• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenYucca mohavensis of schidigera – palmlelie

Yucca mohavensis of schidigera – palmlelie

Yucca mohavensis of schidigera is afkomstig uit de woestijngebieden (o.a. Mohave, Sonora, Chihuahuan desert) in het zuiden van de USA en Mexico. Het moet niet verward worden met de yucca die we als kamerplant kennen: deze is giftig voor onze huisdieren.

De toepassing van Yucca wint aan populariteit al is er nog niet heel veel wetenschappelijk onderzoek naar de werking.

Oorsponkelijke toepassingen van Yucca

De Native Americans gebruikten de Yucca schidigera al om touw en sandalen te maken. De bloemen en het fruit werden gegeten: zowel rauw als geroosterd. En de zwarte zaden werden tot meel gemalen.

Van de wortels kun je zeep van maken vanwege de hoge hoeveelheid saponinen. Er zijn verhalen dat de Native Americans hun haar hiermee wasten om roos en haarverlies te bestrijden.

De aandoeningen die werden bestreden met de Yucca waren o.a. hoofdpijn, bloedingen, gonorrhea, artritis en reuma.

Tegenwoordig worden extracten van deze plant verwerkt in zowel diervoeding als in diverse kruidenmedicijnen. Ook is het handig als deodorizer voor dieren: Y. schidigera wordt toegepast in hondenvoer om onaangename luchtjes te bestrijden.

Therapeutische eigenschappen van Yucca

 • Ontstekingsremmend: Yucca mohavensis bevat saponinen en andere bioactieve verbindingen die ontstekingsremmende eigenschappen hebben. Deze eigenschappen kunnen gunstig zijn bij de behandeling van ontstekingsgerelateerde aandoeningen zoals artritis en gewrichtspijn.
 • Pijnverlichting: Traditioneel wordt Yucca mohavensis gebruikt om pijn te verlichten, vooral bij spier- en gewrichtspijn. De ontstekingsremmende eigenschappen kunnen bijdragen aan het verminderen van pijn en het verbeteren van de mobiliteit.
 • Verlichting van spijsverteringsproblemen: Yucca mohavensis wordt wel toegepast als een natuurlijke remedie tegen spijsverteringsproblemen zoals maagklachten, indigestie en prikkelbare darmsyndroom. Het wordt verondersteld de spijsvertering te bevorderen en een kalmerend effect op de maag en darmen te hebben.
 • Immuunondersteuning: De bioactieve stoffen in Yucca mohavensis kunnen bijdragen aan het versterken van het immuunsysteem en het verminderen van de vatbaarheid voor ziekten en infecties.
 • Antioxidatieve eigenschappen: Yucca mohavensis bevat antioxidanten die helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen in het lichaam, waardoor celbeschadiging wordt verminderd en het risico op chronische ziekten wordt verlaagd.

Referenties

Jiménez, G. G., Durán, A. G., Macías, F. A., & Simonet, A. M. (2021). Structure, Bioactivity and Analytical Methods for the Determination of Yucca Saponins. Molecules (Basel, Switzerland)26(17), 5251. https://doi.org/10.3390/molecules26175251

Cheeke, P. R., Piacente, S., & Oleszek, W. (2006). Anti-inflammatory and anti-arthritic effects of Yucca schidigera: a review. Journal of inflammation (London, England)3, 6. https://doi.org/10.1186/1476-9255-3-6

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Onze expert

Heb je een vraag over Yucca mohavensis of schidigera – palmlelie?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

Yucca mohavensis of schidigera

Wil je Yucca mohavensis voor je dier gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!