• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling

Educatie

Bij De Groene Os ontwikkelen we natuurlijke supplementen en verzorgingsproducten voor honden, katten en paarden. Maar we doen méér: ook willen we met onze kennis en kunde bijdragen aan beter dierenwelzijn doormiddel van natuurgeneeskunde.

Wij beschikken over een schat aan kennis over natuurlijke geneeswijzen voor dieren en er werken dan ook verschillende specialisten in ons team. Die kennis die delen we bijvoorbeeld via blogs en video’s en in het Groene Kennis Consult. En op deze pagina kun je verschillende e-books en informatieve webinars downloaden.

Webinars

De webinars gegevens door voedingsexpert en productontwikkelaar Ingrid en dierenarts Lieselot gaan véél verder dan een productpraatje. Deze webinars van gemiddeld een uur bevatten diepgaande informatie over hun respectievelijke onderwerpen.

Laat onder het webinar van je keuze je emailadres achter en ontvang het direct in je mailbox.
Niet binnen? Check je spambox!

Mijn dier is te dik – hoe kan ik dat aanpakken?

In deze webinar over obesitas en overgewicht bij honden, katten en paarden gaan we het uitgebreid hebben over de oorzaken en mechanismen van overgewicht en obesitas. En verder belangrijke aandachtspunten voor de voeding van je dier en welke nutriënten en kruiden kunnen ondersteunen bij het behoud van een gezond gewicht en bloedsuikerspiegel.

Ingrid Langen, productmanager bij De Groene Os, geeft deze webinar. Je kent haar waarschijnlijk van haar blogs en video’s. Met een achtergrond als o.a. diëtist, past informeren over voeding goed in haar straatje. Vanuit De Groene Os benoemen we het regelmatig: voeding is de basis voor een goede gezondheid, supplementen zijn daarin ondersteunend.

paard te dik

Welvaartsziekten bij paarden over hoefbevangenheid, EMS en PPID bij paarden

Bij mensen is het al langer bekend dat welvaartsziekten de nummer 1 oorzaak zijn van chronische ziekten. Helaas zien we diezelfde trend zich doorzetten bij onze paarden. Dat is de reden waarom zowel dierenartsen, diertherapeuten als diereigenaren geconfronteerd worden met aandoeningen zoals metabool syndroom (EMS), insulineresistentie, KPU, PPID, en ga zo maar door.

In deze nieuwe webinar verdiepen we ons in de symptomen en oorzaken van metabool syndroom, insulineresistentie, en hoefbevangenheid. Dit zijn verschillende aandoeningen, maar ze hebben een paar oorzaken met elkaar gemeen.

Deze webinar wordt gegeven door Lieselot Czvek, onze Belgische collega en ervaren holistisch dierenarts. Ze heeft beschikt over een enorme kennis over de toepassing van onder andere acupunctuur, fytotherapie, homeopathie, NES MiHealth en aromatherapie bij verschillende gezondheidsklachten.

Daarnaast is ze werkzaam voor De Groene Os waar ze haar kennis deelt via adviezen, webinars en consulten.

webinar welvaartsaandoeningen

Hoe houd je de gewrichten van je dier soepel?

Veel van onze dieren krijgen vroeg of laat te maken met stramme gewrichten, soms al op vroege leeftijd. En dat is jammer, want als er ongemak is bij het bewegen, kan dat veel invloed hebben op hoe je dier zich voelt en gedraagt. Als je hond, kat of paard weer soepel kan bewegen kan er ook weer meer gespeeld en gewandeld worden!

In dit uurtje gaan we een aantal voedingsstoffen de revue laten passeren. Een aantal ken je vast wel, maar er valt nog best veel leuks over te zeggen. Weetjes die je misschien nog niet wist. Last but not least: ook niet onbelangrijk is de samenhang tussen al deze voedingsstoffen die maken dat ze samen meer zijn dan los van elkaar.

Deze online training wordt gegeven door Ingrid Langen, inmiddels voor velen een bekend gezicht door haar video’s. Ingrid is Healing Touch for Animals Practioner en heeft een lange carrière achter de rug waarbij ze onder andere voor verschillende voedingsmiddelen- en supplementenbedrijven heeft gewerkt. Voor De Groene Os werkt ze als productmanager.

overgewicht en obesitas

E-books

Over dieren raak je nooit uitgeleerd!

We hebben verschillende e-books samengesteld aan de hand van onze talloze blogs en jarenlange ervaring. Ze staan boordevol praktische tips en adviezen.

Hieronder kun je het e-book van je keuze downloaden.

 

Nieuw ebook: Luchtzuigen en maagproblemen bij paarden

Ons meest uitgebreide e-book ooit!

Bij onze moderne paarden komen veel maagproblemen voor. Recent onderzoek toont aan dat bij zo’n 60% van de paarden maagzweren aanwezig zijn. Bij endurance- en renpaarden kan dit oplopen tot wel 90%.
Maagzweren zijn pijnlijk en de symptomen kunnen wat vaag zijn. Het is voor de gezondheid en het welzijn van je paard belangrijk om hierop bedacht te zijn en er wat aan te doen.

Dit e-book over luchtzuigen en maagproblemen bij paarden maakt deel uit van een toekomstige cursus en daarom is het nu tijdelijk gratis beschikbaar.

e-book maagproblemen paard

Visies op honden- en kattenvoeding

E-book over hoe je op verschillende manieren naar gezonde voeding voor honden en katten kunt kijken.

 

E-book paarden: Gezondheid & gedrag

Dit ebook gaat over allerlei problemen en oplossingen waar je als paardeneigenaar mee te maken kan krijgen: van voeding tot bewegen, luchtwegklachten en paardengedrag.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!