De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

Stressprotocol deel 3: Welke supplementen kunnen je hond helpen ontspannen?

In dit laatste deel van het Stressprotocol kijken we welke kruiden en voedingsstoffen je aan je hond kunt geven om te helpen ontspannen en beter met stress om te gaan.

In voorgaande delen, geschreven in samenwerking met Pascale Zwart van TheraPYR4Dogs, kun je lezen hoe je stress kunt herkennen, ermee  om kunt gaan en kunt laten afvloeien.

Deel 1: Hoe herken je stress bij je hond?
Deel 2: Hoe verminder ik stress bij mijn hond?

Supplementen zijn geen vervanging voor training

Kruiden en voedingsstoffen kunnen prachtig werk verrichten om je hond te helpen ontspannen. Maar als je hond een probleem heeft, bijvoorbeeld agressie naar andere honden of angst voor vuurwerk, is gedragsbegeleiding nog steeds noodzakelijk. Supplementen vormen hier een uitstekende aanvulling op omdat door het extra stukje ontspanning de training beter aanslaat.

Wat te kiezen

Om je te helpen kiezen welk middel je gaat geven, kun je onderstaande vragen doorlopen:

 

rustgevende supplementen kiezen

 

 

De middelen op een rijtje

 • Magnesiumcitraat
  Magnesium is een mineraal waar het dierenlichaam meer van verbruikt in tijden van stress. Daarom kan dit middel een goede basis zijn voor meer ontspanning. Magnesium is van belang voor een gezond zenuwstelsel en helpt de spieren te ontspannen. Magnesiumcitraat is specifiek gericht om de energiestofwisseling gezond te houden.
 • Relax Compositum
  Relax Compositum is een smakelijke kruidentinctuur met een vlotte werking. Het helpt tot rust te komen, bijvoorbeeld bij stress door vuurwerk, dierenartsbezoek of andere spannende situaties.
  Relax Compositum kan heel goed worden gecombineerd met Rust Compositum.
 • Rust Compositum
  Rust Compositum is een poeder uit kruiden en voedingsstoffen. Dit product ondersteunt het lichaam met stoffen waar in tijden van stress extra behoefte aan is. Het heeft een kalmerende maar geen versuffende werking. We hebben goede ervaringen met gedragstherapie in combinatie met Rust Compositum.
  Bij stress door vuurwerk kan er al in november met Rust Compositum gestart worden.
 • Adaptonicum
  Smakelijke kruidendruppels van de plant ashwaganda. Adaptonicum heeft een adaptogeen effect, dat betekent onder andere dat het je dier helpt beter met stress om te gaan. Dat kan gaan om zowel lichamelijke als mentale stress. Het ondersteunt de normale gang van zaken en een normale hersenfunctie. Het helpt aan te passen waardoor het uitstekend is bij een verhuizing of herplaatsing.
 • CBDier
  CBDier is een uitvoerig gecontroleerde CBD-olie, het bevat 4% CBD in hennepolie. Dit middel helpt om te ontspannen. Onze CBD-olie is perfect voor dieren omdat hij zuiver is, daardoor treedt er geen high op en is de smaak neutraal in plaats van bitter. Door de kwaliteit is de dosering ook laag, een hond heeft slechts enkele druppeltjes nodig.

Iedere situatie is anders

De verschillende producten kunnen ook goed gecombineerd worden. Zo zijn de mogelijkheden eindeloos! Twijfel je? We helpen je graag verder!

Gratis telefonisch spreekuur: iedere woensdag en vrijdag van 9.00 tot 10.00: 023-5348469
Of via mail info@degroeneos.nl.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Laat een reactie achter