• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 1 minuten

Samenstelling All Septicum: Hydrastis eruit, Berberis erin

All Septicum is een van onze oude vertrouwde middelen en bevatte oorspronkelijk het plantje Hydrastis canadensis (Canadese geelwortel).

Waarom geen Hydrastis?

Hydrastis canadensis is een kruidachtige plant die voornamelijk in Noord-Amerika voorkomt en al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege zijn diverse toepassingen in de traditionele geneeskunde. Met name vanwege de werking op het immuunsysteem is de plant – toen het westerse publiek de plant eenmaal ontdekte – in korte tijd enorm populair geworden. Dat leidde tot overmatig gebruik van de wilde plant, waardoor het nu een bedreigde plantensoort is. In onze All Septicum gebruikten we sinds jaar en dag de gekweekte plant, maar ook daar is momenteel niet meer goed aan te komen.

Dat heeft ons doen besluiten op zoek te gaan naar een alternatief.

Het is namelijk zo in de kruidengeneeskunde dat er zo veel keuzes en toepassingen zijn dat het eigenlijk niet nodig is je blind te staren op één plant.

Berberine

In All Septicum hebben we ervoor gekozen om Hydratis te vervangen door Berberis vulgaris.
Deze plant wordt ook wel zuurbes genoemd en is dé perfecte vervanger.

Berberis en Hydrastis hebben namelijk een overeenkomst en dat is de inhoudsstof berberine.

Berberine is een bitter smakende gele stof die van nature voorkomt in de wortels, stam, schors en bessen van verschillende planten zoals de zuurbes, Canadese geelwortel en stinkende gouwe.

Berberis vulgaris

Berberis vulgaris heeft een breed verspreidingsgebied. Het komt voor van centraal en Zuid-Europa, Zuid-Engeland, Noordwest-Afrika en West-Azië. Inmiddels heeft het zich ook verspreid naar Noord-Europa en Noord-Amerika, waar het nu in het wild voorkomt. Niet bepaald een bedreigd plantje dus!
Misschien heb je de bessen zelfs wel eens gegeten: je vindt het veel in de Iraanse keuken, in pilaf en in de beroemde recepten van Ottolenghi. Voor tincturen gebruiken we de wortel en/of wortelbast.

Berberis past mooi in All Septicum omdat het een prachtige combinatie vormt met Echinacea purpurea (rode zonnehoed). Samen een ijzersterk duo voor een positieve invloed op de weerstand. Berberis helpt de darmen gezond te houden en kan als ondersteuning van de luchtwegen gebruikt worden.
Berberis zit ook in ons product Solidago Complex omdat het ook een positieve invloed op de blaas kan hebben.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!