• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 3 minuten

De resultaten zijn bekend! Samenvatting van het onderzoek naar Ultimaflor bij paarden

Afgelopen zomer hebben wij met jullie hulp ons nieuwe product Ultimaflor bij paarden onderzocht. In dit artikel lees je de belangrijkste resultaten uit dit onderzoek.

Opzet van het onderzoek naar Ultimaflor

We hebben voor dit onderzoek 2 groepen gebruikt: een groep particuliere paardenhouders en een groep professionals (zoals therapeuten, dierenartsen en stalhouders).

Iedere deelnemer vulde zowel aan het begin als aan het eind van de test een vragenformulier in.
Niet alle deelnemers hebben beide formulieren ingevuld, deze zijn uit het onderzoek gehaald. Daardoor bleven er in de particuliere groep 42 paarden over, in de professionalsgroep 23. In totaal zijn er 65 ingevulde voor- en nametingen.

De groepen

De paarden verschillenden in geslacht, leeftijd, gewicht en ras.
De paarden kregen Ultimaflor door (een deel van) hun normale eten.

Grofweg zijn er, naast de uitsplitsing in particulier en professionals, 2 groepen paarden geselecteerd: 1 met klachten en 1 zonder klachten.

Eetlust

Een belangrijk onderdeel van het onderzoek was de smaakacceptatie van Ultimaflor.
Het grootste gedeelte van de eigenaren gaf aan geen veranderingen in de eetlust in hun paard te hebben gemerkt. Een klein gedeelte gaf aan dat hun paarden het voer met Ultimaflor erdoorheen zelfs beter en met meer smaak aten.
6 eigenaren gaven aan dat hun paard eerst even moest wennen en dat het na een aantal keer goed gegeten werd. Slechts 4 eigenaren gaven aan dat hun paard aanzienlijk minder eetlust had en het echt vies vond.

Gezondheid

Gezondheid is een lastig begrip om te meten. Voor dit onderzoek maakten we gebruik van een schaal van 1 (zeer ernstig) tot 5 (niet erg zorgelijk). In zowel de particuliere als de professionals groep lijkt na afloop van de test de algemene gezondheid iets toegenomen.

De genoemde veranderingen waren overwegend positief. Een opvallend grote groep gaf aan dat de vacht er beter uitzag: de paarden zaten goed in hun vel en de vacht glansde.

Bij een groep paarden werd geen verandering opgemerkt. Door de aard van de klachten van deze paarden zou de korte duur van de test (4 weken) wellicht meespelen.

Bij 8 van de 65 paarden werd een negatieve verandering gemerkt. Het ging hier vaak om spijsverteringklachten die erger werden, zoals buikpijn of dunne mest.
Een theorie is dat er bij deze paarden sprake was van een dysbiose in het de darm. Om deze reden is in ons Darm Herstel Plan Ultimaflor dan ook de laatste stap: de darmen worden in de eerste stappen voorbereid op de probiotica en op het herstel.

gezondheid bij paarden voor / na Ultimaflor

Mest

Ook de vorm en soort mest hebben we vóór en na de test opgevraagd: de mest kon aan de hand van afbeeldingen benoemd worden als ‘normaal’, ‘diarree’, ‘geconstipeerd’, ‘wormig’ of ‘wisselend, staat niet op de afbeelding’. De meeste paarden hadden wisselende, normale of dunne mest.
Na de test was er een toename in de categorie ‘normale ontlasting’.

Mest bij paarden van consumenten

mest bij paarden van professionals

Gedrag

Bij de meerderheid van de paarden werd geen gedragsveranderingen gemerkt. Bij 27 paarden werd een gedragsverandering gemerkt. Waar die uit bestond liep erg uiteen, waaronder: energieker, alerter, rustiger van het hooi eten, relaxter, baziger, sneller geïrriteerd, liever voor mensen en kudde, vrolijker. Het grootste gedeelte van de gedragsveranderingen kan worden aangemerkt als positief, een kleiner gedeelte als negatief.

Het is bekend dat darmgezondheid een niet te onderschatten aandeel heeft in hoe een dier zich voelt en daarmee ook hoe hij zich gedraagt. Hoe middelen dit proces kunnen beïnvloeden is nog niet helemaal bekend.

Toediening

Door de test hebben we ook inzicht gekregen hoe mensen dit middel ervaren in gebruik. We hebben onder andere feedback gekregen over het maatschepje en gebruiksaanwijzing, die hebben we dan ook verbeterd!

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!