winkel
Webwinkel

Krabben en jeuk: wat je moet weten over kriebelbeestjes en vlooienallergie bij je kat

Als kattenliefhebber herken je vast het ongemakkelijke gezicht van je kleine lieverd die zichzelf voortdurend zit te krabben. Jeuk is een veelvoorkomend probleem bij katten, maar het kan lastig zijn om de onderliggende oorzaak te achterhalen en effectief te behandelen.

Vlooienallergie: begrijp de impact op je kat

Het is bijna niet aan om te zien als je dier zo’n irritant ongemak ervaart en continu moet krabben. Misschien herken je dit machteloze gevoel wel. Maar wist je dat een vlooienallergie vaak de boosdoener is achter die vervelende jeuk? Deze allergiet komt veel voor bij katten, vooral bij dieren die naar buiten gaan of in een huishouden met honden leven. Vaak wordt gedacht dat de allergische reactie wordt veroorzaakt door de beet van de vlo zelf, maar het komt door het speeksel dat de vlo achterlaat. De aanwezigheid van één of twee vlooien kan je kat al wekenlang ongemak bezorgen, zelfs nadat de vlooien allang zijn verdwenen.

Wil je iets delen?

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Door het insturen van het formulier kunt je een reactie achterlaten of een vraag stellen over algemene zaken. Wil je liever direct een consult aanvragen dan kan dat ook.

Stel je vraag!

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

De Groene Os is verbonden met zusterbedrijf Drogisterij Van der Pigge

Zij staan klaar om je te helpen met gezonde, natuurlijke producten voor mensen. Ze hebben hun eigen merk voedingssupplementen en huidverzorging. Ook kun je terecht in de winkel in Haarlem voor advies en een breed assortiment! Het goede van toen, met het beste van nu!

Van der Pigge