winkel
Webwinkel

Immuunbooster: Berberis vulgaris voor dieren

Natuurlijke kruiden en planten spelen voor zowel mensen als dieren al eeuwenlang een belangrijke rol in de traditionele geneeskunde. Een van deze planten is Berberis vulgaris, ook wel bekend als de gewone berberis of zuurbes. Dit blogartikel gaat over de therapeutische toepassingen van Berberis vulgaris bij dieren, en bespreken we de voordelen van deze veelzijdige plant.

Zuurbes

Berberis vulgaris is een struik die oorspronkelijk afkomstig is uit Europa, Azië en Noord-Afrika. Hij staat bekend om zijn felgekleurde bessen en scherpe doornen. De plant bevat verschillende bioactieve verbindingen, waarvan berberine de meest opvallende is. Berberine is een alkaloïde die verantwoordelijk is voor de vele gezondheidsvoordelen van Berberis vulgaris.

De krachtige inhoudsstof: berberine

Deze alkaloïde is een veelzijdige stof met eigenschappen die nuttig kunnen zijn voor de gezondheid van dieren. Enkele van de belangrijkste therapeutische toepassingen van Berberis vulgaris zijn:

1. Ontstekingsremmend

Berberine heeft ontstekingsremmende eigenschappen die kunnen helpen bij de behandeling van ontstekingsgerelateerde aandoeningen bij dieren, zoals artritis, huidontstekingen en maagdarm-ontstekingen (zoals IBD).

2. Antioxidant

De antioxidante werking van berberine kan helpen bij het neutraliseren van vrije radicalen en het beschermen van lichaamscellen tegen oxidatieve stress. Dit kan gunstig zijn voor de algehele gezondheid en het vertragen van verouderingsprocessen.

3. Antiparasitair

Berberine heeft antiparasitaire eigenschappen, wat betekent dat het onderdeel kan uitmaken van een behandelplan bij de bestrijding van parasitaire infecties bij dieren, zoals wormen. Het is specifiek werkzaam gebleken tegen giardia.

Ook is een remmende werking aangetoond op de groei van schimmels en de leishmania-parasiet.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge