• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenJojoba olie – Simmondsia chinensis olie 

Jojoba olie – Simmondsia chinensis olie 

Jojoba-olie is een natuurlijke plantaardige olie die wordt gewonnen uit de zaden van de jojoba-plant (Simmondsia chinensis). Het is een natuurlijke anti-oxidant en bevat veel vitamine E.  

Het is een olie met waardevolle eigenschappen:

 • Chemische samenstelling  

In tegenstelling tot de meeste andere plantaardige oliën, is jojoba-olie eigenlijk een vloeibare was. Het bevat voornamelijk esters van vetzuren en lange keten alcoholen. De samenstelling lijkt sterk op het talg dat door de huid wordt geproduceerd. 

 • Ontstekingsremmend 

Jojoba-olie heeft ontstekingsremmende eigenschappen en kan worden gebruikt op de huid om irritaties en roodheid te verminderen. 

 • Natuurlijke hydratatie 

Deze olie wordt vaak geprezen vanwege zijn hydraterende eigenschappen. Het wordt gemakkelijk geabsorbeerd door de huid en kan helpen om de huid gehydrateerd te houden zonder een vettig gevoel achter te laten. Dit maakt het geschikt voor huidverzorging. 

 • Houdbaarheid 

Jojoba-olie heeft een lange houdbaarheid vanwege zijn stabiliteit, en het oxideert niet snel zoals sommige andere oliën dat kunnen doen. 

Toepassingen 

Huid- en vachtverzorging 

Jojoba-olie kan helpen bij het verminderen van droge huid, schilferigheid en jeuk. Het kan worden aangebracht op droge plekken of schrale plekken op de huid om hydratatie te bieden. 

Verder kan het de glans en de gezondheid van de vacht verbeteren. Het kan worden gebruikt om de vacht te conditioneren en te laten glanzen door een kleine hoeveelheid op de vacht aan te brengen en in te masseren. Het kan ook helpen bij het verwijderen van klitten in de vacht. 

Hoefverzorging 

Sommige paardeneigenaren gebruiken deze olie op de hoeven van hun paarden om ze te hydrateren en te beschermen tegen uitdroging en scheuren. Het kan helpen om de hoeven gezond te houden. 

Dragerolie 

Jojoba-olie fungeert ook vaak als een “dragerolie” in aromatherapie. Het wordt gebruikt om etherische oliën te verdunnen voordat ze op de huid worden aangebracht. 

 

Wil je jojoba olie voor je dier gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

Onze expert

Heb je een vraag over Jojoba olie – Simmondsia chinensis olie ?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!