winkel
Webwinkel

Stressgevoelig dier? Relax! Bij reizen, verhuizen, pension en dierenartsbezoek

Ken je Relax Compositum al? Deze kruidentinctuur is het meest bekend om te gebruiken in de vuurwerktijd, maar dit middel kan je gevoelige dier ook in veel andere situaties helpen. Bijvoorbeeld als je dier mee op reis gaat, moet verhuizen, tijdens de vakantie in een pension verblijft of een dierenartsbezoek spannend vindt.

In dit blog leer ik je meer over de bijzondere kruiden in deze tinctuur en hoe je dit middel kunt inzetten om je dier te helpen! Let wel, geen enkel kruid kan de onderliggende oorzaak van gedragsproblemen aanpakken. Kruiden zijn daarom geen vervanger voor gedragstherapie, maar ze kunnen de therapie wel degelijk helpen!

De gebruikte kruiden in Relax Compositum

Hop (Humulus lupulus) heeft een wel bijzondere werking. De meeste kruiden die bekend staan als ontspannend, relaxen vooral de spieren. Hop daarentegen heeft daadwerkelijk een mild sedatieve werking. En dat kan nuttig zijn in spannende situaties!

Passiebloem (Passiflora incarnata) is ontspannend en opbeurend. Ook is deze prachtige plant bekend omdat het helpt om beter te slapen.

Wijnruit (Ruta graveolens) is een krachtige plant en is dan ook in lage dosering toegevoegd; naast ontspannende eigenschappen, kan het ook helpen om te gaan met plotse schrik.

Valeriaan (Valeriana officinalis) is waarschijnlijk het meest bekende ontspannende kruid. Het helpt op milde wijze fysiek te ontspannen. Dit kan zinnig zijn bij het herstel na een operatie of bij onweer. Valeriaan combineert goed met hop en passiebloem.

Lindebloesemknoppen (Tilia tomentosa gemmo*) de rustgevende linde is perfect voor kinderen en dieren. Het ondersteunt de slaap, zonder dat er gewenning optreedt. Lindeknoppen hebben ook snel effect; dit maakt het een ideaal middel om op zak te hebben, bijvoorbeeld op reis.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge