Doorzoek alle blogartikelen:
In deze video neemt Ingrid je mee op pad! Je paard moet verhuizen, we hebben er allemaal wel een of meerdere keren mee te maken. Ze vertelt je over haar ervaringen met paarden verhuizen en over de lessen die ze heeft geleerd.
Als je de afgelopen weken een fles zonnebloemolie wilde kopen, is het je vast niet ontgaan: vrijwel alles is duurder, grondstoffen zijn schaars, de transportsector is overbelast, inflatie. Er gebeurt van alles in de (economische) wereld. Er zijn tekorten aan allerlei producten en dat merk je in de winkel: bouwmaterialen, kaarsen, toiletpapier, de kans bestaat dat je vaker dan normaal hebt misgegrepen of de hoofdprijs moest betalen.
Baat het niet dan schaadt het niet? Dat gaat niet op voor onze producten! Kruiden werken namelijk sterk in op het lichaam. In de video legt onze holistisch dierenarts Suus Bettink uit hoe we omgaan met interacties, ziektebeelden en waarschuwingen bij kruidenproducten.
White line disease (WLD), of wittelijnziekte, is een vervelende én lastig vast te stellen en te behandelen aandoening bij paarden en ezels. Bij WLD is er sprake van micro-organismen, meestal schimmels, die de verbinding tussen het hoorn en de hoefschoen afbreken. In dit blog kijken we naar de mogelijke oorzaken en de rol van kruiden en natuurlijke therapieën naast de behandeling van de dierenarts.
In deze video vind je een eerlijke review over het Dogtools hondentuig. Ivy en ik mochten dit nieuwe tuig uitproberen via Dogguardian.nl. Je ziet de belangrijkste voor- en nadelen van het tuigje en hoort onze ervaringen ermee.
Onze dieren worden steeds ouder, we verzorgen ze beter en we kunnen steeds meer doen aan ‘kwaaltjes’. Als je een dier al van jongs af aan hebt, dan is het niet gemakkelijk om de aftakeling te zien. En dieren zijn ook meesters in het verbergen van hun pijntjes. Dus je hebt het niet altijd in de gaten. In deze video laat Ingrid je zien hoe fijn het nog kan zijn met je senior. En hoe je kunt omgaan met diverse ouderdomskwaaltjes.
Over bepaalde planten is best wat verwarring over de giftigheid. Dat kan te maken hebben met bepaalde delen van de plant of met de hoeveelheid, maar in het geval van acacia zit die verwarring in de naamgeving.
Wist je dat dieren ook te weinig kunnen slapen? Dat ze daar dan ook last van kunnen krijgen? Als je dier lusteloos wordt of juist hyperactief, kan dit een signaal zijn dat ze niet genoeg of niet goed genoeg slapen.
Als wij willen dat onze kat gelukkig is, moeten we niet alleen de kat haar fysieke gezondheid nauwlettend in de gaten houden en haar bieden wat een kat aan juiste voeding, vitaminen, mineralen en vocht nodig heeft, maar ook voldoen aan de mentale en emotionele behoeften van onze lieve fluffy soulmates.
Is er een verschil tussen helen of genezen? In het Nederlands lijken de begrippen te duiden op hetzelfde, maar toch is er een fundamenteel verschil. Door een duidelijk onderscheid te maken tussen geneeskunde en complementaire geneeskunde worden hun rollen veel duidelijker.
De darmen zijn een waanzinnig interessant orgaan en staan vaak aan de basis van gezondheid of juist ziekte. In deze video vertelt Suus over de manier waarop de darmen en de darmbacteriën samenwerken met de hersenen en de gevolgen daarvan op het gedrag van je dier.
Ken je dat intens voldane gevoel als je naar je tevreden grazende paard kijkt? Of naar je ontspannen, maar enthousiast spelende hond? Naar je spinnende kat nadat ze op haar speelgoedmuis heeft gejaagd? Een gelukkig dier is de grootste beloning voor al je zorgen! Maar soms is het veel subtieler te zien dan deze voorbeelden. Hoe herken je of je dier echt gelukkig is? In deze video vertel ik je er meer over.