• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenClinoptiloliet 

Clinoptiloliet 

Clinoptiloliet is een mineraal dat behoort tot de zeolietgroep. Zeolieten zijn een groep van microporeuze mineralen die worden gekenmerkt door hun unieke kristalstructuur en chemische eigenschappen. Clinoptiloliet is een van de meest voorkomende zeolieten en wordt gevormd door de hydrothermale omzetting van vulkanische as. 

Het mineraal heeft een kooiachtige structuur met poriën en kan verschillende ionen, zoals natrium, kalium, calcium en magnesium, bevatten in de holtes van de kristallen. 

Eigenschappen 

Clinoptiloliet wordt veel gebruikt vanwege zijn unieke adsorptie- en katalytische eigenschappen. Het heeft een groot inwendig oppervlak en een hoge ionen uitwisselingscapaciteit, waardoor het in staat is om verschillende stoffen te adsorberen en uit te wisselen. Het wordt onder andere gebruikt in waterzuiveringssystemen om verontreinigingen zoals ammoniak, zware metalen en radioactieve stoffen te verwijderen. Het wordt ook gebruikt als additief in diervoeders om toxines te binden en de spijsvertering te bevorderen. 

Een andere toepassing van clinoptiloliet is in de landbouw, waar het wordt gebruikt als bodemverbeteraar. Het kan water en voedingsstoffen vasthouden en geleidelijk vrijgeven aan plantenwortels, waardoor de bodemvruchtbaarheid wordt verhoogd. Bovendien kan clinoptiloliet de uitwisseling van voedingsstoffen bevorderen en de bodemstructuur verbeteren. 

Het gebruik van clinoptiloliet is ook onderzocht in andere gebieden, zoals luchtzuivering, gasopslag en katalyse. Vanwege de unieke eigenschappen van clinoptiloliet zijn er verschillende onderzoeken gaande om de toepassingsmogelijkheden verder te verkennen. 

Clinoptiloliet in de darmen van honden, katten en paarden 

Clinoptiloliet kan gunstige effecten hebben op de darmgezondheid van honden, katten en paarden vanwege de volgende eigenschappen: 

 • Adsorptie van toxines
  Clinoptiloliet heeft een hoge adsorptiecapaciteit, wat betekent dat het in staat is om toxines, zoals bacteriële toxines of schadelijke stoffen in voeding, te binden en uit het spijsverteringskanaal te verwijderen. Dit kan helpen bij het verminderen van darmproblemen en het beschermen van de darmwand tegen schadelijke stoffen.
   
 • Verbetering van de spijsvertering
  Clinoptiloliet kan de spijsvertering bevorderen door de opname van voedingsstoffen te verbeteren. Het kan helpen bij het reguleren van de darmtransit, het verminderen van diarree en het bevorderen van een gezonde darmflora.
   
 • Ondersteuning van de darmflora
  Clinoptiloliet kan een gunstig effect hebben op de darmflora door het bieden van een omgeving die bevorderlijk is voor de groei van gunstige bacteriën in de darmen. Het kan helpen bij het handhaven van een evenwichtige darmflora en het verminderen van de groei van schadelijke bacteriën.
   
 • Versterking van het immuunsysteem
  Een gezonde darmfunctie is essentieel voor een sterk immuunsysteem. Clinoptiloliet kan bijdragen aan de verbetering van de darmgezondheid, waardoor het immuunsysteem van het dier wordt versterkt en het beter in staat is om ziekteverwekkers te bestrijden.
   

Het gebruik van clinoptiloliet als voedingssupplement voor dieren kan helpen bij het bevorderen van een gezonde darmfunctie en het verbeteren van de algehele gezondheid.  

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Referenties 

Mastinu, A., Kumar, A., Maccarinelli, G., Bonini, S. A., Premoli, M., Aria, F., Gianoncelli, A., & Memo, M. (2019). Zeolite Clinoptilolite: Therapeutic Virtues of an Ancient Mineral. Molecules (Basel, Switzerland), 24(8), 1517. https://doi.org/10.3390/molecules24081517 

Kraljević Pavelić, S., Simović Medica, J., Gumbarević, D., Filošević, A., Pržulj, N., & Pavelić, K. (2018). Critical Review on Zeolite Clinoptilolite Safety and Medical Applications in vivo. Frontiers in pharmacology, 9, 1350. https://doi.org/10.3389/fphar.2018.01350 

 

Wil je clinoptiloliet voor je dier gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

 

Onze expert

Heb je een vraag over Clinoptiloliet ?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!