• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

Groene thee – Camellia sinensis

Achtergrond
Bijna alle soorten thee zijn afkomstig van dezelfde plant: de Camellia sinensis. Of het uiteindelijk zwarte, witte of groene thee wordt, hangt af van het moment van oogsten en hoe de blaadjes vervolgens bewerkt worden. Zo wordt zwarte thee gefermenteerd. Hierbij worden de blaadjes tijdens het drogen blootgesteld aan zuurstof wat een chemische reactie oproept: de polyfenolen in de blaadjes oxideren. Tijdens zo’n proces gaan echter ook waardevolle inhoudsstoffen verloren.

Groene thee wordt na het oogsten licht gestoomd waardoor de fermentatie-enzymen geremd worden. Het bewerkingsproces van witte thee is gelijk aan dat van groene thee, alleen worden voor witte thee alleen de jongste blaadjes geplukt. Groene thee wordt al meer dan 5000 jaar in China en Japan gedronken. De gezondheidsvoordelen van groene thee voor mensen is wijd verspreid. Dat de effecten van groene thee ook voor dieren kunnen worden ingezet, is echter minder bekend.

Gebruik
Groene thee is rijk aan polyfenolen, een soort antioxidanten. Dit zijn sterke celbeschermende stoffen. Polyfenolen worden ook ingezet bij de bestrijding van verschillende infecties. Waarschijnlijk zijn bepaalde polyfenolen in staat om de celmembranen van indringers te beschadigen waardoor deze onschadelijk gemaakt kunnen worden. Groene thee heeft dus antibacteriële en antivirale eigenschappen.

Daarnaast zijn er leverbeschermende effecten aan toegekend en onlangs zijn in opdracht van de Japanse overheid onderzoeken uitgevoerd naar de rol van groene theeconsumptie en het voorkomen van bepaalde soorten kanker.

Ook is groene thee bekend bij het verminderen van overgewicht. Methylxantinen in groene thee (cafeïne, theophylline en theobromine) stimuleren de stofwisseling op cellulair niveau. Hierdoor neemt de verbranding in de vetcellen toe. Dit effect kan ook tot extra energie leiden.

Dieren
Het ligt niet zo voor de hand, maar groene thee laat zich uitstekend in de vorm van een tinctuur inzetten voor dieren. Bij langdurige bewegingsklachten kan groene thee worden gebruikt omdat het pijn- en ontstekingsremmend werkt. Door de sterke antioxidantwerking wordt het lichaam beschermd tegen overmatige weefselbeschadiging, bijvoorbeeld bij artrose. Voor oudere dieren is groene thee een uitstekend kruid om ze te helpen vitaal oud te worden. Ook helpt het, naast de juiste voeding en beweging, om dieren te laten afvallen en ze meer energie te geven.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!