• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling

Darm Herstel Plan

Het Darm Herstel Plan (eerst Darmprotocol) van De Groene Os is een overzichtelijk stappenplan voor zowel diereigenaren als dierprofessionals die op holistische wijze willen werken aan de darmgezondheid van een dier.

Wanneer het Darm Herstel Plan inzetten?

Het Darm Herstel Plan is ontwikkeld om houvast te bieden bij tal van situaties en geschikt voor honden, katten en paarden. Het kan helpen bij:

  • het herstellen van de darmgezondheid
  • een gevoelige huid en kriebel
  • een niet-optimale spijsvertering
  • steeds terugkerende indringers en gasten
  • een gedragstherapie
  • voedselincompatibiliteit met bepaalde voeding

Het Darm Herstel Plan is niet bedoeld voor dieren jonger dan 1 jaar. Wil je advies over darmgezondheid bij je pup, kitten of veulen? Stuur ons een email voor een gericht advies!

Waarom een Darm Herstel Plan?

Er wordt steeds meer duidelijk over de centrale plek die de darmen innemen voor een goede gezondheid. Daarom heeft De Groene Os een darmprotocol gemaakt dat uit verschillende stappen bestaat om de darmgezondheid eens écht goed aan te pakken. Het geeft je nieuwe inzichten én kennis van maatregelen en middelen waarmee je de darmen kunt ondersteunen en het darmmicrobioom kunt herstellen.

Het Darm Herstel Plan is een leidraad en niet in beton gegoten. Afhankelijk van de situatie – en zeker bij individuele begeleiding door een professional –  komt het regelmatig voor dat aanpassingen in het protocol gedaan worden. Het protocol kan zelfstandig uitgevoerd worden, maar mocht je behoefte hebben aan individuele begeleiding een advies op maat dan kun je hiervoor ons Groene Kennisconsult aanvragen.

Wat kun je verwachten na het volgen van het Darm Herstel Plan?

Je kunt een toename van de weerstand van je dier verwachten. Hoe hoger de weerstand, hoe beter de gezondheid en hoe meer kracht het lichaam heeft zichzelf weer in balans te brengen. Maar na het volgen van het darmprotocol kun je niet achterover leunen. Het zorgen voor bij je dier passende voeding, levensstijl en beweging en andere factoren die hieronder benoemd worden, zijn essentieel om je dier en het microbioom ook daarna gezond te houden.

darmen paard

 

DE 4 STAPPEN VAN ONS Darm Herstel Plan

 

Doorlopend tijdens alle stappen van het protocol

De meest belangrijke stap die je kunt zetten in ons Darm Herstel Plan (en waarmee je direct in stap 1 al begint) is het kritisch onder de loep nemen van voeding, leefstijl en bewegen, erop toezien dat je dier zichzelf kan zijn en stress in de leefomgeving zoveel mogelijk beperken. De meeste oorzaken van een verstoord microbioom zijn namelijk hierin te vinden! Voor de meest duurzame aanpak is het in het dagelijks leven noodzakelijk om zowel de fysieke als emotionele gezondheid van je dier de hoogste blijvende prioriteit te geven (dus ook na afronding van het stappenplan). Dit om te voorkomen dat je aan symptoombestrijding gaat doen door alleen de middelen van ons Darm Herstel Plan in te zetten en de veroorzakers van de klachten bij je dier niet weg te nemen. Gevolg hiervan is dat je je dier niet de optimale ondersteuning biedt en ook ons darmprotocol minder effectief zal zijn.

Het middel dat tijdens alle stappen van het Darm Herstel Plan wordt gegeven

Adaptonicum is een tinctuur van ashwaganda, een Ayurvedisch kruid dat je dier helpt om geestelijk en lichamelijk in balans te blijven.
Adaptonicum kan goed gebruikt worden bij alle soorten fysieke en mentale stress. Het ondersteunt bij langdurige verschijnselen, draagt bij aan een normale hormoonbalans, ondersteunt de hersenfunctie en heeft een positieve invloed op de weerbaarheid.

Stap 1 – weerstand bevorderen

Het doel van deze fase is om de weerstand te ondersteunen, het histaminegehalte in het bloed omlaag te krijgen en methylatie te bevorderen. Methylatie is een biochemisch proces waarbij methylgroepen worden gekoppeld aan enzymen, DNA, aminozuren en gifstoffen. Dit proces zorgt voor ATP (de energiedrager voor chemische processen in de cellen), genezing van weefsels, ondersteuning van de leverontgifting, regulering van de genexpressie (hoe de genen zich uiten) en optimalisering van de immuun- en neurologische functies.

Behandelduur
Minimaal 3 weken (afhankelijk van de situatie kan dit verlengd worden.)

Maatregelen:

De 4 middelen die in deze fase samen moeten worden ingenomen

Na 3 weken is er een contactmoment met de behandelend therapeut of je kun op eigen initiatief contact opnemen met De Groene Os mocht je daar behoefte aan hebben.

Stap 2 – reiniging

Deze fase staat in het teken van reinigen. De lymfedrainage en de uitscheidingsfunctie van de lever en nieren worden nu bevorderd. Ook de darmen worden gereinigd om de derde stap met een schone lei te beginnen.

Behandelduur
3 weken

De 2 middelen die in deze fase samen moeten worden ingenomen

Na 3 weken is er een contactmoment met de behandelend therapeut of je kan op eigen initiatief contact opnemen met De Groene Os mocht je daar behoefte aan hebben.

Stap 3 – immuunsysteem stimuleren

In deze fase worden indringers bestreden. Pas hierna kan worden gewerkt aan het opbouwen van de darmgezondheid. Dit kan goed met bepaalde kruiden (of speciale tincturen waar die kruiden in verwerkt zijn) die natuurlijke stoffen bevatten om het immuunsysteem te stimuleren.

Behandelduur
6 weken

Het middel dat in deze fase moet worden ingenomen

Na 6 weken is er een contactmoment met de behandelend therapeut of je kan op eigen initiatief contact opnemen met De Groene Os mocht je daar behoefte aan hebben.

Stap 4 – herstellen van het darmmilieu en darmflora

In eerdere fasen heb je onder meer gewerkt aan ondersteunen van de weerstand en reinigen van het lichaam; daarmee heb je een goede basis gelegd om nu verder te kunnen gaan met deze laatste fase. The finishing touch, heel belangrijk!

Het doel van deze fase is het optimaal gezond krijgen van de darmwand (darmslijmvlies) en darmflora. Een gezonde darmwand is onder meer belangrijk omdat hierdoor de goede darmbacteriën (probiotica) die in deze fase worden gegeven beter op het slijmvlies van de darmwand kunnen aanhechten om de darmflora helpen herstellen. Je kunt probiotica zien als zaadjes die geplant worden, waarna het lichaam zelf een gezond microbioom kan onderhouden. Vaak worden probiotica in een veel te vroeg stadium ingezet. De darmen zijn dan nog niet in de juiste conditie om een gezonde kolonie bacteriën in stand te houden. Dan is het dus water naar de zee dragen.

Behandelduur
8 weken

Het middel dat in deze fase moet worden ingenomen

 

darmproblemen kat

 

Heb je nog vragen?

Voor, tijdens of na het volgen van het Darm Herstel Plan staan we klaar om je te helpen met advies over diergezondheid. We zijn maandag t/m vrijdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 16.00. Iedere woensdagochtend van 9.00 -10.00 is er het Dierenartsenspreekuur en zit Lieselot voor je klaar om je verder te helpen met de gezondheid van je dier.
Je kunt ook natuurlijk ook mailen.

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!