• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenLactobacillus helveticus HA-122

Lactobacillus helveticus HA-122

Lactobacillus helveticus (voorheen L. acidophilus HA-122) behoort tot de familie van de melkzuurbacteriën: bacteriën die veel gebruikt worden bij de productie van gefermenteerde zuivelproducten zoals kaas en yoghurt. Ze gedijen dan ook goed in een zuur milieu. 

Daarnaast worden ze veel toegepast als probioticum, vooral voor mensen. Diverse studies hebben aangetoond dat verschillende bacteriestammen probiotische kwaliteiten laten zien vooral op het gebied van de modulering van het immuunsysteem.  

Maar er is ook een toenemende zorg over de veiligheid van deze levende probiotica. Daarom wordt er momenteel veel onderzoek gedaan aan zogenaamde geïnactiveerde probiotica, ook wel parabiotica genoemd. Inmiddels is er ook al heel wat ondersteunend bewijs voor de uitstekende werking van deze geïnactiveerde bacteriën. Zoals: 

  • Ondersteunt de darmgezondheid van huisdieren 
  • Behoudt de gunstige darmflora en bevordert daarmee de functie van de darmen 
  • Het helpt ook om de gunstige darmflora weer op te bouwen 
  • Voorkomt spijsverteringsproblemen 
  • Help de natuurlijke afweermechanismen van de darm intact te houden 
  • En ondersteunt zo de gezondheid van het dier 
  • Het bevordert de eigen productie van afweerstoffen en beschermt het dier van binnenuit 
  • Ondersteunt de afweer en versterkt de eigen natuurlijke bescherming 

De Lactobacillus helveticus HA-122 die wij gebruikt hebben in onze Ultimafllor HK is zo’n geïnactiveerde bacteriestam, een parabioticum dus. 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Referenties 

Siciliano, R.A.; Reale, A.; Mazzeo, M.F.; Morandi, S.; Silvetti, T.; Brasca, M. (2021). Paraprobiotics: A New Perspective for Functional Foods and Nutraceuticals. Nutrients, 13,
1225. https://doi.org/10.3390/nu13041225 

Nataraj, B. H., Ali, S. A., Behare, P. V., & Yadav, H. (2020). Postbiotics-parabiotics: the new horizons in microbial biotherapy and functional foods. Microbial cell factories, 19(1), 168. https://doi.org/10.1186/s12934-020-01426-w 

Piqué N, Berlanga M, Miñana-Galbis D. Health Benefits of Heat-Killed (Tyndallized) Probiotics: An Overview. Int J Mol Sci. 2019 May 23;20(10):2534. doi: 10.3390/ijms20102534. PMID: 31126033; PMCID: PMC6566317. 

Taverniti, V., & Guglielmetti, S. (2011). The immunomodulatory properties of probiotic microorganisms beyond their viability (ghost probiotics: proposal of paraprobiotic concept). Genes & nutrition, 6(3), 261–274. https://doi.org/10.1007/s12263-011-0218-x 

 

Onze expert

Heb je een vraag over Lactobacillus helveticus HA-122?

  • Valery Vergnes
  • Productvoorlichting & sales
  • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!