• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

5 tips om een geblesseerde hond bezig te houden

Deze week voltrok bij ons thuis een klein ‘drama’ voor een van onze dieren. De hond des huizes, een levenslustige eenjarige podenco wiens grootste passie rennen is, raakte geblesseerd. De dierenarts concludeerde een geïrriteerd kniegewricht door een verdraaiing of verrekking. Hij mag voorlopig niet van de lijn tijdens het uitlaten, oftewel hij kreeg de gevreesde ‘lijnrust’. Als hij z’n vriendjes in het park ziet, wil hij wel, maar gaat (en mag) het even niet. Naast verplichte rust en gecontroleerde beweging krijgt hij Duivelsklauw Complex om het herstel verder te ondersteunen.

De lijnrust

Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je hond (tijdelijk) minder kan of mag bewegen.
Zo moeten oudere dieren met bewegingsproblemen of honden die herstellend zijn van een operatie het soms even rustig aan doen. We hebben een aantal uitgebreid beproefde tips op een rijtje gezet die op een leuke manier je hond bezighouden tijdens periodes van verplichte rust:

  • Impulscontrole oefenen
    Deze oefeningen zijn er op gericht om je hond te leren niet zomaar eten of een speeltje te pakken, maar eerst even bij jou te ‘checken’. Zo kunnen deze oefeningen gebruikt worden om je hond te leren niet zomaar iets van de straat te eten. Deze 2 links helpen je op weg: www.impuls-controle.nl/impulscontrole.htm en www.youtube.com/watch?v=ipT5k1gaXhc
  • Zet z’n neus (en z’n hersens) aan het werk!
    Hersenwerk voor honden is momenteel enorm populair en op allerlei niveaus uit te voeren. Verstop z’n brokjes eens in de tuin, maak een grabbelton met ballen, ander speelgoed en verstopte snoepjes of ga met een heus speurbuisje aan de slag. Voor de fanatiekelingen (van alle rassen en leeftijden) zijn er ook verschillende cursussen in het speuren.
  • Quality time
    Mensen hebben nogal eens haast. Honden niet. Tijden waarin je hond minder kan bewegen zijn uitstekend te benutten om meer in contact te komen met je dier. Geniet van elkaars aanwezigheid! Laat hem maar eens de hele omgeving afsnuffelen waar hij wil. Bedenk wat een informatie die neus toch allemaal verwerkt. Op die manier krijgt een klein rondje aan de lijn toch betekenis. Een andere bezigheid die honden graag met hun ‘familie’ doen is kauwen. Neem een kauwsnack mee naar het dichtstbijzijnde park, zoek een mooie boom uit, ga in de schaduw zitten en geef je hond de kauwsnack. Voor je hond de bevestiging: wij horen bij elkaar. Er is maar één must: telefoon thuis laten en genieten van het simpelweg samen zijn met je hond.
  • Hondenijsje
    Een heerlijke verkoeling zonder wilde speelpartijen in het water. Vries een paar hondenkoekjes in met wat fruitpuree of vleesbouillon met behulp van een ijsvormpje. Gebruik een stukje buffelhuid als stokje. Spoel het ijsje even af met lauw water voor je het aan je hond geeft. Hiermee voorkom je dat bij de eerste lik zijn tong aan het ijsje blijft plakken.
  • Brokjes vissen uit een bak water
    Een variatie op de eerder genoemde grabbelton: vul een teiltje met water en gooi er wat ballen of ander speelgoed in dat bestand is tegen water. Doe er ook een paar snoepjes of brokjes bij (liefst brokjes die niet meteen uit elkaar vallen). Gegarandeerd snorkelplezier! Dit spelletje kan ook met alleen speelgoed gespeeld worden. Laat je hond de speeltjes uit de teil apporteren. Als dit lukt kun je proberen om je hond een specifiek speeltje uit de teil te laten halen, bijvoorbeeld de bal en niet de stok of de kong.

Inmiddels mag onze podenco alweer wat meer bewegen, maar deze periode van rust viel met de bovenstaande tips alleszins mee en was zelfs een ware eye-opener!

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!