De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

Een ontspannen weideseizoen met De Groene Os

Eind april, begin mei gaan de meeste paarden in Nederland het land op. Sommige 24 uur per dag, andere weer een dagdeel. Het zomerseizoen brengt vaak specifieke problemen met zich mee.
Op deze plek leggen we je uit welke typische zomerkwalen je kan verwachten en welke producten van De Groene Os je daarbij kan inzetten.

Insecten, zoals vliegen, horzels en muggen, geven bij vrijwel alle paarden (en paardenbezitters!) overlast. Paardenliefhebbers kunnen een aantal maatregelen nemen om vervelende insecten op afstand te houden. Ja kan hierbij denken aan het management van de stalomgeving, zoals het goed schoonmaken en mest vaak genoeg wegrijden.

Het is ook belangrijk om de algemene gezondheid van je paard zo optimaal te laten zijn door middel van voeding en beweging. Een gezond paard is minder aantrekkelijk voor insecten. Daarnaast kunnen opdringerige insecten op afstand worden gehouden door een geurscherm. Hier zijn verschillende sprays voor in de handel, maar uiteraard wil je een natuurlijk effectief middel dat geen schade aan je dier en het milieu toebrengt.

Paarden in de wei kunnen gemakkelijk een geprikkelde huid oplopen. Door het stoeien met elkaar, door het schuren na insectenbeten of door de omheining bijvoorbeeld. Aan het verzorgingsproduct zelf worden in de zomer ook specifieke eisen gesteld. Een product moet goed blijven zitten onder verschillende weersomstandigheden, moet vliegen weren en uiteraard de huid helpen te herstellen. Groene Leem Wond(er)pasta heeft zijn werking meer dan bewezen! Het is verkrijgbaar in een handige tube waardoor het gemakkelijk is toe te passen.

De zomer is ook dé tijd om de puntjes op de i te zetten wat betreft de voeding. De meeste weides in Nederland zijn rijk aan bijvoorbeeld koolhydraten en eiwitten. De gehaltes aan vitaminen en mineralen zijn echter relatief laag. Hierdoor is het lastig om je paard op enkel gras (of hooi) te houden, omdat je paard dan het riscio loopt dik te worden, maar toch voedingsstoffenstoffen tekort komt. Een krachtvoer kan dan weer te rijk zijn aan koolhydraten. Bovendien moet er van veel krachtvoer minimaal 2 tot 3 kilo gevoerd worden om aan de aanbevolen hoeveelheid vitaminen en mineralen te komen. Dit is voor de meeste paarden veel te veel. Met een kwalitatief hoog multivitaminen & mineralencomplex geef je een complete mix essentiële voedingsstoffen die ook perfect aansluit op de zomerperiode.

Groene Leem Wond(er)pasta
Een stevige crème die gebruikt kan worden bij diverse huidirritaties. Groene Leem Wond(er)pasta vormt een ademende en beschermende laag, zodat nieuw vuil geen kans krijgt. Bovendien werkt de rijke samenstelling zuiverend; het werkt als een soort trekzalf. Het voedt en beschermt de huid en houdt haar soepel en elastisch.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op.
Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Laat een reactie achter