• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 2 minuten

3 supplementen bij versvleesvoeding

Brokjes zijn eigenlijk een soort eentonig astronautenvoer en daarom spreekt de variatie die versvleesvoeding biedt juist veel diereneigenaren aan. Alleen is niet alle rauw vlees voeding voor honden even compleet als het lijkt. Maak je je bezorgd of je dier wel alle nodige vitaminen, mineralen en vetzuren binnenkrijgt?

Aan sommige soorten vlees wordt een premix van vitaminen en mineralen toegevoegd. Ook het afwisselen van verschillende diersoorten en merken wordt aanbevolen. Toch blijft het een broos evenwicht en supplementen kunnen je dier helpen om tekorten te voorkomen.

Synthetische vitaminen

En hoe zit het dan met brokjes? Bevatten die wel alles wat je dier nodig heeft? Sowieso is het goed om te onthouden dat veel hondenvoeding synthetische vitaminen bevat. Dat betekent dat de stofjes in het laboratorium zijn nagemaakt in plaats van ze uit voedsel te halen. Voor sommige stoffen maakt dat niet uit, maar de meeste vitamines zijn veel slechter door het lichaam te benutten als ze zijn nagemaakt. Als je een goedkoper merk voert, geef er dan extra, goed benutbare voedingsstoffen zoals een goede multivitamine bij om tekorten te voorkomen.

Dit zijn supplementen die eigenlijk tot de basisaanvulling zouden moeten behoren:

Multivitaminen & Mineralen Complex

Een multivitaminesupplement zou eigenlijk in elk basispakket moeten zitten omdat het tekorten voorkomt en helpt om een goede gezondheid te handhaven. Kant-en-klaar-voeding bevat vaak net genoeg vitaminen en mineralen om geen absoluut tekort te laten ontstaan, maar dit is iets anders dan uitgaan van een optimale dosering. Daarnaast kan bij stress, fysieke inspanning of ziekte de behoefte aan veel nutriënten stijgen.

Ons Multivitaminen & Mineralen Complex is breed samengesteld met vitamine A, C en D en een vitamine B-complex. Daarnaast bevat het zowel de belangrijkste mineralen en spoorelementen als de aminozuren L-lysine en L-thyrosine. Je kunt het gebruiken om je dieren fit te houden en een goede weerstand te laten behouden.

Vis Omega

Ook de goede vetzuren  zijn vaak ondervertegenwoordigd in dierenvoeding omdat het dure grondstoffen zijn en snel bederven (ranzig worden). In vers vlees zijn veel soorten vetzuren wat beter vertegenwoordigd. Dit is wel afhankelijk welke diersoorten je voert en ook hoe gezond die dieren waren.

Van omega 3 en gamma-linoleenzuur kunnen snel tekorten ontstaan. Een droge, schilferige huid en vacht is dan vaak het eerste wat opvalt. Je kunt dit voorkomen door dagelijks een scheutje Vis Omega over het voer te doen.

Glucosamine Complex

Veel honden kunnen naarmate ze ouder worden stijf worden in hun bewegingen. Glucosamine Complex bevat glucosamine, chondroïtine, MSM, vitamine C, calcium en magnesium in een perfecte verhouding. Zeker als een oudere hond niet voldoende botten kan of mag eten, is dit het aangewezen middel om standaard naast gezonde voeding te geven.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts
adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!