• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling

Feiten en fabels over glucosamine

Bij bewegingsklachten denk je aan het supplement glucosamine. De ingewijden onder ons gaan nog een stapje verder en weten dat in een hoogwaardig supplement glucosamine gecombineerd wordt met chondroïtine. De nog verder ingewijden weten ook dat de resultaten van behandelingen met glucosamine verschillen. Daarom duiken we even wat dieper in de glucosamine én in de andere stoffen die verlichting kunnen geven bij gewrichtsproblemen.

Wat is glucosamine?

Glucosamine is een aminosuiker, een natuurlijke stof. Het bestaat uit een glucosemolecuul en een aminogroep. De hoogste concentraties van deze stof vind je in het bewegingsapparaat: in het kraakbeen, de pezen en de ligamenten (de banden van bindweefsel om de gewrichten).

Glucosamine is vooral een belangrijke bouwstof en precursor (voorloper) voor allerlei stoffen en processen die te maken hebben met het gezond houden van het kraakbeen en de gewrichtsvloeistof. Zo kan glucosamine omgezet worden in N-acetylgalactosamine waarin het onderdeel uitmaakt van chondroïtinesulfaat. Chondroïtine is weer een belangrijk onderdeel van bindweefsels in bijvoorbeeld bloedvaten, bot en kraakbeen.

Artrose

Bij artrose is er sprake van afbraak van het kraakbeen en afname van de gewrichtsvloeistof. Hierdoor kunnen gewrichten slijten of zich juist botwoekeringen op het gewricht vormen. Door de wrijving ontstaan er dan serieuze pijnklachten.

Het proces van artrose is niet volledig terug te draaien. Wel kan er gezocht worden naar de juiste combinatie van middelen en maatregelen om ervoor te zorgen dat weefsel dat nog gezond is ook gezond blijft en pijnklachten verminderen.

Als bepaalde factoren voor het ontstaan of het in stand houden van artrose niet worden aangepakt, gaat een poedertje ook niet helpen. Een voorbeeld hiervan is een hond met zwaar overgewicht of een paard dat steeds op de verkeerde manier getraind wordt.

Werking van een glucosaminesupplement

Glucosamine wordt aangeraden als voedingssupplement (poeder of tablet) bij artrose en andere gewrichtsproblemen. Het gaat echter niet van vandaag op morgen om met voedingssupplementen je dier beter te laten bewegen. Er zijn kruiden en bepaalde voedingsstoffen zoals magnesium die vrij snel werken, maar glucosamine en chondroïne hebben langer de tijd nodig.

Dit komt omdat er van deze stoffen een hoge bloedspiegel moet worden opgebouwd. In het geval van gewrichten moeten deze stoffen daar dan ook nog aankomen. Gewrichten zijn weefsels met een langzame doorbloeding en een trage stofwisseling. Om te weten of een supplement op basis van glucosamine werkt moet je het daarom eerst twee tot drie maanden de tijd geven.

Door een kwalitatief hoogwaardig supplement te kiezen dat een complex aan stoffen bevat is er vaak al eerder een verbetering zichtbaar. Toch blijft het zo dat de meeste middelen voor gezondere gewrichten langdurig ingenomen moeten worden om effectief te zijn. Voor een goede dosering waarbij het product echt werkzaam is, zijn dat meerdere grammen per dag en dat zijn behoorlijk wat schepjes of flink wat tabletten! Een poeder is dan meestal voordeliger.

Natuurlijke bron

Er zijn ook natuurlijke bronnen van glucosamine en andere gezonde stoffen voor de gewrichten zoals gelatine. Deze zitten in botten en gewrichten en die kunnen we onze honden en katten natuurlijk prachtig voeren. Maak bijvoorbeeld regelmatig echte bottenbouillon (zonder zout) voor ze! Het liefst van biologische dieren, die hebben de meeste gezonde voedingsstoffen.

Vitamine C en gewrichtsproblemen

Vitamine C is voor de meeste diersoorten geen echte vitamine (essentiële voedingsstof). In die zin: ze kunnen het tot een bepaalde hoeveelheid zelf aanmaken in de lever. Alleen mensen, apen en cavia’s hebben structureel vitamine C uit hun voeding nodig. Toch kan extra vitamine C ook bij paarden, honden en katten heel nuttig zijn. De hoeveelheid vitamine C die het lichaam aanmaakt kan namelijk tekort schieten. En dat gebeurt als de aanmaak van vitamine C niet goed genoeg is (bijvoorbeeld bij een niet optimale spijsvertering of slecht werkende lever) óf als de behoefte aan vitamine C stijgt. Dat laatste gebeurt bij gewrichtsproblemen.

Vitamine C is een belangrijke bouwstof van collageen. Collageen geeft stevigheid en elasticiteit aan weefsels. Het houdt de gewrichtsvloeistof gezond en heeft in de gewrichten de functie van smeermiddel.

Er zijn interessante onderzoeken gedaan naar de inzetbaarheid van vitamine C bij heupdysplasie (HD) bij honden en artrose bij paarden. De onderzoekers weten nog niet precies hoe en waarom het werkt, maar de resultaten zijn veelbelovend!

Andere nuttige stoffen

Voedingsstoffen werken in het lichaam bijna altijd samen. Ze hebben elkaar nodig en ondersteunen elkaars werking. Voor veel aandoeningen is het daarom beter om ze te behandelen met een combinatie van stoffen in plaats van met één enkele stof. Dit is de reden dat wij de voorkeur geven aan een breed samengesteld en uitgebalanceerd middel in combinatie met ondersteunende (bijvoorbeeld terugdringen van overgewicht en bewegingstherapie) maatregelen.

Naast glucosamine, chondroïne en vitamine C zijn er nog meer stoffen die van belang zijn voor een goede gewrichtsfunctie:

 • Calcium: zorgt voor een goede en sterke opbouw van de botten en het kunnen aanspannen van spieren.
 • Magnesium: regelt dat de spieren weer kunnen ontspannen en heeft een ontkrampende werking. Magnesium is onder andere nodig voor de opname van calcium in de botten. Het voorkomt tevens ophoping of neerslag van calcium in andere weefsels. De balans tussen calcium en magnesium is dus er belangrijk. Een teveel aan magnesium kan weinig kwaad; dit wordt vanzelf niet meer opgenomen.
 • MSM: een organisch zwavel dat een ontstekingsremmende en pijnstillende werking heeft en nodig is bij de opbouw van kraakbeen. Ook verbetert MSM de conditie van de huid, vacht en nagels.

Essentiële vetzuren zijn ook nuttig om extra bij te voeren aan dieren met bewegingsproblemen. Omega 3 en GLA uit omega 6 verbeteren de bewegelijkheid en verminderen de ontstekingen die kunnen ontstaan bij artrose.

Sommige kruiden worden al van oudsher gebruikt bij pijnlijke gewrichten. Boswellia serrata en duivelsklauw zijn twee van de meest bekende. Ze verminderen ontstekingen en geven verlichting bij pijnlijke en stramme gewrichten.

Wil je een persoonlijk advies voor je dier dat zich niet meer soepel beweegt? Of wil je voorkomen dat er problemen ontstaan omdat je een dier hebt dat tot de risicorassen behoort? Neem contact met ons op voor advies!

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

44 reacties

 1. Mirjam schreef:

  Super duidelijke en ondersteunende informatie! Dank jullie wel!

 2. Mirjam schreef:

  Onze fjord wordt dit jaar twintig is in goede conditie en wordt 3 a 4 keervper week bereden staat elke dag oaar uur of langer buiten in wei if paddock. Hij heeft geen klachten. Moet ik hem al wat geven om dingen te voorkomen? Hij krijgt nu bix en muesli en hooi of kuil.

 3. Chantal de Haan schreef:

  Ons cavalier hondje Senna van 6,5 jr zakt nog nog geen 50 meter lopen door haar achterpoortje, de dierenarts denkt aan slijtage/artrose. We hebben hiervoor pijnstillers meegekregen. Nu sprak ik een vriendin van mij vandaag en die gaf mij glucosamine tabletten mee om eerst uit te proberen. Er staat 1500 Mg op het potje. Mijn hond is maar 5 kg, is her verstandig halve tabletten te geven of maakt het niets uit omdat het een natuurlijk product is??

 4. Maaike pieterse schreef:

  Hoi,

  Wij hebben een grote hond van bijna 6 jaar. Kun je glucosamine ook ter preventie gebruiken?

  Alvast bedankt.

 5. Gerda schreef:

  Welke hoeveelheid kan ik mijn hond, 12 kg, geven?
  Ook de hoeveelheid van de vitamine c graag..

  Hij is bijna 8jr en wordt wat ‘strammer’.

  • Melody Cool schreef:

   Beste Gerda,

   Als je een glucosamine complex geeft waar ook vitamine C in zit, kun je het beste beginnen met 1x per dag 9 gram (1 maatschep). Bij duidelijke verbetering kun je dan een onderhoudsdosis geven: 1x per dag 1/2 maatschep.

   Ik hoop dat het zo duidelijk is. Als er nog vragen zijn, hoor ik het graag!

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 6. Tjaarda schreef:

  Heel duidelijk verhaal! Maar toch een vraag over onze Hovawart van bijna 1 jaar oud die al maanden af en toe hinkt, meestal rechtsvoor maar soms links voor en vooral vlak na het opstaan. Een keer zette ze de hele dag haar rechter voorpoot niet neer. We zijn toen bij een osteopaat langs geweest en die heeft wat recht gezet in de nek en achter de elleboog. Daarna ging het beter, maar nog niet helemaal over. Dus toch misschien nu al arthrose? De hond is bepaald niet te zwaar 27 kg. Wel is ze begin december uitgegleden na een sprong op een stuk ijzel op de weg.
  En dan nu de vraag: vanaf welke leeftijd kan er glucosamine gegeven worden?
  vr. groet, Tjaarda

  • Melody Cool schreef:

   Beste Tjaarda,

   Bedankt voor je reactie!
   Je kunt zeker glucosamine geven, maar ik zou ook ten zeerste aanraden foto’s te laten maken bij de dierenarts. Zeker bij een jonge hond is het zinnig om te weten wat er aan de hand is.

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 7. Rob klokgieter schreef:

  Nadat onze oudere reu(nu 13jaar) wat moeilijk begon op te staan hebben we op advies van de reform winkel glucosamine gegeven.
  Het helpt zeer goed hij staat weer goed op en loopt weer makelijker.
  Preventief geven we het nu ook aan zijn zus en de rest van de honden.

 8. Jolanda schreef:

  Krijgt een paard meer energie door het gebruik van glucosamine? Ik gebruik het tijdens de revalidatie van een jong paard met het idee het te blijven gebruiken. Paard mag alleen stappen maar is momenteel niet te houden. Vroeg me af of het door de glucosamine kan komen.

 9. Melody Cool schreef:

  Beste Jolanda,

  Wat vervelend voor jou en je paard!
  Glucosamine is weliswaar een koolhydraat, maar wordt door het lichaam niet gebruikt voor de aanmaak van ATP (energie). Het is echt puur een bouwstof. In ons Glucosamine Complex zitten meerdere stoffen, waaronder magnesium, wat juist ook helpt om meer te ontspannen.

  Een jong paard op rust is inderdaad lastig qua energie. Heb je advies gekregen over hoe te voeren tijdens de revalidatie? We denken graag met je mee! Je kunt altijd mailen naar info@degroeneos.nl

  Met vriendelijke groet,
  Melody

 10. Wendy schreef:

  Wij hebben sinds 2 weken een pup kruising leonberger/new foundlander. Nog niks aan de hand dus maar aangezien ze wel een grote hond gaat worden is het dan raadzaam om preventief glucosamine te geven en zoja, vanaf welke leeftijd mag dat dan?

  • Melody Cool schreef:

   Beste Wendy,

   Dat is zeker een goed idee om preventief te geven aan grote honden! Ik zou het vanaf 6 maanden geven in een onderhoudsdosering.

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 11. Sarissa schreef:

  Ik heb een rottweiler van 5 jaar. In 2017 heeft hij zijn rechter poot/elleboog overbelast.
  En nu is hij op dieet , en speel ik vaak met hem, bal weggooien. Maar nadat hij heeft gelegen loopt hij mank. Zelfs als wij dagen niet hebben gespeeld loopt hij mank ala hij van de bank afkomt.
  Zijn de supplementen van het net zo goed?

  • Suus Bettink schreef:

   Beste Sarissa,
   Is er al een diagnose van een dierenarts gesteld?
   Supplementen kunnen heel goed ondersteuning geven maar is niet altijd de enige oplossing. Soms is het ook nodig om regulier dingen te doen. Mijn advies is om zijn elleboog door een dierenarts na te laten kijken. Er kan bijvoorbeeld LPC spelen en dan is een operatie of goudacupunctuur helpend. Succes! Hartelijke groet, Suus Bettink

 12. Marian schreef:

  Mijn vraag is …wij hebben een heidewachtel van 8 1/2 jaar en is als hij gespeeld heeft stijf en pijn in zijn heupen en kan daar enkele dagen last van blijven houden . Kan ik dit alleen met glucosamine oplossen of moet ik dan nog wat anders er bij gebruiken???

  • Suus Bettink schreef:

   Beste Marian,
   Onze ervaring is dat glucosamine goed helpt bij artrose maar soms is er meer nodig. bijvoorbeeld kijken naar het microbioom van de darm en daarbij ook de voeding en het stressniveau van je hond. Als je ons een mail stuurt naar info@degroeneos.nl kunnen we je gerichter advies geven. Fijne jaarwisseling, Suus Bettink

 13. bianca schreef:

  Mn pony van 5 jaar oud heeft actrose. achter al een been bijna aan elkaar (de botten dan) andere been moet nog,
  n breedt suplement geef ik nu, maar van voren moet ze nog te veel dragen.
  wanneer zou ik iets moeten merken vh suplement?
  OOk zijn dr darmen niet helemaal oke.. ben bang dat t suplement daarom niet helemaal goed wordt opgenomen.
  gr bianva

  • Suus Bettink schreef:

   Goedemorgen Bianca, Glucosamine is ook erg helpend bij een verminderde darmfunctie omdat het ook herstel geeft op darmniveau maar het is verstandig om te kijken waarom haar darmen niet goed functioneren. Dan kijk je naar de oorzaak en ben je niet met symptoombestrijding bezig. Als je een mail stuurt naar info@degroeneos.nl kunnen we je gericht advies geven. Fijne jaarwisseling! Suus Bettink

 14. M van Langen schreef:

  Beste mevrouw, ik heb een vraag over een van mijn katjes. Ze is nierpatiënt ( krijgt hiervoor speciaal voer en Fortekor), problemen alvleesklier ( Metacam , Cerenia en Mirtazapine) en artrose mn in haar ruggetje. Ze is 15 jaar. Ik ben opzoek naar iets om haar artrose te verlichten. Maar ik weet niet wat ik haar kan geven naast de medicatie die ze nu krijgt. Misschien kunt u mij adviseren. Heb ook het een en ander gelezen over CBD olie, speciaal voor katten maar dit durf ik niet te geven omdat het slecht samen zou gaan met Metacam. Vriendelijke groet, Mariette

 15. Stieneke Tuinstra schreef:

  Goedenavond mij bijna 12 jarige hond heeft artrose in haar rechtervoorpoot ze heeft echt opstart problemen en loopt dan ook eerst een beetje te manken, maar als ze eenmaal begint te lopen dan gaat het wel goed wat kan ik haar geven om het nog een beetje dragelijk te maken.
  mvg Stieneke Tuinstra

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Stieneke,

   Bedankt voor je bericht.
   Wat vervelend dat je hond hier last van heeft!

   Vanwege de claimswetgeving kunnen we je helaas via deze weg geen informatie geven. Maar er is wel veel te doen ter ondersteuning van artrose. We sturen je een email om je hier meer over te vertellen.

   Met vriendelijke groet,
   Claire.

 16. José schreef:

  Sinds een maand heeft onze Beautje van 6 jaar de diagnose HD/artrose bij de DA gekregen. Ze liep de laatste tijd vaak op 3 poten na gespeeld en buiten gerend te hebben. Als ik haar zo zie, maak ik me grote zorgen. Ze slikt nu Metacam en krijgt 1 x per dag een Flexadin Advanced kauwbrokje. Daarnaast hebben we haar voer gewijzigd in Mobility C2P+’ van Royal Canin. Balspelletjes en stokken gooien werd ons ook sterk afgeraden. Zou Glucosamine wellicht ook een positieve uitwerking op haar kunnen hebben? Zo ja, welke hoeveelheid zou voor haar passend zijn met een gewocht van zo’n 12 kg. Alvast dank voor uw reactie.

 17. Anja Smit schreef:

  Goedemiddag,
  Ik heb een havanezer die in mei 4 jaar wordt.
  Ze is bijna 2 jaar geleden geopereerd aan haar linker kniegewricht omdat er een andere hond tegen haar aanbotste en ze toen haar knieschijf uit de kom had.
  Na pijnmedicatie en rust moest ze alsnog een operatie ondergaan.
  Er is toen een pen en een ijzerwerkje in haar poot gezet, de pen is na een maand of 5 verwijderd omdat ze daar last van had maar het ijzerwerkje wat op de voorkant van de knie zit moest blijven zitten.
  Ze heeft nog steeds af en toe last van haar pootje en soms lijkt het of ze wat opstartproblemen heeft. Ik heb het na een jaar nog een keer laten controleren en alles zag er goed uit.
  Kan ik voor haar ook glucosamine gaan gebruiken?
  Groetjes, Anja

  • Suus Bettink schreef:

   Goedemorgen Anja,
   Wat een pech heeft je hond.
   Naast goede voeding, de juiste berging en een gezond gewicht kun je zeker Glucosamine gaan gebruiken. Dit bevat een breed spectrum aan voedingsstoffen voor gezonde gewrichten. Dit complex is uniek omdat het de juiste doseringen en verhoudingen vitaminen en mineralen bevat; naast glucosamine zit er namelijk ook chondroïtine, MSM, magnesiumcitraat, vitamine C en calcium in. Heel veel beterschap gewenst. Als je nog meer adviezen wilt kun je ons het beste mailen. info@degroeneos.nl

   Hartelijke groet,
   Suus Bettink

 18. petra van strien schreef:

  zwerfhond bobbert uit roemenie kwam nadat hij uit auto werd gegooit en door trein werd geraakt na twee maanden aldaar ziekenhuis naar nederland gebracht 2012..en is hij door mij via stichting geadopteerd…neurologische schade wat zich liet zien door hoofd schudden/schrikachtig en knijpbeweging met ogen ..veel door zijn pootjes zakken en weinig kunnen lopen..direct echo”s voor hartworm longen en hart laten maken komt vaak voor bij roemeense honden was niet aanwezig en naar dr aharon van kreupeldier deze constateerde artrose voorpoten elleboog en heeft zijn wervels behandeld , aanvulling medicatie previcox en het supplement flexadin super resultaat beter gaan lopen en het schudden hoofd werd minder..zijn leeftijd is paspoort was toen 3 maar dr aharon schatte hem toen rond de 7 a 9 jaar…van 2012 tot 2018 afwisselend op de previcox afhankelijk van koude en vochtigeperiodes hitte de zomers werkt altijd subliem op artrose…als voeding krijgt hij Renske zonder granen voor zijn gewichtstoename van de previcox…2018 september moest hij onder narcose middels een heftige oorontsteking en grasaar met daarbij het dragen van opblaasbare halsband daar hij het helemaal open krabbelde medicatie daarbij antibiotica en oor/wond druppels en zelf waar prednison in zat. en daarbij tramadol 1 keer per dag..na 2 maanden was alles genezen….Na de genezing hiervan kon ik weer de previcox opstarten nog geen week later sprong hij bij zoon van de bank na aanval van de kat daar en schreeuwde hij het uit van de pijn en stond zijn hoofd schuin in de lucht naar boven ..met de dierenambulance naar nood weekend arts gebracht waar de diognose werd gesteld acute nek hernia 4/5/6 wervel met flinke zwelling…direct werd er 150 mg tramadol retard en 200 mg gabapentine gegeven en na 20 minuten pijnvrij..met daarbij advies rust…na drie weken stabiel en nog steeds pijnvrij en wonderbaarlijk minder neurologische schade hij on zelfs meer horen werd aanhankelijker en zocht meer contact naar zijn omgeving..wat een ieder arts verbaasde..inmiddels afgelopen twee weken een orthopedisch consult en ct scan gehad bij medisch centrum voor dieren in amsterdam en gister de uitslagen gezien en aanghoord. Op de scans bleek de hernia bijna te zijn verdwenen en gelukkig geen tumor,de wervels waren allemaal verder goed. achterpoten knieen zwaar artrose met beetje vocht.Voorpoten zowel elleboog en schouder gewrichten zwaar artrose maar geen losse stukjekraakbeen.
  Oorzaak artrose wordt gezien als gevolg van ziekte uit zijn verleden in roemenie immuunzekte..wellicht zoals vaak voorkomt bij roemeense hondjes die parvo of hondenziekte hebben overleefd.
  Advies is medicatie previcox samen met de gabapentine/voeding hill”s precription voor artose en de tramadol afbouwen….en toevoeging van glucosomine……..
  heel verhaal maar verduidelijkt de situatie…en mijn vraag is dus welk supplement bevelen jullie aan…primeval en sascha’s blend bevatten niet de juiste hcl waarde…
  graag advies voor Bobbert

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Petra,

   Bedankt voor je bericht.

   In verband met de claimswetgeving kan ik je op deze plek geen advies geven over onze supplementen, ik stuur je daarom een email met mijn reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 19. Bea schreef:

  Kan glucosamine ook gegeven worden aan een drachtige hond?

  • Suus Bettink schreef:

   Goedemorgen Bea,
   Er is te weinig onderzoek gedaan om te zeggen dat dit veilig is. We adviseren om dit in overleg met je therapeut en/of dierenarts wel of niet te gaan geven. Deze kan de inschatting maken of het veilig gegeven kan worden en voor welke indicatie. En het afwegen tegen het geven van eventuele synthetische medicatie.

   Hartelijke groet, Suus Bettink, de Groene Os

 20. Chantal schreef:

  Mijn Labrador heeft last van artrose.
  Door de Da gezien op de foto’s
  Nu krijgt ze Flexadin een supplement 1x per dag in de vorm van een brokje.
  Helaas na nu 8 maanden wil ze deze niet meer eten.
  Ik ben dus op zoek naar iets anders.
  Wat raden jullie aan. Er moet zeker glucosamine in zitten want dat helpt.
  Ps. Ik was bij het kruitvat en daar hebben ze ook tabletten, kan ik deze ook geven en hoe veel dan?

 21. daisy schreef:

  hallo, mijn hondje Luke heeft atrose en krijgt hier metacam voor
  nu wil ik hem Glucosamine geven, maar kan dit ICM met metacam gedaan worden

  Met vriendelijke groet,

  daisy

 22. Natalie schreef:

  Goedemiddag, onze labrador van 7 jaar heeft al vanaf haar 4de jaar ocd. Momenteel loopt ze bijna niet meer, kleine stukjes staat vaak op 3 pootjes en zakt er door heen. Ze heeft pijn medicatie en ontstekingsremmend ( onsior 40 mg) kan haar de glucosamine verlichting geven. En zoja wat adviseert u hierin?
  Met vriendelijke groet Natalie

  • Melody Cool schreef:

   Bedankt voor reactie Natalie!
   Een complex van mineralen (o.a. magnesium en glucosamine) wordt vaak in een eerder stadium gegeven, dus meer preventief.
   Dezelfde mengsels worden wel gebruikt om de gewrichten soepel te houden. De klachten die jij beschrijft klinken wel erg heftig, wellicht kan Glucosamine ondersteunen, maar ik denk niet dat het onvoldoende is om een grote verandering te maken. Is de optie besproken om evt te opereren?
   In verband met de Europese Claimsverordening kan ik op deze plaats niet veel meer advies geven. Als je meer wilt weten kun je het beste mailen naar info@degroeneos.nl!

   Met vriendelijke groet,
   Melody

 23. Danielle Swinnen schreef:

  Mijn katje is een diabeetje, ze is 16 en loopt wat stram met de achterpootjes, mag ik haar glucosamine puur (poeder) geven?

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Danielle,

   Bedankt voor je bericht, ik stuur je een email met onze reactie.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 24. Maria schreef:

  Goedemorgen vanuit Frankrijk. Twee weken geleden hebben wij tot ons groot verdriet onze 11 1/2 Weimaraner Casper moeten laten
  inslapen. Hij had ruim twee jaar degeneratieve artrose en op het laatst was het niet meer humaan om de beslissing uit te stellen. Dankzij stevige pijnstillers en ontstekingsremmer Prednicortone 20 mg heeft hij het nog een tijd goed gehad. Daarnaast ook in het begin van de verergering Cartimax 300 capsules D-glucosamine 200 mg.

  Nu mijn vraag:
  Gelukkig heb ik nog een hond. Een WeimaranerXBerner Senne, zijn prachtige dochter geboren uit een “ongelukje” met de buurhond. Ook een stevige hond van inmiddels 8 jaar én 38 kilo. Kan ik haar nu preventief dit supplement geven zonder d.a. bezoek? (Nu lastig in coronatijd met de lockdown in FR) Zij is nog steeds probleemloos en bordevol energie. En welke dosering in capsules zou als preventief/onderhoud passen? Casper de Weimaraner kreeg er twee per dag…naast de pijnmedicatie. Ik begrijp dat uw claimverordening van toepassing is.

  Verder grote complimenten voor jullie site én jullie werk.
  Stay Save, Maria
  Frankrijk

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Maria,

   Bedankt voor je bericht.
   Wat verdrietig dat je hond is overleden maar wat fijn dat je hem toch nog hebt kunnen ondersteunen met medicatie.

   Bedankt voor je complimenten over ons werk en onze website!

   Mijn advies is om je vraag te stellen aan het betreffende supplementenmerk. Zij kennen hun product. Onze producten op basis van Glucosamine kunnen zeker mooi worden ingezet als onderhoud. Mocht je een gericht advies van ons willen hebben over onze supplementen dan ben je uiteraard welkom om ons te mailen op info@degroeneos.nl.

   Veel succes ermee!

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

 25. Carmen schreef:

  oerkracht uit de natuur? en dan advies:
  gelatine en bottenbouilon…….van dieren uit gevangenschap..
  liefst van biologische dieren ” want die hebben de meeste gezonde voedingstoffen”..
  had anders verwacht…

  • Claire van 't Hul schreef:

   Beste Carmen,

   Bedankt voor je bericht.

   Ik ben benieuwd wat je anders had verwacht? Honden en katten zijn vleeseters, we proberen met respect voor hun wezen een fijn en gezond advies te geven. Bottenbouillon is heilzaam voor de darmen en bevat waardevolle voedingsstoffen. En het wordt vaak graag gedronken. Voor dieren die ziek zijn en bijvoorbeeld een slechte eetlust hebben is dit vaak een heilzaam tijdelijk alternatief dat ook nog eens een mooie versterkende werking heeft.

   Met vriendelijke groet,
   Claire, De Groene Os.

Laat een reactie achter