• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenAlgenolie 

Algenolie 

Algenolie wordt gemaakt, de naam zegt het al, uit algen. Specifiek uit de microalg Schizochytrium sp. Het is van nature rijk aan het omega-3 vetzuur Docohexaeenzuur of DHA. Het wordt ook wel ‘vegan’ omega-3 olie genoemd omdat er geen vis aan te pas is gekomen.  

Het EPA gehalte is laag, dat kan een nadeel zijn. Het menselijk lichaam kan DHA weer omzetten naar EPA maar dat is een inefficient proces. Honden en katten kunnen dit niet want het enzym dat hiervoor nodig is, dat hebben ze niet. Daarom adviseren we voor honden en katten liever visolie waarin beide omega-3 vetzuren goed vertegenwoordigd zijn. 

Paarden kunnen het waarschijnlijk wel, maar met een voldoende aanbod van ALA is dat niet nodig. In de mix van lijnzaadolie met algenolie in onze Vega Omega zit een goede verhouding tussen ALA en DHA. 

De voordelen van algenolie 

Hieronder een aantal redenen waarom algenolie een goede keuze kan zijn: 

 • Plantaardige bron
  In tegenstelling tot traditionele bronnen van omega-3 vetzuren, zoals visolie, is algenolie plantaardig van oorsprong. Dit maakt het een geschikte optie voor mensen die vegetarisch of veganistisch zijn en die hun omega-3 inname willen verhogen zonder dierlijke producten te consumeren.
   
 • Duurzaamheid
  Het gebruik van algen als bron van omega-3 vetzuren is duurzaam en milieuvriendelijk. Traditionele bronnen van omega-3 vetzuren, zoals visolie, kunnen bijdragen aan overbevissing en schade aan mariene ecosystemen.
   
 • Zuiverheid
  Omdat algen aan het begin van de voedselketen staan, bevatten ze meestal minder verontreinigingen zoals zware metalen en PCB’s in vergelijking met vis die hoger in de voedselketen staat. Dit maakt algenolie een schone bron van omega-3 vetzuren.
   
 • DHA-rijkdom
  Algenolie is vooral rijk aan DHA, een omega-3 vetzuur dat van vitaal belang is voor de ontwikkeling en het behoud van een gezond zenuwstelsel, met name de hersenen. DHA speelt een belangrijke rol bij cognitieve functies en wordt vaak aanbevolen voor zwangere vrouwen en kinderen vanwege de rol ervan in de ontwikkeling van de hersenen.
   
 • EPA-inname
  Terwijl algenolie voornamelijk DHA bevat, kan het ook enige hoeveelheid EPA bevatten, afhankelijk van de specifieke algensoort en het productieproces. EPA is betrokken bij ontstekingsprocessen en heeft gunstige effecten op het cardiovasculaire systeem.
   

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

Wil je algenolie voor je dier gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

Onze expert

Heb je een vraag over Algenolie ?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!