winkel
Webwinkel

Overgewicht en obesitas bij onze dieren – wat kun je eraan doen? Nieuw webinar op 23 mei 19:30 uur

In Nederland leven ca. 2 miljoen honden en 3 miljoen katten. En zo’n 35 % van die honden en katten is te dik. Bij de paarden is dat meer dan de helft! Vooral bij de pony’s vinden we meer dan 60 % te dikke dieren.

Hoe erg is dat? Overgewicht en het vervolg, obesitas, ligt ten grondslag aan welvaartsziekten. Met de toename van het gewicht wordt het risico op insuline resistentie, metabool syndroom (EMS bij paarden), diabetes bij honden en katten, verminderde weerstand, onvruchtbaarheid en niet te vergeten gewrichtsproblemen steeds groter.

Hoe komt het dat onze geliefde dieren steeds dikker worden? Wat zijn de oorzaken? Welke mechanismen in het lichaam versterken het effect van het overgewicht? En wat kun je er als diereneigenaar tegen doen? Dat is meer dan je denkt.

Serie webinars over welvaartsziekten

Dit is het 3e webinar in een serie. De eerste ging over de koolhydraten als de verborgen dikmakers. Waarin we leerden welke koolhydraten bijdragen aan (of veroorzakers zijn van) overgewicht. In het 2e webinar vertelde Lieselot over welvaartsziekten bij paarden, welke er zijn en hoe je daar mee omgaat.

En dan nu de derde en laatste over overgewicht en obesitas bij onze honden, katten en paarden. In dit webinar gaan we het uitgebreid hebben over de oorzaken en mechanismen van overgewicht en obesitas. En verder belangrijke aandachtspunten voor de voeding  van je dier en welke nutriënten en kruiden kunnen ondersteunen bij het behoud van een gezond gewicht en bloedsuikerspiegel.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge