• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
Alle ingrediëntenZink methionine 

Zink methionine 

Zinkmethionine is een specifieke vorm van zink, een essentieel mineraal dat belangrijk is voor de gezondheid van verschillende diersoorten, waaronder honden, katten en paarden. Zinkmethionine is een verbinding van zink gebonden aan het aminozuur methionine, en het wordt vaak gebruikt als supplement vanwege de verbeterde biologische beschikbaarheid in vergelijking met andere zinkvormen.  

De rol van zink in het lichaam:  

Honden: 

 • Huid en vachtgezondheid: Zink is essentieel voor een gezonde huid en vacht bij dieren. Het speelt een rol bij de vorming van keratine, het eiwit dat haren en nagels vormt. Een tekort kan leiden tot huidproblemen, zoals dermatitis, haaruitval en een doffe vacht.
 • Immuunsysteem: Zink is betrokken bij de werking van het immuunsysteem van honden, katten en paarden en helpt hen beschermen tegen infecties.
 • Reproductieve gezondheid: Dit mineraal speelt een rol bij de reproductieve gezondheid van dieren, inclusief de ontwikkeling van gezonde pups, kittens en veulentjes tijdens de zwangerschap. 
 • Hoeven en nagels: Zink is betrokken bij de gezondheid van hoeven en en nagels en kan helpen bij het voorkomen van problemen zoals broosheid. 

Het gebruik van zinkmethionine als supplement kan helpen om de biologische beschikbaarheid van dit mineraal te verbeteren, wat betekent dat het efficiënter door het lichaam kan worden opgenomen en benut. Een tekort kan leiden tot verschillende gezondheidsproblemen bij deze dieren. 

De natuurlijke bronnen van zink voor honden, katten en paarden 

Zink is dus een essentieel mineraal voor honden, katten en paarden, en het kan worden verkregen uit verschillende natuurlijke voedingsbronnen: 

Voor honden en katten: 

Vlees: Vlees, zoals rundvlees, kip en lam, is een goede natuurlijke bron van zink voor honden. Orgaanvlees, zoals lever en nieren, bevat vaak nog hogere gehaltes. 

Vis: Vis, met name zalm en haring, bevat ook zink. Let op, gezouten haring is niet geschikt als diervoeding.

Eieren: Eieren bevatten zink en zijn over het algemeen veilig voor honden om te eten. 

Zuivelproducten: Zuivelproducten zoals yoghurt en kaas bevatten kleine hoeveelheden van dit mineraal. De meeste katten zijn lactose intolerant, dus voor hen is dit niet geschikt om in in het dieet te verwerken.

Voor paarden: 

Gras en hooi: Voor paarden is gras en hooi de primaire voedingsbron. Zink kan aanwezig zijn in deze plantaardige bronnen, maar het gehalte is afhankelijk van de bodemkwaliteit en het groeigebied. Twijfel je of je paard via gras en hooi voldoende voedingsstoffen binnen krijgt? Laat dan een ruwvoer analyse uitvoeren!

Graanvoeding: Sommige granen, zoals haver en gerst, bevatten ook zink. Paarden die graanvoeding krijgen, kunnen enige zinkinname krijgen via hun voeding. 

Mineralenvoeding: Veel paardenvoeders bevatten toegevoegde mineralen, waaronder zink. Deze worden vaak gebruikt om ervoor te zorgen dat paarden voldoende mineralen binnenkrijgen. 

Het is belangrijk op te merken dat de zinkinname voor honden, katten en paarden afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder leeftijd, ras, grootte en gezondheidstoestand.  

Verschillende verbindingen

Er zijn veel verschillende vormen van zink, zoals zinkchelaat.
Dit is een andere verbinding waarbij het mineraal is gebonden aan een vorm van methionine, het hydroxyanaloog genoemd. Het wordt ook gebruikt als een bron van zink in diervoeding. Het belangrijke verschil zit hem in de specifieke vorm van methionine die wordt gebruikt (het hydroxyanaloog), wat een andere chemische structuur kan hebben dan gewone methionine.
 

Beide verbindingen hebben tot doel zink beschikbaar te maken voor opname door het lichaam van dieren, maar ze kunnen enigszins variëren in termen van biologische beschikbaarheid en prestaties, afhankelijk van het specifieke dieet en de behoeften van de dieren.  

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

Onze expert

Heb je een vraag over Zink methionine ?

 • Valery Vergnes
 • Productvoorlichting & sales
 • info@degroeneos.nl
Hidden

zink methionine

Wil je zink voor je dier gebruiken?

Als je vragen hebt, helpen we je graag verder.

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!