winkel
Webwinkel

Astragalus membranaceus: krachtige plant met een oude geschiedenis

Astragalus membranaceus, in de Traditionele Chinese Geneeskunde ook bekend als Huang Qi, is een opmerkelijke plant die al eeuwenlang wordt gewaardeerd vanwege zijn medicinale toepassingen. In dit artikel zullen we dieper ingaan op de botanische kenmerken, medicinale toepassingen en historische weetjes van Astragalus membranaceus.

Vlezige hokjespeul

Astragalus (ook wel Vlezige of Vliezige Hokjespeul genoemd) maakt deel uit van de grote familie der vlinderbloemigen. Hij is met name verwant aan de  erwt. Astragalus is geen bedreigde plant: hij komt oorspronkelijk uit China, maar groeit in allerlei delen in de wereld heel gemakkelijk. Wel is het bij dit plantje belangrijk om een betrouwbare leverancier te hebben. Er zijn namelijk enorm veel variëteiten, waarvan sommige medicinaal zijn en sommige potentieel giftig. Ze lijken ook nog eens op elkaar; het is belangrijk dat de inkoper zeker weet dat het om de goede Astragalus gaat.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge