• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenDuivelsklauw – Harpagophytum procumbens

Duivelsklauw – Harpagophytum procumbens

Dit intrigerende kruid is oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Afrika, maar heeft inmiddels de wereld veroverd met zijn indrukwekkende therapeutische kwaliteiten.  

Herkomst en oorspronkelijke toepassingen 

Duivelsklauw, wetenschappelijk bekend als Harpagophytum procumbens, is een kruid dat groeit in de droge gebieden van Zuid-Afrika, met name in de Kalahari woestijn. Het kruid dankt zijn naam aan de scherpe, haakachtige uitsteeksels op zijn vruchten, die op klauwen lijken. 

De inheemse volkeren van Zuid-Afrika, waaronder de San- en Khoikhoi-stammen, gebruikte Duivelsklauw al eeuwenlang voor verschillende medicinale doeleinden. Ze zagen de genezende krachten van dit kruid en maakten er zalfjes en afkooksels van om pijn en ontstekingen te verlichten. Het werd voornamelijk toegepast op gewrichtsproblemen, spijsverteringsklachten en huidaandoeningen. 

Therapeutische kwaliteiten van duivelsklauw 

De genezende eigenschappen van duivelsklauw zijn inmiddels wereldwijd onderzocht en erkend. Dit zijn enkele van de belangrijkste therapeutische kwaliteiten van dit kruid: 

 1. Pijnverlichting
  Duivelsklauw staat vooral bekend om zijn krachtige pijnstillende eigenschappen. Het kruid bevat actieve bestanddelen, zoals harpagoside en harpagide, die ontstekingen verminderen en pijn verlichten, met name bij aandoeningen als artritis, reuma en spierpijn.
 2. Ontstekingsremmend
  Duivelsklauw heeft ontstekingsremmende effecten, die gunstig zijn bij de behandeling van chronische ontstekingsaandoeningen, zoals artrose. Door ontstekingen te verminderen, kan het de mobiliteit van gewrichten verbeteren en pijn verminderen.
 3. Spijsverteringsgezondheid
  Traditioneel werd duivelsklauw gebruikt om maag- en spijsverteringsproblemen te behandelen. Het kan helpen bij het verlichten van maagklachten, brandend maagzuur en indigestie.
 4. Hartgezondheid
  Recente onderzoeken wijzen uit dat duivelsklauw gunstig kan zijn voor de gezondheid van het cardiovasculaire systeem. Het kan helpen bij het verlagen van de bloeddruk en het verbeteren van de bloedcirculatie.
 5. Verbeterde mobiliteit
  Mensen die aan gewrichtsaandoeningen zoals artrose lijden, kunnen aanzienlijke verbeteringen in hun mobiliteit ervaren door supplementen met  duivelsklauw te gebruiken. Dit kruid kan stijfheid in de gewrichten verminderen en de algehele levenskwaliteit verbeteren.

Toepassingen voor dieren 

Duivelsklauw is niet alleen gunstig voor mensen; het heeft ook grote voordelen voor dieren, met name voor paarden en honden. Paarden die bijvoorbeeld lijden aan artritis of gewrichtspijn kunnen baat hebben bij supplementen met duivelsklauw. Het kan hun prestaties en welzijn verbeteren. Ook honden met soortgelijke aandoeningen kunnen profiteren van duivelsklauw. 

Hoe te gebruiken 

Duivelsklauw is beschikbaar in verschillende vormen, waaronder capsules, tincturen, crèmes en thee. De juiste dosering kan variëren, afhankelijk van de aandoening en de individuele behoefte. Voor dieren is een tinctuur vaak een goede keuze vanwege de makkelijke toediening. Eventueel kan deze tinctuur worden aangevuld met andere kruiden die een ondersteunende werking hebben.

Voorzorgsmaatregelen en mogelijke bijwerkingen 

Over het algemeen wordt duivelsklauw, wanneer het op de juiste manier wordt gebruikt, als veilig beschouwd. Er zijn echter enkele voorzorgsmaatregelen om in gedachten te houden: 

 • Raadpleeg voor gebruik bij zwangere en lacterende dieren eerst een dierenarts. 
 • Duivelsklauw kan in sommige gevallen bijwerkingen geven, zoals maagklachten en diarree. Als je ongewone symptomen opmerkt, stop dan met het gebruik en raadpleeg een deskundige. 

Conclusie 

Duivelsklauw, of Harpagophytum procumbens, is een waardevol kruid met een rijke geschiedenis en indrukwekkende therapeutische kwaliteiten. Het heeft zijn wortels in de traditionele geneeskunde van Zuid-Afrika, waar het al eeuwenlang wordt gebruikt voor de behandeling van pijn, ontstekingen en spijsverteringsproblemen. Tegenwoordig is duivelsklauw wereldwijd erkend en gewaardeerd vanwege zijn vermogen om bij zowel mensen als dieren pijn te verlichten, ontstekingen te verminderen en de algehele gezondheid te bevorderen. 

 

Wil je duivelsklauw voor je dier gebruiken?
Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

 

Referenties
Gxaba, N., & Manganyi, M. C. (2022). The Fight against Infection and Pain: Devil’s Claw (Harpagophytum procumbens) a Rich Source of Anti-Inflammatory Activity: 2011-2022. Molecules (Basel, Switzerland), 27(11), 3637. https://doi.org/10.3390/molecules27113637 

Brendler T. (2021). From Bush Medicine to Modern Phytopharmaceutical: A Bibliographic Review of Devil’s Claw (Harpagophytum spp.). Pharmaceuticals (Basel, Switzerland), 14(8), 726. https://doi.org/10.3390/ph14080726 

Grant, L., McBean, D. E., Fyfe, L., & Warnock, A. M. (2007). A review of the biological and potential therapeutic actions of Harpagophytum procumbens. Phytotherapy research : PTR, 21(3), 199–209. https://doi.org/10.1002/ptr.2029 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Onze expert

Heb je een vraag over Duivelsklauw – Harpagophytum procumbens?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!