• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenMeidoorn – Crataegus oxyacantha

Meidoorn – Crataegus oxyacantha

Crataegus oxyacantha is beter bekend als meidoorn. Dit kruid heeft een rijke geschiedenis en biedt tal van voordelen voor honden, katten en paarden. 

Herkomst en historie 

Meidoorn is een struik die oorspronkelijk afkomstig is uit Europa, Noord-Azië en Noord-Afrika. Het is een van de oudste kruiden die in de traditionele geneeskunde wordt toegepast en de historische wortels gaan eeuwen terug. De oude Grieken en Romeinen gebruikten meidoorn al voor diverse medische doeleinden. In de middeleeuwen stond meidoorn bekend als het ‘heilige kruid’ vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Tegenwoordig groeit meidoorn in bijna alle gematigde klimaten en is het een struik die veel voorkomt in tuinen en parken over de hele wereld. 

Voordelen voor dieren

Meidoorn staat bekend om zijn cardiovasculaire voordelen voor zowel mensen als huisdieren. Bij honden kan het helpen bij het ondersteunen van een gezond hart en een normale bloeddruk. Meidoorn bevat antioxidanten en verbindingen die de bloedvaten kunnen ontspannen, wat de doorbloeding helpt verbeteren. Dit kan vooral gunstig zijn voor oudere dieren en dieren met hartaandoeningen. Het kan ook helpen om angst en nervositeit bij honden te verminderen, waardoor het een nuttig onderdeel kan zijn van een behandeling tegen stress, bijvoorbeeld bij vuurwerk of reizen.
Ook voor paarden kan het de doorbloeding verbeteren en de bloeddruk helpen reguleren. Paarden die regelmatig meidoorn krijgen, kunnen een verhoogd uithoudingsvermogen en een betere algehele gezondheid ervaren.

Het ondersteunen van de doorbloeding kan ook positief werken bij paarden die last hebben van dikke benen of aandoeningen aan de hoeven.

Toepassing en veiligheid 

Meidoorn kan in verschillende vormen worden gegeven, waaronder capsules, tincturen en gedroogde kruiden. Als tinctuur of kruidenextract kan het aan de voeding van dieren worden toegevoegd. Over het algemeen wordt meidoorn als veilig beschouwd.  

 

Wil je meidoorn voor je dier gebruiken?
Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

 

Referenties
Orhan I. E. (2018). Phytochemical and Pharmacological Activity Profile of Crataegus oxyacantha L. (Hawthorn) – A Cardiotonic Herb. Current medicinal chemistry, 25(37), 4854–4865. https://doi.org/10.2174/0929867323666160919095519 

Balbueno, M. C. S., Peixoto, K. D. C., Junior, & Coelho, C. P. (2020). Evaluation of the Efficacy of Crataegus oxyacantha in Dogs with Early-Stage Heart Failure. Homeopathy : the journal of the Faculty of Homeopathy, 109(4), 224–229. https://doi.org/10.1055/s-0040-1710021 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Onze expert

Heb je een vraag over Meidoorn – Crataegus oxyacantha?

  • Valery Vergnes
  • Productvoorlichting & sales
  • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!