• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenBentoniet 

Bentoniet 

Bentoniet, ook wel bekend als bentonietklei, is een voorkomende kleisoort die afkomstig is van vulkanische as. Het dankt zijn naam aan Fort Benton in de Verenigde Staten, waar het voor het eerst werd ontdekt. Bentoniet is een veelzijdig materiaal dat verschillende toepassingen heeft, zowel in de industrie als in de gezondheids- en schoonheidssector. 

Het wordt bijvoorbeeld gebruikt voor:

 • Absorberend vermogen
  Bentoniet staat bekend om zijn hoge absorptievermogen, vooral wanneer het in contact komt met water. Dit maakt het tot een effectief absorptiemiddel voor het verwijderen van verontreinigingen en gifstoffen uit water en andere vloeistoffen (het wordt o.a. toegepast in kattenbak vulling omdat het een klont maakt van de urine).
 • Industriële toepassingen
  Met name in de olie- en gaswinning. Het wordt toegevoegd aan boorvloeistoffen om de boorgaten te stabiliseren en te voorkomen dat de wanden instorten. Het wordt ook gebruikt in de metallurgie, papierfabricage, en als bindmiddel in de productie van pelletkernen voor gieterijen.
 • Gezondheid en schoonheid
  De gezondheids- en schoonheidsindustrie gebruikt bentonietklei vaak in huidverzorgingsproducten, maskers en scrubs. Deze klei heeft het vermogen om onzuiverheden uit de huid te trekken en overtollige olie te absorberen, wat kan bijdragen aan een schonere en helderdere huid.
 • Interne toepassingen
  Sommige mensen nemen bentonietklei in, vaak verdund in water. Het kan helpen bij het ontgiften van het lichaam door schadelijke stoffen te absorberen en uit het spijsverteringsstelsel te verwijderen. Het is dan extra belangrijk een zuivere variant te hebben.
 • Milieutoepassingen
  Milieu-engineering gebruikt bentoniet om de waterdichtheid te verbeteren, vooral in bouwprojecten zoals het afdichten van stortplaatsen en het voorkomen van lekkages in reservoirs.
   

Bentoniet komt in verschillende soorten voor, waaronder natriumbentoniet en calciumbentoniet. De de specifieke eigenschappen kunnen variëren afhankelijk van de bron en de verwerkingsmethode. Over het algemeen wordt bentoniet als veilig beschouwd voor gebruik in overeenstemming met de juiste richtlijnen, maar het is altijd belangrijk om de productinformatie en aanbevelingen te raadplegen voordat je het voor specifieke toepassingen gebruikt. Een betrouwbare leverancier met de juiste kwaliteitscontrole is belangrijk om ongewenste verontreinigen te voorkomen.

Gebruik voor dieren

Bentoniet klei heeft een zuiverend effect op de huid. Dat kan helpend zijn bij wondjes en andere beschadigingen van de huid.
Het heeft een kalmerend effect op de huid, bijvoorbeeld bij ontstekingen of insectenbeten.
Daarnaast bevat deze klei verschillende waardevolle mineralen zoals calcium, magnesium en kalium.

 

Wil je bentoniet voor je dier gebruiken?
Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Onze expert

Heb je een vraag over Bentoniet ?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!