De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

De Groene Os Verdiepingsdag Veterinaire Darmgezondheid – do’s & dont’s bij prestatiestress

Ook dit jaar kun je bij ons weer je kennis over dierenwelzijn vergroten. Deze keer verdiepen wij ons in veterinaire darmgezondheid en de do’s & dont’s bij prestatiestress

Het grootste deel van de honden en paarden in Nederland wordt gehouden als hobby. Om aan deze rol te voldoen, wordt er veel van deze dieren gevraagd. We verwachten dat ze netjes meedraaien in een drukke maatschappij en dat ze een bron van ontspanning voor ons zijn. Vaak moeten ze daarbij ook nog een sportieve inspanning voor ons leveren. Issues als dierenwelzijn op maneges en doping in de ruitersport zijn hierbij veelbesproken onderwerpen. Welke zorg moeten wij deze dieren geven om hun welzijn zo optimaal mogelijk te houden?

 

Voor deze editie van de Verdiepingsdag hebben we twee sprekers

  • Annette van Weezel Errens
    Zij is natuurlijk bekend van Equilin én het werk dat ze heeft gedaan voor haar specialisatie in dierenrecht en dierethiek. Ze is afgestudeerd op het onderwerp doping in de paardensport en publiceerde het boek The Equinesports Veterinary Manual. Kortom, dé persoon om te praten over ethiek rondom dieren in de sport, dopingcontroles en de toepassing van natuurgeneesmiddelen.
  • Onze eigen dierenarts Suus Bettink
    Zij heeft nu al een interessante loopbaan achter de rug. Ze werkte jaren in een reguliere praktijk en daarna voor dierengeneesmiddelenfabrikant Merial. Na een burn-out begon het te kriebelen en werd een ware onderzoekster in haar wakker. Nu combineert ze evidence based medicine met een holistische werkwijze en zal vertellen over darmgezondheid en sport.

Datum
Zaterdag 29 september

Tijd
10.00 -17.00 uur (en voor een veganistische lunch wordt gezorgd)

Locatie
De Zoete Inval
Haarlemmerstraatweg 183
2065 AE Haarlemmerliede

Kosten inclusief lunch en consumpties
Early bird: €57,50 (mei en juni)
Normaal: €62,50 (juli t/m 14 september)

Voor aanmelding, accreditatie en meer informatie
Deze dag is speciaal voor veterinair professionals en veterinair studenten. Inschrijven kan alleen via www.degroeneos.nl/verdiepingsdag. Dit is een beveiligde pagina op de website van De Groene Os waar je een inlogcode voor nodig hebt. Heb je nog geen inlogcode voor dit professionalsgedeelte van onze website, mail dan naar info@degroeneos.nl voor het aanvragen van inloggegevens en vermeld hierbij je veterinaire beroep of studie.

Laat een reactie achter