• Betrouwbaar sinds 1995
 • 100% natuurlijk
 • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
 • Deskundig advies
 • Beveiligde betaling
 • Door: Melody Eveleens
 • Leestijd: 2 minuten

Stressprotocol deel 3: Welke supplementen kunnen je hond helpen ontspannen?

In dit laatste deel van het Stressprotocol kijken we welke kruiden en voedingsstoffen je aan je hond kunt geven om te helpen ontspannen en beter met stress om te gaan.

In voorgaande delen, geschreven in samenwerking met Pascale Zwart van TheraPYR4Dogs, kun je lezen hoe je stress kunt herkennen, ermee  om kunt gaan en kunt laten afvloeien.

Deel 1: Hoe herken je stress bij je hond?
Deel 2: Hoe verminder ik stress bij mijn hond?

Supplementen zijn geen vervanging voor training

Kruiden en voedingsstoffen kunnen prachtig werk verrichten om je hond te helpen ontspannen. Maar als je hond een probleem heeft, bijvoorbeeld agressie naar andere honden of angst voor vuurwerk, is gedragsbegeleiding nog steeds noodzakelijk. Supplementen vormen hier een uitstekende aanvulling op omdat door het extra stukje ontspanning de training beter aanslaat.

Wat te kiezen

Om je te helpen kiezen welk middel je gaat geven, kun je onderstaande vragen doorlopen:

 

rustgevende supplementen kiezen

 

 

De middelen op een rijtje

 • Magnesiumcitraat
  Magnesium is een mineraal waar het dierenlichaam meer van verbruikt in tijden van stress. Daarom kan dit middel een goede basis zijn voor meer ontspanning. Magnesium is van belang voor een gezond zenuwstelsel en helpt de spieren te ontspannen. Magnesiumcitraat is specifiek gericht om de energiestofwisseling gezond te houden.
 • Relax Compositum
  Relax Compositum is een smakelijke kruidentinctuur met een vlotte werking. Het helpt tot rust te komen, bijvoorbeeld bij stress door vuurwerk, dierenartsbezoek of andere spannende situaties.
  Relax Compositum kan heel goed worden gecombineerd met Rust Compositum.
 • Adaptonicum
  Smakelijke kruidendruppels van de plant ashwaganda. Adaptonicum heeft een adaptogeen effect, dat betekent onder andere dat het je dier helpt beter met stress om te gaan. Dat kan gaan om zowel lichamelijke als mentale stress. Het ondersteunt de normale gang van zaken en een normale hersenfunctie. Het helpt aan te passen waardoor het uitstekend is bij een verhuizing of herplaatsing.

Iedere situatie is anders

De verschillende producten kunnen ook goed gecombineerd worden. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos! Twijfel je? We helpen je graag verder!

Gratis telefonisch spreekuur: iedere woensdag en vrijdag van 9.00 tot 10.00: 023-5348469
Of via mail info@degroeneos.nl.

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts
adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!