• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenKurkuma – Curcuma longa

Kurkuma – Curcuma longa

Dit gouden kruid, afkomstig uit Zuidoost-Azië, heeft een rijke geschiedenis van gebruik in traditionele geneeskunde. Kurkuma wordt nu ook steeds vaker toegepast in de zorg voor honden, katten en paarden.  

De herkomst van kurkuma 

Kurkuma, afkomstig van de plant Curcuma longa, is een lid van de gemberfamilie en gedijt in tropische klimaten, met India als oorspronkelijke thuisbasis. Al eeuwenlang wordt het in India gekweekt en gebruikt. Het is dan ook een integraal onderdeel van de Indiase keuken en van de traditionele geneeskunde, de Ayurveda. 

De kurkumaplant produceert wortelstokken die, wanneer ze geoogst en verwerkt zijn, worden omgezet in een fijn, felgeel poeder. Dit poeder staat bekend om de karakteristieke smaak en kleur die het aan gerechten en natuurlijke remedies geeft. Kurkuma heeft vanwege zijn opvallende kleur de bijnaam ‘geelwortel’.

Een rijke geschiedenis van gebruik 

De geschiedenis van kurkuma gaat duizenden jaren terug. In India werd het kruid niet alleen gewaardeerd als smaakmaker in gerechten, maar ook als een medicinale schat. De ayurvedische geneeskunde, een oude geneeskunde die teruggaat tot 5000 jaar geleden, beschouwt kurkuma als een waardevol kruid met tal van gezondheidsvoordelen. Het werd gebruikt om ontstekingen te verminderen, de spijsvertering te bevorderen en de algehele gezondheid te verbeteren. 

In andere delen van de wereld vonden soortgelijke praktijken plaats. Kurkuma stond hoog aangeschreven in de Traditionele Chinese Geneeskunde en ook werd het in de Perzische geneeskunde gebruikt om verschillende aandoeningen te behandelen. 

Kurkuma voor huisdieren 

Ook voor onze huisdieren biedt dit kruid een schat aan voordelen:

 • Ontstekingsremmend
  Kurkuma staat bekend om zijn ontstekingsremmende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van ontstekingen, wat vooral gunstig is voor dieren met aandoeningen zoals artritis. 
 • Pijnverlichting
  De ontstekingsremmende eigenschappen van kurkuma kunnen ook bijdragen aan pijnverlichting. Huisdieren met gewrichtsproblemen kunnen hier baat bij hebben.
 • Verbeterde spijsvertering
  Kurkuma kan de spijsvertering bevorderen, waardoor maagklachten en andere spijsverteringsproblemen worden verminderd. 
 • Immuunondersteuning
  Dit kruid bevat antioxidanten die het immuunsysteem kunnen versterken, waardoor huisdieren beter bestand zijn tegen ziekten. 
 • Huid- en vachtgezondheid
  Kurkuma kan bij huisdieren bijdragen aan een gezondere huid en vacht. 

 

Wil je kurkuma voor je dier gebruiken?
Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

 

Referenties
Soleimani, V., Sahebkar, A., & Hosseinzadeh, H. (2018). Turmeric (Curcuma longa) and its major constituent (curcumin) as nontoxic and safe substances: Review. Phytotherapy research : PTR, 32(6), 985–995. https://doi.org/10.1002/ptr.6054 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Onze expert

Heb je een vraag over Kurkuma – Curcuma longa?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!