• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenSchisandra chinensis

Schisandra chinensis

In de traditionele Chinese geneeskunde (TCM) wordt Schisandra chinensis, bekend als “Wu Wei Zi”, al eeuwenlang gebruikt vanwege zijn therapeutische eigenschappen. In de TCM wordt Schisandra over het algemeen gebruikt in de vorm van gedroogde bessen, extracten, afkooksels of tincturen.

Schisandra heeft inmiddels zijn weg  gevonden naar de westerse natuurgeneeskunde vanwege:

 • Toegenomen interesse in traditionele geneeswijzen: Met de groeiende populariteit van alternatieve en complementaire geneeswijzen in het Westen, hebben westerse natuurgenezers en kruidenkundigen hun interesse uitgebreid naar traditionele geneeswijzen zoals de TCM. Schisandra, met zijn lange geschiedenis van gebruik in de TCM, trok al snel de aandacht van deze professionals.
 • Onderzoek naar medicinale planten: Het groeiende aantal wetenschappelijke studies dat de medicinale eigenschappen van planten onderzoekt, heeft ook bijgedragen aan de populariteit van Schisandra in de westerse natuurgeneeskunde. Verschillende onderzoeken hebben de therapeutische eigenschappen van Schisandra onderzocht en ondersteunen het gebruik ervan voor verschillende gezondheidsdoeleinden.
 • Adaptogene eigenschappen: Een van de belangrijkste redenen voor de populariteit van Schisandra in de westerse natuurgeneeskunde is zijn status als adaptogeen kruid. Adaptogenen helpen het lichaam zich aan te passen aan stressvolle omstandigheden en verbeteren de algehele weerstand en veerkracht.
 • Toegenomen beschikbaarheid: Met de globalisering van de kruidenhandel is Schisandra nu breder beschikbaar in het Westen dan ooit tevoren. Het is verkrijgbaar in verschillende vormen, waaronder gedroogde bessen, extracten, capsules en tincturen, waardoor het gemakkelijk toegankelijk is voor consumenten en gezondheidsprofessionals.

Al met al heeft de groeiende interesse in traditionele geneeswijzen, samen met het groeiende aantal wetenschappelijke studies naar medicinale planten, bijgedragen aan de opkomst van Schisandra in de westerse natuurgeneeskunde.

Therapeutische eigenschappen

Potentiële therapeutische eigenschappen en toepassingen van Schisandra chinensis zijn de volgende:

 1. Adaptogeen: Schisandra wordt beschouwd als een adaptogeen. Het helpt bij het reguleren van de reactie van het lichaam op stress en het bevordert een gevoel van welzijn en veerkracht.
 2. Immuunversterkend: Schisandra wordt vaak gebruikt ter ondersteuning van het immuunsysteem. Het kan helpen bij het verhogen van de weerstand tegen infecties en het bevorderen van een gezond immuunsysteem.
 3. Leverbeschermend: Er wordt gesuggereerd dat Schisandra gunstig kan zijn voor de levergezondheid. Het kan helpen bij het ontgiften van de lever, het bevorderen van de leverfunctie en het beschermen van de lever tegen schadelijke stoffen en toxines.
 4. Energiestimulerend: Schisandra wordt soms gebruikt als een natuurlijk tonicum om de energie te verhogen en vermoeidheid te verminderen. Zodat de algehele vitaliteit en een gezonde energiebalans wordt gestimuleerd.
 5. Stressvermindering: Vanwege zijn adaptogene eigenschappen kan Schisandra helpen bij het verminderen van stress en angst. Het kan een kalmerend effect hebben op het zenuwstelsel en zo helpen bij ontspanning en een gevoel van kalmte.
 6. Cognitieve ondersteuning: Schisandra wordt soms gebruikt ter ondersteuning van de cognitieve functie en mentale helderheid. Het kan helpen bij het verbeteren van het geheugen, de concentratie en de alertheid.
 7. Antioxidant: Schisandra bevat antioxidanten die kunnen helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam en het beschermen van cellen tegen oxidatieve schade. Dit kan bijdragen aan de algehele gezondheid en het welzijn en kan helpen bij het voorkomen van bepaalde ziekten en aandoeningen.

Referenties

Szopa, A., Ekiert, R., & Ekiert, H. (2017). Current knowledge of Schisandra chinensis (Turcz.) Baill. (Chinese magnolia vine) as a medicinal plant species: a review on the bioactive components, pharmacological properties, analytical and biotechnological studies. Phytochemistry reviews : proceedings of the Phytochemical Society of Europe16(2), 195–218. https://doi.org/10.1007/s11101-016-9470-4

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Wil je Schisandra chinensis voor je dier gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Bekijk onze producten

Onze expert

Heb je een vraag over Schisandra chinensis?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!