winkel
Webwinkel

De feestdagen en je kat: tips om stress te verminderen

Het is eind november, Sinterklaas is alweer in het land en ook kerst en oud en nieuw laten niet meer lang op zich wachten. Voor veel mensen een tijd om naar uit te kijken, maar voor onze huisdieren kan deze periode spanningen veroorzaken. Vuurwerk kan stress geven voor je kat, maar ook de veranderingen in en rondom huis, de nieuwe geuren van lekkernijen, en zelfs de kerstboom kunnen voor katten verleidelijk zijn. Laat versnaperingen daarom nooit onbewaakt staan, vooral niet chocolade, want dat is zelfs in kleine hoeveelheden giftig voor je kat. Net zoals de kerstboom, met die verfrissende geur van dennenhout.

Verleidelijke veranderingen in huis: feestelijke gevaren voor je kat

Het lijkt misschien onschuldig, maar de sappen in kerstbomen zijn giftig voor je kat. Als jouw kat graag aan de stam of naalden knabbelt, of drinkt uit de emmer waarin jij een afgezaagde boom hebt gezet, is het belangrijk om hierop te letten. Voor veel katten is zo’n boom met glimmende versieringen echt onweerstaanbaar om mee te spelen of zelfs in te klimmen. Katten zijn vaak dol op hoogtes, vooral als die onvoldoende beschikbaar zijn in je ruimte. De kerstboom kan zo een geweldige toevoeging zijn aan de leefomgeving van je kat, zij het vaak tot grote ergernis van het baasje.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge