• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 1 minuten

Terugkijken: webinar over darmgezondheid bij paarden met dierenarts Suus

Gezonde darmen zijn de basis van een goede gezondheid, maar hoe bereik je dat? In dit webinar neemt Suus je mee in de wondere wereld van de darmen. Suus Bettink is holistisch dierenarts met haar eigen praktijk en werkzaam bij De Groene Os. Ze is gespecialiseerd in darmgezondheid bij dieren.

Wat is het microbioom?

De darmen van onze paarden (en onszelf) worden bevolkt door miljoenen bacteriën, maar ook schimmels, gisten en zelfs wormen. Deze bevolking zit ook in gezonde darmen. Al deze bewoners samen worden het microbioom genoemd en zij zijn essentieel om de darmen goed te laten functioneren. Zo helpen hun stofwisselingsproducten het darmslijmvlies gezond te houden.

Suus bespreekt wat het darmmicrobioom precies is en wat we met kennis hierover kunnen doen.

Darmgezondheid en ziekte

Darmgezondheid staat volop in de belangstelling, er worden bijna dagelijks nieuwe onderzoeken over gepubliceerd. Vooral over mensen, maar gelukkig ook steeds meer over dieren. Daarmee kunnen we beter begrijpen wat de relatie is tussen het darmmicrobioom en verschillende aandoeningen.

Zo heeft het darmmicrobioom invloed op het gedrag van je paard: als deze micro-organismen zich prettig voelen, heeft dat een positieve invloed op gedrag. En als dit milieu uit balans is kan je paard meer gestrest zijn.
Maar darmgezondheid heeft ook een belangrijk invloed op de huid, vacht, andere spijsverteringsorganen en nog veel meer.

In dit deel bespreekt Suus de relatie tussen ziekte en darmgezondheid.

Voor wie?

Dit webinar is voor iedereen interessant, maar vooral gericht op paardenmensen die graag meer willen leren over darmgezondheid. Met deze kennis heb je meer inzicht in hoe je zelf je paard kunt ondersteunen.

Klik hier voor de video!

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!