De Groene Os gebruikt cookies om zijn webshop persoonlijker en gebruiksvriendelijker te maken.   sluiten

Zoek naar product, orgaan of toepassing:

Glidkruid – Scutellaria baicalensis

Scutellaria baicalensis, ook wel Skullcap genoemd, groeit van oorsprong in delen van Rusland, Mongolië, Japan, China en Korea. Het kruid wordt al zeer lang in de Chinese kruidengeneeskunde gebruikt. Er zijn in China houten tabletten uit de tweede eeuw gevonden waar Scutellaria op genoemd wordt als kruid tegen allerlei kwaaltjes.

Toepassingen
Glidkruid wordt gezien als een natuurlijk antihistaminicum en kan worden ingezet als ondersteunend middel bij verschillende allergische reacties. Bij gebruik van Glidkruid is het lichaam in staat minder heftig te reageren op een prikkel van buitenaf. Maar Glidkruid heeft meerdere toepassingen, zo werkt het rustgevend en verzacht het de luchtwegen. Daarbij heeft het kruid ook nog ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het bij huidaandoeningen een secundaire bacteriële infectie (bijvoorbeeld geïnfecteerd eczeem) tegengaat. Deze veelzijdigheid dankt Glidkruid aan de ruime aanwezigheid van bioflavonoïden. Dit zijn krachtige antioxidanten die in het lichaam vrije radicalen afvangen.

Dieren
Scutellaria geeft verlichting wanneer er pollen in de lucht zijn en werkt kalmerend bij een onrustig huidbeeld. Scutellaria kan worden ingezet wanneer er al klachten zijn. In het seizoen waarin er geen klachten zijn, is het goed het lichaam systematisch te ondersteunen en het immuunsysteem in balans te brengen.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op.
Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten adviseert je graag.

Laat een reactie achter