• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

3 supplementen bij versvleesvoeding

Brokjes zijn eigenlijk een soort eentonig astronautenvoer en daarom spreekt de variatie die versvleesvoeding biedt juist veel diereneigenaren aan. Alleen is niet alle rauw vlees voeding voor honden even compleet als het lijkt. Maak je je bezorgd of je dier wel alle nodige vitaminen, mineralen en vetzuren binnenkrijgt?

Aan sommige soorten vlees wordt een premix van vitaminen en mineralen toegevoegd. Ook het afwisselen van verschillende diersoorten en merken wordt aanbevolen. Toch blijft het een broos evenwicht en supplementen kunnen je dier helpen om tekorten te voorkomen.

Synthetische vitaminen

En hoe zit het dan met brokjes? Bevatten die wel alles wat je dier nodig heeft? Sowieso is het goed om te onthouden dat veel hondenvoeding synthetische vitaminen bevat. Dat betekent dat de stofjes in het laboratorium zijn nagemaakt in plaats van ze uit voedsel te halen. Voor sommige stoffen maakt dat niet uit, maar de meeste vitamines zijn veel slechter door het lichaam te benutten als ze zijn nagemaakt. Als je een goedkoper merk voert, geef er dan extra, goed benutbare voedingsstoffen zoals een goede multivitamine bij om tekorten te voorkomen.

Dit zijn supplementen die eigenlijk tot de basisaanvulling zouden moeten behoren:

Multivitaminen & Mineralen Complex

Een multivitaminesupplement zou eigenlijk in elk basispakket moeten zitten omdat het tekorten voorkomt en helpt om een goede gezondheid te handhaven. Kant-en-klaar-voeding bevat vaak net genoeg vitaminen en mineralen om geen absoluut tekort te laten ontstaan, maar dit is iets anders dan uitgaan van een optimale dosering. Daarnaast kan bij stress, fysieke inspanning of ziekte de behoefte aan veel nutriënten stijgen.

Ons Multivitaminen & Mineralen Complex is breed samengesteld met vitamine A, C en D en een vitamine B-complex. Daarnaast bevat het zowel de belangrijkste mineralen en spoorelementen als de aminozuren L-lysine en L-thyrosine. Je kunt het gebruiken om je dieren fit te houden en een goede weerstand te laten behouden.

Trias Omega

Ook de goede vetzuren omega 3, 6 en 9 zijn vaak ondervertegenwoordigd in dierenvoeding omdat het dure grondstoffen zijn en snel bederven (ranzig worden). In vers vlees zijn veel soorten vetzuren wat beter vertegenwoordigd. Dit is wel afhankelijk welke diersoorten je voert en ook hoe gezond die dieren waren.

Van omega 3 en gamma-linoleenzuur kunnen snel tekorten ontstaan. Een droge, schilferige huid en vacht is dan vaak het eerste wat opvalt. Je kunt dit voorkomen door dagelijks een scheutje Trias Omega over het voer te doen.

Glucosamine Complex

Veel honden kunnen naarmate ze ouder worden stijf worden in hun bewegingen. Glucosamine Complex bevat glucosamine, chondroïtine, MSM, vitamine C, calcium en magnesium in een perfecte verhouding. Zeker als een oudere hond niet voldoende botten kan of mag eten, is dit het aangewezen middel om standaard naast gezonde voeding te geven.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts
adviseert je graag.

7 reacties

 1. Anneke Bosman schreef:

  Hallo
  Ik weet inmiddels dat honden en katten het beste omega 3 uit dierlijke bron opnemen.
  En in die Trias Omega 3/6/9 zit dus geen omega 3 uit dierlijke bron.
  Lijnzaad olie is plantaardig en moet eerst helemaal om worden gezet in het lichaam van een hond of kat..
  En daardoor wordt daar ook zeer weinig van opgenomen..
  En honden krijgen ook zeer regelmatig jeuk van lijnzaadolie.
  Dus misschien goed om er bij te vermelden dat er vooral omega 3 uit dierlijke bron binnen moet komen.
  In de vorm van 1 keer per week bijv een rauwe sardien(moet eerst min 15 dagen goed ingevroren zijn geweest)of een zuivere visolie of krillolie en die olie om de dag afwisselend aan het menu toe te voegen.
  Ik krillolie zit ook het goede ontstekingsremmende stofje Astaxantine…
  Ik barf zelf….

 2. Berthe Schepkens schreef:

  Mooie aanvulling om mee af te wisselen…maar een plantaardige omega3 kan nooit een dierlijke vervangen. Dierlijke omega3 is essentieel in voeding voor carnivoren én mensen..omdat er van nature vlees en vis op ons menu staat.

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Berthe,
   Bedankt voor je bericht.

   Dieren en mensen kunnen plantaardige omega 3 uit lijnzaad (alpha linoleenzuur) omzetten naar EPA en DHA. Dit proces verloopt alleen niet altijd even makkelijk. Afhankelijk van de klachten is dit voor ons ook zeker een reden om regelmatig rechtstreeks een goede kwaliteit visolie te adviseren. Er zijn trouwens tegenwoordig ook goede kwaliteit algenoliën (dus een plantaardige bron!) die rijk zijn aan met name DHA en daardoor dus een interessante vervanger kunnen zijn voor dierlijke bronnen van omega 3.

   Met vriendelijke groet,
   Claire.

 3. Lyan schreef:

  Hallo de multivitamine hierboven zitten daar geen synthetische stoffen in. En als ik dit bij ga geven bij vleeseters krijgen ze dan alles voldoende binnen??

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Lyan,

   Onze Multivitaminen en Mineralen Complex is geheel natuurlijk.

   Het hangt er vanaf wat je al voert. Door het bij geven van dit product weet je in ieder geval dat je veel belangrijke voedingsstoffen in goede mate binnen krijgt. Maar dat neemt niet weg dat het geven van bijvoorbeeld groente en vis voor honden ook belangrijk zijn in de voeding, deze bevatten ook belangrijke stoffen zoals vezels en omega 3 vetten.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 4. Helene van Diest schreef:

  Goedemiddag mijn hond heeft een anaalklier ontsteking gehad en heeft antibiotica gehad. Hij is dekreu en op aanraden van een vriendin heb ik groene leem en Drainage Compositum besteld om te reinigen en zo alle troep te laten verdwijnen. Kan het zijn dat door het reinigen de hond aan de diaree gaat.

  • Valery Vergnes schreef:

   Goedemiddag Heleen,

   Wat vervelend dat je hond diarree heeft, de darm is een van de afscheidingsorganen van gifstoffen dus de diarree kan misschien komen door de drainage compositum, mijn advies is om de dosering te verlagen, gaan de klachten niet weg, bel of mail ons dan.

   Hartelijke groeten,

   Valéry Vergnes

Laat een reactie achter