• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 3 minuten

Welke supplementen geef je een ouder wordende hond?

Een gezonde oude dag gun je iedere hond! Als je een ouder wordende hond hebt, kan het zijn dat hij op bepaalde vlakken wat meer ondersteuning nodig heeft om in balans te blijven.

In dit blog neem ik je mee in de middelen en maatregelen die ik voor mijn hond Ivy gebruik om hem zich zo goed mogelijk te laten voelen, en geef ik tips voor jouw hond.

Over Ivy


Ivy is een kruising Podenco uit Spanje en is net 11 jaar geworden! Hij woont sinds hij zo’n 10 maanden is bij mij en is over het algemeen altijd goed gezond geweest. Ook nu nog is hij op wat kleine ouderdomskwaaltjes na goed gezond.

Ivy en ik zijn dol op wandelen en nieuwe wandelgebieden ontdekken. Dat doen we dan ook nog steeds.

Soepel bewegen


We maken dus nog regelmatig lange wandelingen. Wat ik wel steeds meer opmerkte, en ook mensen om mij heen, dat het tempo steeds wat lager ging liggen.

Op zich logisch natuurlijk, maar wat ik ook merkte is dat hij wat minder soepel bewoog en de hersteltijd langer werd. Tel daarbij op dat het een wat grotere hond is en dat hij in het verleden een nare botbreuk heeft gehad. Dat vond ik genoeg aanleiding om een tijd terug Glucosamine Complex te gaan voeren.

Glucosamine, chondroïtine en andere voedingsstoffen voor de gewrichten moet je vaak langdurig geven om er een positief effect van te merken. Dat heeft te maken met dat de gewrichten een hele langzame stofwisseling hebben.

Ivy krijgt sinds zo’n anderhalve maand nu dagelijks ½ maatschep Glucosamine Complex en ik heb het idee dat het nu al goed aanslaat: hij beweegt soepeler en herstelt beter na een grotere inspanning.

Daarnaast ben ik me ook meer bewust van het tempo dat we lopen: Ivy mag het tempo – en als het even kan ook de route – bepalen. En als we een lange wandeling hebben gemaakt, doen we de volgende dag rustig aan.

Hiernaast: Ivy en ik op zijn 11e verjaardag in de duinen

Help de doorbloeding


Om de beweging en het herstel na inspanning verder te ondersteunen, ben ik sinds een aantal weken begonnen met Rode Kruiden Elixir.

Dit middel ondersteunt een gezonde bloedsomloop en heeft een vitaliserend effect bij oudere dieren. En dat heb ik gemerkt! Ivy is een echte mensenhond, en spelen doet hij dan ook het liefst met mij en mijn vriend. Het spelen met andere honden was de laatste jaren al wat minder geworden.
Ik merk nu de laatste weken dat hij echt iedere dag weer lekker wil spelen met ons en als wij het vergeten, hij zelf komt uitnodigen tot spel. En ook met andere honden trekt hij weer regelmatiger een sprintje.

Ivy moest wel wennen aan de smaak van dit middel. Ik heb de dosering dan ook langzaam opgebouwd. Nu krijgt hij 1x daags 7 ml door vers vlees.


Gezonde blaas


Verder is Ivy sinds hij ouder is wat gevoeliger op de blaas. Ondanks onderzoeken bij de dierenarts is hier niet een duidelijke diagnose uitgekomen.
Daarom krijgt hij ook regelmatig een kuur Solidago Complex. Dat doe ik ongeveer iedere 3 maanden en dan krijgt hij gedurende 3 weken 2x daags 7 druppels.
Deze tinctuur ondersteunt een schoon en gezond blaasmilieu en helpt bij Ivy om de klachten onder controle te houden.

Daarnaast ben ik meer alert op extra plasrondjes. Net zoals bij oudere mensen kunnen oudere dieren minder goed hun plas ophouden. Daarnaast is het niet goed voor de blaasgezondheid om lang de plas op te moeten houden.

Voeraanpassingen voor een oudere hond


Ivy heeft het eigenlijk zijn hele leven uitstekend gedaan op KVV (kant-en-klaar vers vlees), maar na 2x een anaalklierabces heb ik onder andere zijn voeding aangepast. Hij krijgt nu een kleine hoeveelheid van een kwalitatief goede brok ernaast en iets minder vlees. Dat zorgt ervoor dat hij meer poept, maar ook dat de ontlasting meer consistent en volumnieuzer is. De klachten zijn dan ook niet meer terug gekomen. Ook heb ik het idee dat hij een beter gevoel van verzadiging heeft.

Achter de hand


Dan zijn er nog een aantal middeltjes die ik ‘achter de hand’ houd: zoals Ultimaflor om de darmen te ondersteunen als hij wat geks heeft gegeten en All Septicum voor het ondersteunen van de weerstand. Over een van mijn andere favorieten, Duivelsklauw Complex, heb ik al eens eerder een video gemaakt. Ook dat flesje staat nog steeds in de kast.

Iedere hond is natuurlijk anders, zo ook de ouderdomskwaaltjes die je tegen kan komen.  Een middel dat ik ook nog graag wil benoemen voor oudere dieren is Adaptonicum om de geestelijke gezondheid te ondersteunen. Adaptonicum kan gebruikt worden in stresssituaties en bij angstgevoelens. Het bevordert een normale hersenfunctie en is gunstig voor een goede geestelijke balans.

 

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten. je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

Wil jij je senior hond ook ondersteunen met natuurlijke kruidenmiddelen? Bezoek onze webshop!

En heb je behoefte aan advies? Ook daar helpen we je graag mee.

Voor korte vragen stuur je een email, voor complexe hulpvragen maken we graag alle tijd voor je in het Groene Kennis Consult!

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!