• Betrouwbaar sinds 1995
  • 100% natuurlijk
  • Gratis levering vanaf €35 binnen NL
  • Deskundig advies
  • Beveiligde betaling
  • Door: Melody Eveleens

Glidkruid – Scutellaria baicalensis

Scutellaria baicalensis, ook wel Skullcap genoemd, groeit van oorsprong in delen van Rusland, Mongolië, Japan, China en Korea. Het kruid wordt al zeer lang in de Chinese kruidengeneeskunde gebruikt. Er zijn in China houten tabletten uit de tweede eeuw gevonden waar Scutellaria op genoemd wordt als kruid tegen allerlei kwaaltjes.

Toepassingen
Glidkruid wordt gezien als een natuurlijk antihistaminicum en kan worden ingezet als ondersteunend middel bij verschillende allergische reacties. Bij gebruik van Glidkruid is het lichaam in staat minder heftig te reageren op een prikkel van buitenaf. Maar Glidkruid heeft meerdere toepassingen, zo werkt het rustgevend en verzacht het de luchtwegen. Daarbij heeft het kruid ook nog ontstekingsremmende eigenschappen waardoor het bij huidaandoeningen een secundaire bacteriële infectie (bijvoorbeeld geïnfecteerd eczeem) tegengaat. Deze veelzijdigheid dankt Glidkruid aan de ruime aanwezigheid van bioflavonoïden. Dit zijn krachtige antioxidanten die in het lichaam vrije radicalen afvangen.

Dieren
Scutellaria geeft verlichting wanneer er pollen in de lucht zijn en werkt kalmerend bij een onrustig huidbeeld. Scutellaria kan worden ingezet wanneer er al klachten zijn. In het seizoen waarin er geen klachten zijn, is het goed het lichaam systematisch te ondersteunen en het immuunsysteem in balans te brengen.

Deze informatie is uitsluitend bedoeld voor educatieve doeleinden en vervangt niet het advies van een dierenarts.

Door de strenge Europese Claimsverordening mogen wij maar zeer beperkt informatie geven over de werking van producten.
Heb je vragen over onze producten of de toepassing ervan? Neem dan contact met ons op. Ons team van natuurgeneeskundig therapeuten 
en holistisch dierenarts adviseert je graag.

 

 

Stel je vraag!

Wil je een reactie delen of heb je een vraag?

Deel gerust je reactie of stel je vraag via het formulier. Wij staan altijd klaar om te helpen. En mocht je liever een consult willen aanvragen, dan kun je dat natuurlijk ook doen via het formulier. Wij helpen je graag verder!

 

Ga naar het Groene Kennisconsult

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief

één keer per maand ons nieuws en aanbiedingen in je mailbox!