• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenRosa canina – hondsroos

Rosa canina – hondsroos

De hondsroos is een bekende en herkenbare struik: te vinden in bloemenperken, hagen en stadsparken. Een gemakkelijke en decoratieve struik, die in het najaar nog een mooie verrassing geeft in de vorm van rozenbottels, een feest voor vogels. Die rozenbottels bevatten heel veel vitamine C en dat is in feite de basis van de therapeutische eigenschappen van de hondsroos. En die therapeutische eigenschappen worden al eeuwen onderkend en toegepast in de natuurgeneeskunde. En niet te vergeten natuurlijk de rozenolie die z’n weg gevonden heeft in huidverzorgingsproducten.

Therapeutische eigenschappen

 1. Bron van vitamine C: Rozenbottels zijn een uitstekende bron van vitamine C, wat essentieel is voor een gezond immuunsysteem, de gezondheid van de huid en het bindweefsel, en de algehele gezondheid en welzijn.
 2. Immuunstimulerend: Vanwege het hoge gehalte aan vitamine C wordt Rosa canina vaak gebruikt als een immuunstimulerend middel. Het kan helpen bij het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van de kans op verkoudheid, griep en andere infectieziekten.
 3. Ontstekingsremmend: Rosa canina heeft ontstekingsremmende eigenschappen die nuttig kunnen zijn bij de behandeling van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis, gewrichtspijn en ontstekingen van de huid.
 4. Antioxidant: De bessen van hondsroos bevatten antioxidanten zoals vitamine C, flavonoïden en fenolzuren, die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam en het beschermen van cellen tegen oxidatieve schade.
 5. Gewrichtsgezondheid: Rosa canina wordt soms gebruikt bij de behandeling van gewrichtsgerelateerde aandoeningen zoals artrose en artritis vanwege zijn ontstekingsremmende eigenschappen en het vermogen om gewrichtspijn en stijfheid te verminderen.
 6. Huidverzorging: De olie van hondsroos wordt vaak gebruikt in cosmetische producten vanwege zijn hydraterende en verzachtende eigenschappen. Het kan helpen bij het voeden van de huid, het verminderen van droogheid en het verbeteren van de algehele huidconditie.
 7. Urinewegen: Rosa canina wordt ook nog wel eens ingezet bij ontstekingen van de blaas en de urinewegen en aandoeningen van de nieren vanwege de diuretische eigenschappen.

Referenties

Gruenwald, J., Uebelhack, R., & Moré, M. I. (2019). Rosa canina – Rose hip pharmacological ingredients and molecular mechanics counteracting osteoarthritis – A systematic review. Phytomedicine : international journal of phytotherapy and phytopharmacology60, 152958. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2019.152958

Chrubasik, C., Roufogalis, B. D., Müller-Ladner, U., & Chrubasik, S. (2008). A systematic review on the Rosa canina effect and efficacy profiles. Phytotherapy research : PTR22(6), 725–733. https://doi.org/10.1002/ptr.2400

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Wil je Rosa canina voor je dier gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

Onze expert

Heb je een vraag over Rosa canina – hondsroos?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!