• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenKalmoes voor de spijsvertering

Kalmoes voor de spijsvertering

Kalmoes, ook wel bekend als Acorus calamus, is een plant die al eeuwenlang wordt gebruikt vanwege zijn medicinale eigenschappen. Hoewel het voornamelijk bekend staat om zijn toepassingen bij de mens, heeft Kalmoes ook veelbelovende toepassingen bij dieren. In dit artikel zullen we de toepassingen van Kalmoes bij dieren verkennen en de voordelen ervan voor hun gezondheid en welzijn bespreken.

Kalmoes wordt gebruikt als voedingssupplement voor dieren vanwege de kalmerende en spijsverteringsbevorderende eigenschappen. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst bij dieren, waardoor ze een gevoel van kalmte en ontspanning ervaren. Dit is vooral nuttig voor dieren die gevoelig zijn voor stressvolle situaties, zoals reizen, wedstrijden of veranderingen in de omgeving. Door Kalmoes toe te voegen aan het dieet van dieren, kunnen eigenaren hen helpen om beter met stress om te gaan en hun algehele welzijn te bevorderen.

Kalmoes & de spijsvertering


Daarnaast kan Kalmoes ook de spijsvertering van dieren ondersteunen. Het heeft krampstillende eigenschappen die kunnen helpen bij het verlichten van maag- en darmkrampen. Dit is vooral gunstig voor dieren die last hebben van spijsverteringsproblemen, zoals een opgeblazen gevoel, winderigheid of diarree. Kalmoes kan helpen de spijsvertering te normaliseren en een gezonde darmfunctie te bevorderen.

Bovendien heeft Kalmoes ontstekingsremmende eigenschappen, waardoor het kan bijdragen aan de verlichting van ontstekingen en pijn bij dieren. Dit kan vooral nuttig zijn voor dieren met gewrichtsproblemen, zoals artritis. Maar ook om peesproblemen te helpen herstellen kan Kalmoes goed werk verrichten. Kalmoes kan helpen de ontstekingsreactie te verminderen en het comfort en de mobiliteit van dieren te verbeteren.

Kalmoes & veiligheid

Kalmoes is een krachtige plant die het best in kleine hoeveelheden gebruikt wordt. In hoge doseringen kan het een licht hallucinerend effect hebben, wat voor dieren natuurlijk onwenselijk is. In de supplementen van De Groene Os is hier uiteraard rekening mee gehouden. In de aanbevolen dosering is het gebruik absoluut veilig.

Kortom, Kalmoes biedt veelbelovende toepassingen bij dieren als voedingssupplement. Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst, ondersteuning bieden aan de spijsvertering en het verlichten van ontstekingen en pijn. Als u op zoek bent naar een natuurlijke benadering van gezondheidsbevordering voor uw huisdier, kan Kalmoes een waardevol kruid zijn om te overwegen.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts
 adviseert je graag.

 

 

Onze expert

Heb je een vraag over Kalmoes voor de spijsvertering?

  • Valery Vergnes
  • Productvoorlichting & sales
  • info@degroeneos.nl
Hidden

kalmoes

Wil je kalmoes voor je dier gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!