Als je je dier wilt ondersteunen met kruiden en supplementen, is het wel handig als hij deze ook wil eten. Sommige supplementen zijn wat smakelijker dan andere en ook sommige dieren zijn een stuk kieskeuriger dan de echte veelvraten.
In deze video ga ik je tips geven hoe je supplementen makkelijk en zonder stress aan je kieskeurige hond of kat kan voeren. Soms is het even zoeken welke manier werkt voor jouw dier. Probeer daarom vooral de verschillende tips uit.
Zo geef je supplementen aan je hond of kat
Verreweg de meeste kruiden en supplementen kunnen over of door het voer gegeven worden. Dat voorkomt een hoop stress. Dat willen we namelijk voorkomen, aangezien zo’n middel dan z’n doel voorbij schiet. Twijfel je? Neem contact met ons op en we adviseren je graag.
- Poeders, zoals Glucosamine Complex en Ultimaflor, worden vaak niet zo goed gegeten over droge brokken. Dit gaat vaak juist prima door KVV vlees, gestoomd vlees of natvoer. Dit kan een kleine hoeveelheid zijn.
- Kruidentincturen zijn enorm geconcentreerd en om alle inhoudsstoffen in het flesje te krijgen en goed te houden is alcohol toegevoegd. Veel dieren vinden dat niet lekker. Een van de makkelijkste manieren om dat naar binnen te krijgen is een lepel kokosolie te nemen, de druppels daaroverheen te doen en dit een kwartier te laten staan. De alcohol is dan verdampt en de meeste dieren eten dit dan zo op.
- Bouw het gebruik van de supplementen op: als er ineens een vreemde smaak door het bekende voer zit, kan je dier weigeren. Als je met een kleine hoeveelheid begint en opbouwt naar een werkzame dosis, kan je dier wennen.
- Je kunt de geur en smaak van supplementen maskeren door het met extra sterk geurende dingen te mengen: sardines, tonijn of leverworst.
- Ook bottenbouillon is een ideaal en supergezond verstopmiddel. Dit kun je zelf maken of kant-en-klaar kopen. Kijk hieronder voor een recept.
Kijk hier voor het recept voor zelfgemaakte bottenbouillon!
Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.
Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.