• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenL-threonine 

L-threonine 

Threonine speelt een belangrijke rol bij het behoud van een gezond slijmvlies, met name in de darmen. Het aminozuur threonine wordt gebruikt voor de synthese van mucine, een belangrijk bestanddeel van slijm. Mucine is een viskeuze stof die de slijmvliezen in het lichaam bekleedt en beschermt, met name in de darmen, de luchtwegen en andere slijmvliesoppervlakken. 

In de darmen helpt slijm dat gevormd wordt met behulp van threonine, om de darmwand te beschermen tegen beschadiging door spijsverteringsenzymen en zuren, evenals tegen schadelijke bacteriën en andere potentiële irriterende stoffen. Het speelt ook een rol bij de bevordering van de beweging van voedsel door het spijsverteringskanaal. 

Een tekort aan dit aminozuur kan leiden tot een verminderde productie van slijm in de darmen, wat de darmgezondheid kan aantasten en kan bijdragen aan darmproblemen. Daarom is een voldoende inname via voeding belangrijk om een gezond slijmvlies en een gezonde darmfunctie te behouden.  

L-threonine is een essentieel aminozuur

Dit betekent dat het niet door het lichaam (van mensen, honden, katten en paarden) kan worden aangemaakt en dus uit voeding moet worden verkregen. Het heeft verschillende belangrijke functies in het lichaam: 

 • Eiwitsynthese
  L-threonine is een bouwsteen voor eiwitten in het lichaam. Het wordt ingebouwd in de eiwitstructuur tijdens het proces van eiwitsynthese, wat essentieel is voor de groei, het herstel en het behoud van weefsels in het lichaam.
 • Immuniteit
  L-threonine speelt een rol in het onderhouden van een gezond immuunsysteem. Het is betrokken bij de productie van antilichamen en immunoglobulinen, die belangrijk zijn voor de bestrijding van infecties en ziekten.
 • Collageenproductie
  L-threonine is een essentieel onderdeel van collageen, een eiwit dat verantwoordelijk is voor de structuur en sterkte van bindweefsels, zoals huid, pezen en kraakbeen. Het speelt een cruciale rol bij de wondgenezing en het behoud van gezonde huid.
 • Centraal zenuwstelsel
  L-threonine kan worden omgezet in glycine, een neurotransmitter in de hersenen die betrokken is bij de overdracht van zenuwimpulsen. Hierdoor kan L-threonine invloed hebben op de werking van het centrale zenuwstelsel.
 • Leverfunctie
  L-threonine is nodig voor de leverfunctie, aangezien het betrokken is bij de synthese van vetzuren en triglyceriden in de lever.
   

Een tekort aan L-threonine kan leiden tot groeivertraging, verminderde immuniteit, huidproblemen en andere gezondheidsproblemen. Het is belangrijk om voldoende L-threonine via voeding binnen te krijgen, en het komt voor in eiwitrijke voedingsmiddelen zoals vlees, zuivelproducten, eieren, noten en zaden. Het is ook vaak aanwezig in eiwitsupplementen.  

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Referenties 

Tang, Q., Tan, P., Ma, N., & Ma, X. (2021). Physiological Functions of Threonine in Animals: Beyond Nutrition Metabolism. Nutrients, 13(8), 2592. https://doi.org/10.3390/nu13082592 

Mao, X., Zeng, X., Qiao, S., Wu, G., & Li, D. (2011). Specific roles of threonine in intestinal mucosal integrity and barrier function. Frontiers in bioscience (Elite edition), 3(4), 1192–1200. https://doi.org/10.2741/e322 

Faure, M., Moënnoz, D., Montigon, F., Mettraux, C., Breuillé, D., & Ballèvre, O. (2005). Dietary threonine restriction specifically reduces intestinal mucin synthesis in rats. The Journal of nutrition, 135(3), 486–491. https://doi.org/10.1093/jn/135.3.486 

Onze expert

Heb je een vraag over L-threonine ?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

L-threonine

Wil je weten hoe je threonine voor je dier kunt gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!