winkel
Webwinkel

Video: Waarom sterke spieren nodig zijn voor gezonde gewrichten

Gewrichtsproblemen komen bij veel honden voor. In deze video bespreekt Melody, natuurgeneeskundig therapeut voor dieren, waarom het belangrijk is om hierbij aandacht te besteden aan sterke spieren van je hond.

Supplementen kunnen helpen om het bewegingsapparaat (dat zijn de botten, spieren, gewrichten en alle pezen en kapsels samen) gezond te houden. Maar dat moet altijd samengaan met beweging; dat is nodig voor voldoende doorbloeding en het sterker maken van spieren.

Oefeningen voor sterke spieren van je hond

Er zijn veel manieren om de spieren van je hond sterker te maken. In de video noem ik een aantal voorbeelden. Andere oefeningen en manieren van bewegen die kunnen helpen om een andere sterker te worden zijn:

  • Zwemmen
    Zwemmen is een full body work-out en ook nog eens met minder belasting voor de gewrichten. Sommige honden kunnen wel erg doordraven met zwemmen; houd altijd de grenzen van je hond in de gaten, ook op warme dagen.
  • Balanceren
    Balans oefeningen zijn enorm versterkend. Houd het hierbij veilig, let bijvoorbeeld op valgevaar.
  • Pootjes op
    Als de voorpootjes hoger staan en de kop laag, worden de achterhand en de buikspieren getraind. Je kunt het ‘commando’ pootjes op leren op een stoepje, stevige balk, etc.

Vraag altijd advies als je hond bewegingsproblemen heeft, bijvoorbeeld bij een dierfysiotherapeut, voor je zelf aan de slag gaat.

 

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten en holistisch dierenarts adviseert je graag.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge