Doorzoek alle blogartikelen:
Al sinds de introductie is Ultimaflor een daverend succes en zijn er veel dieren mee geholpen. Er was alleen 1 probleem: de smaak was niet al te best… Achter de schermen is er hard gewerkt aan het verbeteren van de smaak zonder op de werkzaamheid in te leveren. En dat is gelukt!
Genezing van je dier gaat sneller wanneer hij of zij ontspannen is. Ziekten en blessures leveren stress op voor je dier: zowel fysieke stress (want genezing kost energi), als emotionele stress (denk aan pijn) en mentale stress (ik kan niet doen wat ik normaal doe). En stress helpt niet. Integendeel: ook als je dier ‘gezond’ is maar wel ook veel stress laat zien, dan kun je er bijna de klok op gelijkzetten dat ie ziek wordt of een blessure oploopt.
Citroenmelisse is zo'n fantastische plant! Het ruikt zalig, groeit naar alle macht, trekt bijen aan en houdt andere insecten zoals muggen en slakken op afstand. De verse blaadjes zijn zalig als (ijs)thee of in de salade. Citroenmelisse heeft nuttige eigenschappen: hij is ontspannend en kalmerend, én werkt ontkrampend op de spijsvertering. Op de huid kun je hem gebruiken om infecties tegen te gaan bij insectenbeten en wondjes.
Problemen met de anaalklieren komen bij honden vaak voor. Meestal gaat het om overvolle of geïrriteerde anaalklieren, weliswaar vervelend, maar (nog) geen man overboord. Er kan echter ook een full blown ontsteking of abces ontstaan, zoals ik de afgelopen weken meemaakte met mijn hond Ivy. In dit blog deel ik onze behandeling, herstel en ervaringen.
Diarree komt veel voor bij honden. Zeker de hulpvragen over diarree door giardia zijn vaste prik in onze mailbox. In dit nieuwe blog gaan we dieper in op praktische middelen en maatregelen bij diarree door giardia.
We kennen onze dieren heel wat menselijke eigenschappen toe: blijheid, verdriet, rouw, stout zijn, zich schuldig gedragen, arrogant zijn. Klopt dat, hebben dieren menselijke trekjes? Of houden we onszelf voor de gek? In deze video duikt Ingrid in de menselijke eigenschappen van onze dieren.
Blaasproblemen zoals blaasontstekingen en blaasgruis komen helaas regelmatig voor bij zowel honden als katten. Dit zijn vervelende klachten waarbij je dier pijn en ongemak heeft. Het achterhalen van de oorzaak en het opstarten van de juiste behandeling kan soms lang duren én de klachten kunnen weer terugkomen. Wij zien vaak dat mensen op zoek gaan naar speciaal voer, maar eigenlijk niet goed weten wat ze nu het beste kunnen doen.
Gezonde darmen zijn de basis van een goede gezondheid, maar hoe bereik je dat? In dit webinar neemt Suus je mee in de wondere wereld van de darmen. Het is voor iedereen interessant, maar vooral gericht op paardenmensen die graag meer willen leren over darmgezondheid. Met deze kennis heb je meer inzicht in hoe je zelf je paard kunt ondersteunen.
Onkruid bestaat niet! In deze video laten Ivy en ik je zien waarom kleefkruid zo'n fijn kruid is. Kleefkruid (Galium aparine) is een ijzersterk plantje dat weinig eisen stelt aan de grond waarin hij groeit. Toch heb ik maar weinig ‘last’ van kleefkruid in onze tuin. Mijn hond Ivy is er namelijk dol op en graast het, zeker in de lente, fanatiek weg.
Koppig of juist super schattig? Ezels, en zeker mini-ezels, staan volop in de belangstelling. Schattige filmpjes op TikTok en zelfs ezels als beschermers tegen wolvenaanvallen op schaapskuddes. Ezels kunnen flink oud worden (zo’n 30 jaar), extra plezier dus, maar dan moet je wel weten hoe je er goed voor zorgt. Ezels zijn namelijk geen paarden.
Aloë vera is ontzettend handig om in huis te hebben als plantje: het groeit snel, is makkelijk te stekken en perfect om uitwendig op de huid te gebruiken. Het binnenste deel van de aloë-vera-plant is zacht en jelly-achtig. Dit deel werkt verzachtend en verkoelend bij kleine brandwondjes, jeuk en irritatie bij mens en dier.
Katten hebben ook emoties! Onze fluffy soulmates en wij verschillen veel van elkaar en tegelijkertijd hebben we ook zo veel gemeen. Hoe een kat zich voelt kun je dan ook goed uitleggen aan de hand van onze eigen emoties. Net als wij voelen zij angst en woede, maar ook lust en plezier. Ook zij voelen zich soms verlaten. Katten geven om hun kittens en naasten. Zij hebben dan ook net als wij de behoefte aan veiligheid, aan het vermijden van negatieve emoties, aan gezelschap, aan mentale stimulans, aan voorspelbaarheid en plezier. Het grote verschil tussen ons en onze katten is onze neo-cortex: het stukje hersenen dat goed is in beredeneren en abstract denken.