• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens
  • Leestijd: 3 minuten

Wat als de dierenarts niet verder wil of kan kijken?

Diereneigenaren die bij ons aankloppen, doen dat met heel verschillende vragen. Ze willen wat weten over een combinatie van bepaalde producten, zijn benieuwd naar de mogelijkheden over zelfzorg voor hun dier, willen een individueel advies of zoeken een dosering, maar regelmatig zijn er ook vragen omdat ze bij hun dierenarts niet verder komen.

Wat me daarbij vaak opvalt, is dat er regelmatig sprake is van een gevoel van machteloosheid. Dat is vaak niet nodig, uiteindelijk is de genezing van je dier een samenwerking tussen jou, je dierenarts en eventuele andere behandelaren en is er dus een gemeenschappelijk doel.

Stress onder dierenartsen

Dierenarts worden is geen gemakkelijke opleiding en ook geen makkelijke baan. Verreweg de meeste studenten beginnen met een droom om dieren beter maken, vanuit dierenliefde dus. Dan kom je op de opleiding al in aanraking met ingewikkelde vraagstukken, zoals euthanasie, dierproeven en misstanden in de veehouderij.

In het werkende leven is stress onder dierenartsen heel hoog, met een ver boven gemiddeld percentage burn-outs en zelfs suïcide.

De dierenarts is als een soort alles-in-1-huisarts, maar dan nog beter: niet alleen moeten ze verschillende diersoorten kunnen behandelen, maar ook veel operaties zelf doen en dieren helpen bij spoedeisende hulp. En dan moet er ook nog een praktijk bestuurd worden, vaak met meerdere medewerkers en een behandelkamer vol dure apparatuur geregeld worden. Dat moet allemaal betaald worden en daar komt nog bij dat ook in de consulten het vaak om geld gaat bij de baasjes. Huisdieren zijn hartstikke duur. Daarbij hebben dierenartsen dagelijks te maken met beslissingen over leven en dood en dat hakt erin.

Uitbehandeld?

Die tijds- en gelddruk kun je merken in de consulten, bijvoorbeeld als je voor je gevoel met een huidprobleem wordt weggestuurd met een standaard medicijn en geen duidelijke oplossing.

Ook bij chronische klachten of ernstige aandoeningen kan het zijn dat je eigen dierenarts op een gegeven moment niet verder komt. Hier komen ook doorverwijzingen naar specialisten bij kijken. Dat is natuurlijk een investering, maar dat zou je waarschijnlijk ook voor jezelf doen als je een probleem hebt waar de huisarts niet direct uitkomt.

Denk hierbij aan:

  • een fysiotherapeut bij chronische of acute bewegingsklachten
  • een dermatoloog bij huidklachten
  • een voedingsdeskundige bij allergieën
  • een internist bij IBS
  • een holistisch dierenarts bij chronische klachten
  • een natuurgeneeskundige of energetisch werker voor stervensbegeleiding

Niet eens met je dierenarts?

Als je het echt niet eens bent met de diagnose, het behandelplan of als je zelfs twijfelt aan het kunnen van je dierenarts, dan heb je altijd het recht om een second opinion te vragen bij een ander. Ga niet met een twijfelachtige diagnose zelf dokteren. Ook als je natuurlijke middelen wilt gebruiken is een goede diagnose en het liefst een samenwerking met de dierenarts nodig!

Natuurgeneeskunde en zelfzorg

Naast de reguliere behandeling van de dierenarts, eventuele specialisten of zelfs een second opinion kun je zeker zelf veel doen.

De middelen van De Groene Os zijn geschikt voor zelfzorg, maar ook hier moet wel eerst duidelijk zijn wat er aan de hand is. Ook bij medicijngebruik moet er eerst op interacties gecontroleerd worden. Je kunt hier ons altijd over mailen. Op een verantwoorde manier kunnen supplementen en kruiden een uitstekende aanvulling zijn op de behandeling van de dierenarts.

Er zijn altijd mogelijkheden

Het belangrijkste wat ik je wil meegeven is dat je zelf aan het stuur van de behandeling van je dier gaat staan. Als jij in je kracht gaat staan, kun je op een gelijkwaardige manier met de dierenarts samenwerken en van daaruit de juiste beslissingen nemen.

Er zijn altijd mogelijkheden als de dierenarts niet verder kan of wil kijken. Zelfs als een dier werkelijk is uitbehandeld, heb je nog altijd de keuze hoe je daar zelf mee om wilt gaan.

 

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts
adviseert je graag.

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!