• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

Deel 3: sneakpeak in ons nieuwe darmproduct!

De vorige keer heb ik je verteld dat probiotica vaak te snel worden ingezet bij dieren waardoor het effectief vaak minimaal zal zijn. En ik heb het gehad over het belang van een goed darmmilieu en het effect daarvan op de darmflora en wat ons doel is met het ontwikkelen van ons ‘product-x’ (zo zal ik het product vanaf nu aanduiden omdat ik de naam hier niet mag noemen vanwege de claimswetgeving).

De snoepwinkel

Binnen ons team ben ik verantwoordelijk voor productontwikkeling. Superinteressant en leerzaam! Ik hou dan ook heel erg van “stofjes” en verdiep me daarvoor dan ook graag in kruiden en voedingsstoffen en hun therapeutische waarde voor het dierenlichaam. Zo voelde ik me als een kind in een snoepwinkel toen ik me ben gaan buigen over een mooie, unieke en vooral ook werkzame receptuur voor dit nieuwe product.

Samenwerking

In samenwerking met een fijne leverancier zijn we de receptuur van ‘product-x’ gaan finetunen. Al met al heeft het gehele ontwikkelingstraject meer dan een jaar geduurd. Dit jaar was wel echt nodig. Zo hebben we in de tussentijd een aantal testfasen doorlopen op basis waarvan we wijzigingen in de samenstelling en dosering hebben aangebracht. Met als resultaat het mooie product dat het nu is geworden!

Testfasen

Alle gekozen grondstoffen hebben zich uiteraard bewezen in werkzaamheid en veiligheid. Van de mooie samenstelling van ‘product-x’ hebben we een eerste proefbatch ontvangen om uit te testen bij onze eigen dieren. Met deze eerste test wilden we vooral onderzoeken hoe de smaakacceptatie van dit product is. Gelukkig zijn we bij De Groene Os allemaal in de fijne omstandigheid dat we samenleven met honden en katten, gelegenheid genoeg dus om te onderzoeken hoe onze eigen dieren de smaak beleven. Op basis van deze eerste test bleek dat de hoeveelheid poeder in ‘product-x’ te groot was voor een fijne smaakacceptatie. Terug naar de tekentafel dus om opnieuw naar de samenstelling en hoeveelheden te kijken. Op basis hiervan hebben we een test uitgevoerd met vier nét iets andere samenstellingen om te kijken welke het makkelijkst werd geaccepteerd. Eentje kwam het beste uit deze test en op basis daarvan hebben we ‘product-x’ de huidige en definitieve samenstelling kunnen geven.

Een greep uit de grondstoffen

‘Product-x’ bevat negen verschillende grondstoffen. Ik licht er kort een paar voor je uit:

 • Acacia
  Acacia is een fantastisch prebioticum dat de groei van lactobacillen en bifidobacteriën ondersteunt.
 • Shiitake
  Shiitake is een medicinale paddenstoel (met een oorsprong in Japan en China) en een echte weerstandbooster. Shiitake bevat talloze fytonutriënten en door de immuun-ondersteunende werking eigenlijk voor het hele lichaam gezond. Maar het stofje lentinan (een bètaglucaan) en de talloze vezels springen eruit als het gaat om het ondersteunen van de darmgezondheid.
 • Enterococcus faecium
  Dit is een probiotische bacteriestam en goed onderzocht bij dieren. Deze gunstige darmbacteriën zijn gevriesdroogd zodat een goede houdbaarheid en werkzaamheid gewaarborgd is.
 • Lactobacillus acidophilus
  Dit is een van de bekendere bacteriestammen die de spijsvertering ondersteunen. Deze stam is als paraprobioticum (afgedode bacteriestam) toegevoegd. Het gaat hierbij om dode bacteriën, maar met nog steeds intacte cellen waardoor ze veel stabieler zijn dan levende, ook bij wisselende temperaturen. Daardoor is er op het moment van gebruik een exact aantal stammen per gram gegarandeerd en is het resistent tegen zowel het maagzuur als de enzymen die de spijsvertering erop afvuurt. Recent onderzoek toont aan dat paraprobiotica een vergelijkbaar effect hebben als levende bacteriën, soms met net andere positieve eigenschappen.
 • Butyraat
  Dit is een korteketenvetzuur en staat bekend als postbioticum. Een postbioticum is een stofwisselingsproduct van de gunstige darmbacteriën dat allerlei verzorgende effecten op de darmen heeft.

De geboorte!

En nu is het dan (bijna) zover: de lancering van ‘product-x’! We zijn er heel erg trots op en zijn ervan overtuigd dat we hiermee een werkzaam en uniek product op de markt brengen. Een product dat jouw dier gaat helpen bij de vele klachten waar het bij kan worden ingezet. Vanwege de claimswetgeving mogen we je hier helaas niet vertellen hoe dit mooie en bijzondere ‘product-x’ van ons heet. Maar mocht je dit wel willen weten, houd dan vooral onze sociale-mediakanalen in de gaten of neem contact met ons op en we vertellen je er heel graag meer over!

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

2 reacties

 1. Liesbeth schreef:

  hoe kan het dat dode bacterien wat doen in de darm? het lijkt mij dat ze gewoon uitgescheiden worden? wat doen ze dan?

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Liesbeth,

   Bedankt voor je bericht.

   Integendeel! Door middel van hitte zijn de cellen van deze bacteriën geïnactiveerd zonder de celwanden te beschadigen en met het behoud van de immuun ondersteunende eigenschappen. Ze zijn dus niet echt “dood”.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

Laat een reactie achter