• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 3 minuten

Video: Maak je eigen hoevensmeersel tegen brokkelhoeven

Met het (extreem) droge zomerweer van de afgelopen maanden, kunnen gemakkelijk brokkelhoeven ontstaan.

Om gezond te blijven hebben de hoeven niet alleen voldoende voedingsstoffen van binnenuit nodig, maar zeker ook de juiste verzorging van buitenaf. Deze verzorging begint met een bekwame hoefsmid om de juiste vorm en lengte van de hoeven te behouden. Dit is heel belangrijk voor een goed bewegingspatroon en om schade aan de hoeven te voorkomen.

Als het langere tijd heel warm is kunnen er, ondanks een goede hoefsmid, toch brokkelhoeven ontstaan. Meestal  wordt dan geadviseerd om ervoor te zorgen dat de hoeven vaker met water in aanraking komen. Dit is absoluut een goed advies, maar nog niet zo gemakkelijk om uit te voeren. Een paard zou dan namelijk 15 tot 20 minuten met zijn voeten in het water moeten blijven. Sommige paarden kan geleerd worden om met hun voeten in een teil te gaan staan, maar wij kennen er niet veel die dit geduld kunnen opbrengen en zien de emmers alweer in de rondte vliegen. Een deel van het weiland onder water zetten is ook een mogelijkheid, maar biedt geen garantie dat de paarden er ook in gaan staan én het is niet zo goed voor het land.

Een verzorgend middel is dus geen overbodige luxe. Er bestaan diverse hoevenvetten en andere middelen voor het gezond houden van de hoeven, maar waarom niet zelf aan de slag gaan?

In deze video deelt Ingrid een makkelijk recept voor een hoevensmeersel. Deze ‘hoevenvinaigrette’ is zeer eenvoudig te maken, niet duur, makkelijk in het gebruik én het werkt!

Deze video wordt niet getoond omdat er (nog) niet akkoord is gegaan met het plaatsen van cookies.
Wijzig keuze

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!