alle dieren gezond is, zo is er ook niet één kruidenmiddel of supplement dat voor alle dieren met een bepaalde klacht toepasbaar is. Zorgen voor dieren blijft altijd maatwerk. Blijf dus altijd nieuwsgierig om je dier te zien als uniek individu met alle mooie en soms onhandige kanten!


In ons gezin leven we samen met onze hond Ivy en kat Charlie.

 

Geef een dier de ruimte om zichzelf te zijn

Suus Bettink, holistisch dierenarts en darmtherapeut

Mijn beste tip is om de dieren zichzelf te laten zijn en ze rust, regelmaat en reinheid te geven. Ik zie de dieren die bij ons wonen als een gezinslid. Ze hebben hun eigen plek waar ze zich kunnen terugtrekken. Ze eten wanneer ze willen en doen dat in rust. Ze hebben vrijheid. Ik eer ze in wie ze zijn en de band die we hebben. Ik ben dankbaar voor de lessen die zij mij leren (net als mijn kinderen) en ze hebben hun stem in ons gezin. Ik heb zelfs mijn praktijk naar een van de katten vernoemd!

 
 In ons gezin leven we samen met onze katten (broer en zus) Flip en Flap en kippen mevrouwtje Zwart, Freule, Socks, Luna, Joe, Ginny en haan Marcel.

 

Een holistische visie

Claire van ’t Hul, productmanager en veterinair natuurgeneeskundig therapeut

Door vanuit een holistische visie te leven neem ik daar vanzelfsprekend ook onze pluizige poezenvrienden in mee. Een holistische visie betekent dat ik kijk naar een dier (of mens) als geheel. Er zijn vele factoren van invloed op de gezondheid van een dier (of mens) zoals bijvoorbeeld voeding, medicatie, leefstijl, maar ook relaties met je leefgenoten (en nog vele anderen). Het is voor mij belangrijk om mij van al deze factoren bewust te zijn en daar een fijne balans in te vinden. Hierbij is het ook belangrijk om te kijken naar de diersoort, ras en karakter en wat deze, ook vanuit zijn eigen oorsprong, nodig heeft. En vooral de vrijheid om jezelf te mogen zijn en plezier te hebben!

Om deze redenen hebben wij er bijvoorbeeld voor gekozen om vorig jaar twee kittens te adopteren uit hetzelfde nest (in plaats van een), geven we voeding die zoveel mogelijk passend is bij de (spijsvertering van de) kat, stimuleren we hun jachtinstinct door bijvoorbeeld hun voer in slowfeeders of snuffelmatten aan te bieden en geven we ze de ruimte en vrijheid om te gaan en staan waar ze willen. En dit allemaal in een aandachtig, liefdevol en veilig thuis.

Door vanuit een holistische visie te leven doe je er het optimale aan om je dier en jezelf gezond te houden.


In ons gezin leven we samen met onze katten (broer en zus) Willy en Nya.

 

Rode draad

Als ik alle drie de tips lees, kan ik hier toch wel duidelijk een rode draad in ontdekken: het bewust kijken naar je dier en wat deze nodig heeft. Je dier dus niet vermenselijken, wat denk ik veelal op de loer kan liggen. De vrijheid om jezelf te mogen zijn, hoe fijn is dat?

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

Laat een reactie achter