• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

Hitteplan om dieren meer te laten drinken

Met deze warme temperaturen is het voor mens en dier extra belangrijk om voldoende te drinken. We geven je graag een paar eenvoudige tips om jezelf, paard, hond en kat meer te laten drinken.

Voor je paard
Voeg een scheutje appelsap toe aan het water om het drinkwater aantrekkelijker te maken.

Zorg ook dat een liksteen goed toegankelijk is. Met dit warme weer zweten paarden meer en met een liksteen kunnen ze minerale zouten aanvullen die met het zweten verloren gaan.

 

 

 

 

 

Paarden die veel zweten, bijvoorbeeld doordat ze in de sport lopen, kunnen behoefte hebben aan extra elektrolyten. Je kunt een supplement kopen, maar zorg in ieder geval voor voldoende vitaminen en mineralen in het voer. Tijdens warm weer kun je eventueel ook een snufje wat Himalayazout aan het voer toevoegen.

Himalayazout is niet per se gezonder dan normaal keukenzout, want het bevat nog steeds veel natrium. Het bevat echter wel veel meer mineralen en spoorelementen dan normaal keukenzout .

Voor honden en katten
Zorg vooral voor veel verschillende drinkplaatsen: zowel in de schaduw in de tuin als binnen. Je kunt bijvoorbeeld een kinderbadje in de tuin zetten met een laagje water erin. Sommige honden vinden het fijn hier een beetje in rond te plonzen. Leg wat speeltjes erin om het aantrekkelijker te maken.

Als je hond moeilijk rustig te houden is, kun je hier kijken voor meer tips.

Voor jezelf
Maak water met een smaakje door er wat citroen of verse munt of verveine bij te doen. Je kunt ook fruit zoals aardbeien en bramen invriezen en die aan je water toevoegen. Dan heb je ijsblokjes en een smaakje ineen!

Bij het sporten
Met dit soort temperaturen moet je eigenlijk geen grote inspanning van jezelf of van je dier vragen. Als je zelf toch wilt sporten, kun je een eigen sportdrank maken:

Meng 250 ml water met 250 ml vers sinaasappelsap en voeg een snuf Himalaya zout toe. Goed schudden en je kunt er weer tegenaan!

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!